2020 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihi nasıl yapılır?

Milyonlarca aday öğrenci Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından hayallerindeki üniversiteye girmek için tercih işlemlerini gerçekleştirecek. İşte 2020 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihi nasıl yapılır? sorularına ilişkin yanıtlar haberimizde...

2020 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihi nasıl yapılır?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavının Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu'nu merak eden adaylar internet arama motorlarında araştırmalar yapıyor. Sınava girecek öğrenciler arından üniversite tercihlerini yapmaya başlayacak. Peki 2020 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihi nasıl yapılır?

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarına aşağıdaki linkten TC kimlik numaralarını girerek erişebilir.

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

2020 YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 2020-YKS tercihlerinin 6 Ağustos tarihinde başlayacağını duyurdu. Adaylar tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilecek. 

YKS TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzu bugün yayımlanacağı açıklandı. Açıklandığında haberimiz içerisinde yer alacaktır.

2020 YKS tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercihi nasıl yapılır?

YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ilgili puan türünde 170 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 29 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek. İşlemlerini tamamlayan adaylar, belirlenen süre içerisinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.

ADAYLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA NASIL YERLEŞTİRİLECEKTİR?

1) TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları,

2) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

3) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2020-YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

2020 YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡