2019 AK Parti Yenipazar belediye başkan adayı Suat Menderes kimdir, aslen nereli?

AK Parti Yenipazar belediye başkan adayı Suat Menderes oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yenipazar'da AK Parti'yi Suat Menderes temsil edecek. Peki Suat Menderes kimdir, aslen nereli? İşte detaylı biyografisi

2019 AK Parti Yenipazar belediye başkan adayı Suat Menderes kimdir, aslen nereli?

31 Mart 2019 seçimlerine adım adım yaklaşılırken AK Parti adaylarını belirlemeye devam ediyor. Bu bağlamda Aydın'ın Yenipazar Belediye başkan adayı belli oldu. Böylece uzun süredir merak edilen ”2019 Yenipazar belediye başkanı kim olacak” sorusunun yanıtı açıklanmış oldu.

2019 AK Parti Yenipazar belediye başkan adayı Suat Menderes kimdir, aslen nereli?

Suat MENDERES; 1959 yılında Aydın ilinin, Yenipazar ilçesinin, Hamzabali Mahallesi’nde dünyaya geldi. İlköğretimini Hamzabali İlköğretim Okulu’nda ve Yenipazar’da, Ortaöğretimini İzmir Fatih Koleji’nde tamamladı.

Lisans eğitimini Muğla Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümü ile bitirmiş; Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Bahçekapı Mezrası’nda göreve başlamıştır.

Kendi gibi Yenipazarlı olan Fadime Menderes ile 1992 yılındaki evliliği devam etmekte olup; biri evli iki kızı ve bir oğlu vardır.
Siyaset hayatına ilk girişi; 1994 yılındaki yerel seçimlerde doğum yeri olan Hamzabali Mahallesi’nde muhtarlığa başlamasıyla gerçekleşmiştir. 25 yıllık muhtarlık tecrübesinin son dönemini halen yapmaktadır.

 Muhtarlık görevinin yanında çiftçilik yapmaktadır. 1996-2000  yılları arasında o dönemin valisi Muharrem GÖKTAYOĞLU ile birlikte Aydın Damızlık Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

2004 yılında İzmir TARİŞ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yenipazar TARİŞ Yönetim Kurulu Üyeliği yaptıktan sonra, 2005 yılında AYMA ve YEMTA Şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Son dönemde Yenipazar Ziraat Odası delgesi görevi halen devam etmektedir.

 

YENİPAZAR HAKKINDA BİLGİ

Yenipazar, Ege Bölgesi'nde Aydın ilinin bir ilçesidir.

İzmir-Denizli Devlet Karayolu (D 320)'den 8 km. içeride bulunduğundan göç almamış ve bu nedenle Aydın Kültürü'nü korumuş olan, kendine has pide çeşitleriyle ünlü bir ilçedir. Aydın'a bağlı bir ilçedir.
İçindekiler

Tarihçe

Aydın'ın Yenipazar ilçesinin 5 kilometre doğusunda Orthasia adlı yerleşim merkezi Yenipazar'ın çok eski bir yerleşim merkezi olduğunu ortaya koyuyor. Yenipazar'ın Donduran köyünde ortaya çıkarılan Orthasiadan Yunan coğrafyacı ve tarihçi Strabon, Karya yerleşmesi olarak söz ediyor. M.Ö 7. yüzyılda Kimmerlerin saldırısına uğrayan kent, Lidya kralı Alyattes'in Kimmerleri yenmesi sonucu Lidyalıların eline geçmiş, M.Ö 6. yüzyılda ise İonya birliğine katılmış ve birçok Anadolu kenti gibi Perslerin egemenliğine girmişti.

Kentteki önemli yapılar arasında yer alan tiyatro ve bir Bizans yapısı, bugünde ayakta duruyor. Nekropol üzerinde ise iyi korunmuş durumda lahitler ve oda mezarlar, kaliteli işçilik gösteriyor.

Konum

Yenipazar ilçesinin doğusunda Nazilli, Aydın ve Bozdoğan ilçeleri, kuzeyinde Sultanhisar ilçesi ve Atça beldesi, batısında Efeler ilçesi, güneyinde Çine ilçeleriyle çevrilidir.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡