2018 bedelli askerlik kredisi faiz oranları ve Bedelli Askerlik kredisi veren bankalar!

Bedelli askerlik çıkmasını bekleyen binlerce genç, hükümetten gelecek yeni açıklamalara gözlerini çevirirken bazı kesimler ise bedelli askerlik çıkarsa nasıl kaynak bulurum hesabı yapıyor. Bizde sizler için 2018 bedelli askerlik kredisi Faiz oranları siz

2018 bedelli askerlik kredisi faiz oranları ve Bedelli Askerlik kredisi veren bankalar!

Bir süredir yeniden gündemi meşgul eden bedelli askerlik konusunda son gelen duyumlar bu sonbaharda çıkacağı yönünde... AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Genelkurmay Başkanlığı'nın talebinin 300 bin olmasına karşın 5 milyon gencin askerlik için beklediğine dikkat çekerek, bu konuda daha kalıcı bir çözümün gerekli olduğunu açıklamıştı.

Sinyallerinin verildiği bedelli askerlik için araştırma yapan vatandaşlar, bankaların bu konudaki kredi çalışmalarını da araştırdı. 2018 bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? Bedelli askerlik Kredi şartları nedir? İşte faiz oranları! Ayrıntılı bilgileri sizin için bir araya getirdik.

 2018 bedelli askerlik kredisi faiz oranları ve Bedelli Askerlik kredisi veren bankalar!

2018 Akbank bedelli askerlik kredisi faiz oranları

2018 Akbank bedelli askerlik kredisi faiz oranları

* Faiz oranı: % 1,97
* Vade: 48 ay
* Kredi Tahsis Ücreti: Alınmıyor
* 3 ay ertelemek mümkün
* Ek bir belge talep edilmiyor
* Asker adayının ailesi veya yakınları da başvurabiliyor

Denizbank Bedelli Askerlik Kredisi faiz oranları

Denizbank Bedelli Askerlik Kredisi faiz oranları

Denizbank bedelli askerlik kredisi toplam geri ödemesi 12 ay için 23.391,25 TL’dir. Aylık 1949,27 TL gelen taksitlerin yanı sıra 105 lira masrafı ve aylık kredi faiz oranı %2,08 denk gelen maliyet oranı bulunmaktadır. 48 aya kadar vade imkanı bulunmaktadır. Banka, onaylanan kredinin kullanımı için son kararı verme, kefil ve ek belge isteme, faiz oranını değiştirme hakkına sahiptir. Ayrıntılı bilgi için tüm DenizBank şubelerine ve 444 0 800 AçıkDeniz Telefon Bankacılığına başvurabilirsiniz. Başvurunuzu hemen yapmak için BEDELLİ yazıp TC Kimlik Numaranızı 3280’e mesaj atabilirsiniz.

Ziraat Bankası Bedelli Askerlik Kredisi Faiz oranları nedir?

Ziraat Bankası Bedelli Askerlik Kredisi Faiz oranları nedir?

Bedelli askerlik yapmak için kredi kullanacak adayların birçoğu devlet bankası olması sebebiyle Ziraat Bankası’nı tercih etmektedir. İhtiyaç kredisi kapsamında yer alan bir kredi türü olan bedelli askerlik kredisi, Ziraat Bankası tarafından %1.67 faiz oranları ile sunulmaktadır. Ziraat Bankası’nın bu kredi konusundaki en büyük avantajı ise kredi ödemelerinin 3 ay sonra başlayacak olmasıdır.

İNG Bank Bedelli Askerlik Kredisi Faiz oranları nedir?

İNG Bank Bedelli Askerlik Kredisi Faiz oranları nedir?

ING Bank bedelli askerlik kredisi masraf tutarı 100 lira, aylık maliyet oranı ise %1,69’dir. 12 ay vade seçeneği için taksit ödemesi yine 1.894 TL, toplam kredi geri ödeme tutarı ise 22.733,40TL’dır. 48 aya kadar vade yapılıyor.* Bedelli askerlik başvurduğunu gösteren belge isteniyor

QNB Finansbank bedelli askerlik kredisi Faiz oranları nedir?

QNB Finansbank bedelli askerlik kredisi Faiz oranları nedir?

* 1-12 ay vadede faiz oranı: % 1,68
* 13-36 ay vadede faiz oranı: % 1,68
* Kredi Tahsis Ücreti: Tahsis ücreti kredi tutarının binde 5
* Bedelli askerlik başvurduğunu gösteren belge isteniyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB) bedelli askerlik kredisi Faiz oranları nedir?

Türk Ekonomi Bankası (TEB) bedelli askerlik kredisi Faiz oranları nedir?

* Faiz oranı: % 2,09
* Vade: 48 ay
* 3 ay ertelemek isteyenler için faiz oranı % 1,05
* Kredi Tahsis Ücreti: Tahsis ücreti kredi tutarının binde 5’i

Burgan Bank Bedelli Askerlik Kredis Faiz oranları nedir?

Burgan Bank Bedelli Askerlik Kredis Faiz oranları nedir?

Burgan Bank bedelli askerlik kredisi taksit ödemeleri, 12 ay vade seçildiğinde ayda 1908 TL (en düşük ödeme tutarı) denk gelmemektedir. Toplamda 22.901 TL geri ödemesi bulunan kredinin aylık faiz oranı %1.79 olarak belirlenmiştir. Masraf tutarı ise bu krediye özel yoktur. 48 Aya kadar vade imkanı sunulmaktadır.

Askerlik kredisi Başvuru için gerekli belgeler

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
Gelir belgesi ( maaş bodrosu, maaş yazısı ile başvuranlar için ilave olarak şirketin imza sirküleri, diplomalı serbest meslek sahipleri için 3 yıllık matrahlı vergi levhası)
Yerleşim belgesi veya son aya ait resmi fatura örneği
Bedelli askerliğe başvuru yapıldığını gösteren belge

2018 bedelli askerlik kredisi Faiz oranları nedir?

Bedelli askerlik nedir?

Zorunlu askerlik yükümlülüğü taşıyanların (20 yaşını doldurmuş sağlıklı her bir birey) mevcut bu askerlik süresini kısaltmak için nakit bedel ödemesine “bedellik askerlik” adı verilir. İşin temel mantığı budur. Şartları sağlayıp gereken ücreti ödediğiniz durumda bedelli olarak askerliğinizi yapabilir, kısacası askerden “muaf” olabilirsiniz. Peki bu koşullar neler ve kimler bedelli yapabilir ?

Kimler bedelli askerlik yapabilir ?

Bedelli askerlik yapmanını iki farklı yolu vardır. Bunlar;

18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurtdışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu “hizmeti” tamamlayabilirler. Buna kısaca “dahte” denir. “Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler” şeklindedir.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 12 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.
2011 senesinde yürürlüğe alınan 1111 sayılı askerlik kanununun geçici 46. maddesine göre; 29 yaşını bitirmiş (30 yaşından gün almış) olan ve ilgili ücreti ödeyen (30 bin TL) her kişi askerlik vazifesini yapmış sayılır. Yasanın ilgili madde düzenlemesiyle beraber 21 günlük temel askerlik eğitiminden de muaf olurlar.

Bedelli askerlik hakkında sıkça sorular sorular

Bedelli askerlik hakkında sıkça sorular sorulara bu alanda yer verelim. Eğer ki sizin de aklınıza takılan bir yer varsa yazının altından yorum yaparak sorabilirsiniz. Elimden geldiğince, bilgim dahilinde yorumlarınıza en kısa sürede cevap vermeye çalışacağım. Siz aklınıza takılan bir soru var mı diye düşünürken ben bedelli askerlik hakkında en sık sorular sorulara geçeyim.

Soru: Bedelli askerlik yapabilmek için ödenmesi gereken miktar nedir?

Askerliğinizi bedelli olarak yapabilmeniz için ilgili kuruma ödemeniz gereken miktar 30,000 liradır. İstenildiği taktirde bu miktarın yarısı (15,000 TL) peşin, diğer yarısı ilk ödemeyi takip eden 6 aylık süre içerisinde yapılabilir.

Soru: Bedelli askerlik başvurusu nereye yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsanız bedelli askerlik başvurunuzu askerlik şubelerine, ülke dışında iseniz konsolosluklara şahsen yapmanız gerekir. Bedelli askerlik başvurusu vekaletle veya posta ile yapma şansınız yok. Şahsen yapmalısınız. Başvuru yapan kişiye ödemesi gereken tutar (30 bin TL) ve ödemenin yapılacağı banka bilgilerini barındıran bir belge verilir. Bedelli askerlik yapmak isteyen kişi bu belge ile beraber bankaya gidip ödemeyi gerçekleştirir. Ödemenin yapıldığına dair (30,000 liranın tamamı veya 15,000 lirası peşin geri kalanı ilk ödeme gününden itibaren 6 ay içerisinde olacak şekilde) bir asıl olmak üzere toplam üç nüsha dekontu, bedelli askerlik başvurusunu yaptığı yere götürür.

Soru: Bedelli askerlik ödemesi zamanında yapılmazsa ne olur?

Kişinin bedelli askerlik yapabilmesi için gereken şartları taşımadığı anlaşılırsa, kişi ödeme yapmaktan vazgeçerse veya ilgili ödeme zamanında yapılmazsa bu kişi bedelli askerlik kapsamının dışına alınır. Bedelli askerlik kapsamı dışına alınan kişi önceden yapmış olduğu ödemeyi alabilmek için dilekçe ile başvuru yapmalıdır. Geri ödeme başvurusu, ödeme yaptıktan itibaren 6 ay içerisinde yapılmalıdır.

Soru: Geri ödeme başvurusu yapan kişiler, ödedikleri parayı ne zaman geri alabilir?

Geri ödeme başvurusu talebi askerlik şubesi tarafından 90 gün içerisinde incelenir. İnceleme sonucu durum olumlu çıkarsa kişinin dosyaları bakanlığa iletilir. İlgili bedel bakanlık tarafından 1 ay içerisinde kişinin geri ödeme başvurusu içerisinde belirttiği hesaba yapılır.

Dönemlik çıkartılan bedelli askerlik yasaları

İkameti Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan 18 yaşını doldurmuş erkekler için geçici olarak çıkartılan yasalarla bedelli askerlik yapılabilir. Bu yasalar dönemsel olarak olarak çıkartılır. Bu yasaların çıktığı dönemde yasaların belirlediği şartları sağlayanlar bedelli askerlikten yararlanabilirler.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

 

Bedelli askerlik ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilmiştir. İlk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelen bedelli askerlik uygulaması, daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL'ye düşürülmüştür.

Bedelli askerlik konusunda gelen haberlere göre hükümetin bu yöndeki çalışmalarını tamamladığı ve yaş 26 bedel olarak ise 20 bin TL olarak Bedelli askerliğin çıkarılacağı gelen iddialar arasında! Diğer bir iddia ise yaş 25 bedel ise 15 bin TL olarak konuşuluyor.

EN SON BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKTI?

Bedelli askerlik ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilmiştir. İlk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelen bedelli askerlik uygulaması, daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL'ye düşürülmüştür. Yaş sınırında da yapılan değişiklikler ile daha fazla insanın faydalanması mümkün olmuştur. Daha önce de 2011’de bedelli askerlik çıkmış ve bedel 30 bin lira olarak belirlenmişti.

Askerlik çağına gelen ancak çeşitli sebepler dolayısıyla bu görevi ifa etmede sorun yaşayan vatandaşlar için çıkartılan bedelli askerlikten, bu güne kadar yaklaşık 400 bin kişi faydalandı. İlk olarak 1987 yılında çıkartılan bedelli askerlik imkanından 18 bin 433 kişi faydalanırken, bu tarihten yaklaşık 5 yıl sonra, 1992 yılında yeniden gündeme gelen bedelli askerlik başvurularından ise 35 bin 111 kişi faydalandı.

ERDOĞAN VE YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümetin ilk işlerinden birinin bedelli askerlik olacağını söylemişti. Binali Yıldırım, 5 milyon gencin askerlik yapabilecek çağlarda olduğunu bu sayının da TSK için fazla olduğunu söylemişti.

Hükümet ilk olarak yaşı 28 olarak belirlemişti. Beklenti 5 buçuk milyon gibi bir rakama çıkınca yaş 28'den 26'ya indirildi. Ancak kamuoyunda yaşın 25'e indirilmesi yönünde yoğun bir baskı var. Kesin karar ise ekim ayında belli olacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡