2021 YKS ücreti ne kadar? YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak 2021?

Üniversiteye giriş sınavı YKS başvuruları bugün başlıyor. ÖSYM'den kılavuz açıklanması beklenirken milyonlarca aday sınav ücretinin ne kadar olduğunu araştırıyor. Peki 2021 YKS ücreti ne kadar? YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak 2021? İşte tüm detaylar...

2021 YKS ücreti ne kadar? YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak 2021?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular  4 Şubat itibariyle başlıyor. Adaylar sınav için istenen ücreti yatırmadan başvurusunu tamamlayamayacak. Peki başvuru için istenen ücret ne kadar? Üniversite sınavı ücreti hangi bankaya yatırılır? İşte merak edilenler...

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? 

2021 YKS başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuzda yer alan bilgiye göre adaylar her bir oturum için 90 TL sınav ücreti ödeyecek.

Öte yandan 2020 yılında gerçekleştirilen YKS'de adaylar; – Sadece TYT'ye giren adaylar 70,00 TL, – TYT ile birlikte AYT veya YDT'den herhangi birine giren adaylar 140,00 TL, – TYT, AYT ve YDT'nin tümüne giren adaylar ise 210,00 TL yatırmıştı. 

2021 YKS ücreti ne kadar? YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak 2021?

YKS ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?

(KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler;

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

2021 YKS ücreti ne kadar? YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak 2021?

YKS SINAVLARI NE ZAMAN?

ÖSYM’nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2021 YKS 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlik Testi (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihlerinde uygulanacak.

YKS başvurularında HES kodu almak zorunlu. HES kodu almak için aşağıdaki haberimize tıklayarak kolaylıkla HES kodu sahibi olabilirsiniz.

SINAV BAŞVURUSU 

Sınava başvurular, 04 Şubat- 02 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, 04 Şubat 2021 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2021-YKS Kılavuzunda yer almaktadır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2021-YKS Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. 

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2020-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan, 2021-YKS'nin hiçbir oturumuna girmeden 2021-YKS yerleştirme işlemlerinde 2020-TYT puanını kullanmak isteyen adaylar ile 2021 yılında sadece "Özel Yetenek Sınavı" sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyen adayların, 2020-TYT Dönüştürülmüş Puanlarının hesaplanabilmesi için başvuru süresi içinde 2021-YKS başvurularını yapmaları gerekmektedir. 2021 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2021-MSÜ) başvuran adayların da Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesine yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2021-YKS’ye başvuru yapmaları zorunludur. Ayrıntılı bilgi 2021-MSÜ Kılavuzunda yer almaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡