2018 Türkiye Geneli erken seçim anket sonuçları - Seçimden Nasıl Sonuç Çıkar?

2018 anket sonuçları - Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği erken seçime Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gün son noktayı koydu. Erdoğan erken seçimin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını açıklamasıyla 2018 Türkiye Geneli erken seçim anket sonuçları merakla ara

2018 Türkiye Geneli erken seçim anket sonuçları - Seçimden Nasıl Sonuç Çıkar?

Erken Seçim Anket - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim önerisi gündeme bomba gibi düşmüştü. 2019 seçimlerini Ağustos 2018 tarihine çekilmesi önerisinde bulunan Devlet Bahçeli'nin bu önerisi bugün yanıt buldu. Genel Seçimlerin 24 Haziran'a alındığını Cumhurbaşkanı açıkladı.

2018 anket sonuçları -  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genel seçimleri erkene alalım önerisi Cumhurbaşkanı ve AK Parti yönetiminden olumlu tepki almış bugün yapılan görüşmeler neticesinde sonuca bağlanmıştı.

MHP'nin Malazgirt savaşını atıfta bulunarak 26 Ağustos 2018 tarihini önermesine 24 Haziran 2018 tarihini işaret eden Cumhurbaşkanı erken seçimin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim Açıklaması;

Cumhurbaşkanı, erken seçimle ilgili şunları söyledi: "Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı çağrıyı, yetkili kurumlarımızla enine boyuna müzakere ettik.Sonuçta ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğraftan hareketle, bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız konusunda arkadaşlarımızla fikir birliğine girdik. Suriye'deki gelişmelerin hızlandığı, makro ekonomik dengelerden büyük yatırımlardan her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Bu yüzden önümüzdeki seçimlere ittifak kurarak girme konusunda mutabık bulunduğumuz Bahçeli'yle seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik. AK Parti ve MHP Meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. Bu kararın ülkemiz, milletimiz ve partilerimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum."

Genel seçimin erkene alınmasının ardından gündemde seçim tarihininde önüne geçen konular olmaya başladı. Özellikle İYİ partinin seçimlere katılıp katılamayacağı konusu başta olmak üzere sonrada bu erken seçimin partilerin oy oranlarına etkileri araştırılmaya başladı. Daha önceki seçimlerde yaptıkları başarılı anket sonuçları ile onlarca anket firması erken seçimin etkilerini yayınlamaya başladı.

Son açıklamalar ışığında AK Parti'nin erken seçim kararı sonrası oy oranları farklı firmalar tarafından analiz edilerek yayınlandı.

2018 Türkiye Geneli erken seçim anket sonuçları - Seçimden Nasıl Sonuç Çıkar?

2018 Türkiye Geneli erken seçim anket sonuçları

KONSESÜS’E GÖRE AK Parti’NİN OY ORANI YÜZDE 44.9

AKP: Yüzde 44.9, CHP: Yüzde 23.7, MHP: Yüzde 10.6, HDP: Yüzde 9.1, İYİ Parti: Yüzde 2.7, Diğer: Yüzde 2.2, Cevap yok: Yüzde 2.0, Kararsız: Yüzde 2.1, Geçersiz: Yüzde 0.7, Oy vermeyecek: Yüzde 2.

ORC: AK Parti -MHP İTTİFAKI YÜZDE 50’Yİ GEÇİYOR

AKP: Yüzde 47,2
CHP: Yüzde 25,9
MHP: Yüzde 10,8
HDP: Yüzde 8,5
İYİ PARTİ: Yüzde 5,5

GEZİCİ: AK Parti YÜZDE 42, İYİ PARTİ YÜZDE 20.2

AKP: Yüzde 42
CHP: Yüzde 20,1
İYİ Parti: 20,2
MHP: Yüzde 7,29
HDP: yüzde 8,73

Seçimden Nasıl Sonuç Çıkar?

İşte düzenlenen son anketten bazı sonuçlar ve Adil Gür'ün araştırmasında önemli bazı başlıklar:

-Seçmenin %60'ı ekonomideki dalgalanmanın dış müdahaleden dolayı olduğunu düşünüyor.

-"AK Parti ile MHP, Cumhur ittifakıyla seçime gidecek. Başarılı olacağın düşünüyor musunuz?" sorusu "%55-60 bandında 'Evet, başarılı olur" (%10 kararsız dağılımı yapılmadan) şeklinde yanıt buluyor.

-"Siz Cumhur ittifakına oy verir misiniz?" şeklindeki soru ise "55-56-57 bandında 'Evet, veririm" şeklinde yanıt buluyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡