2022 LGS başvuruları | LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu PDF

"2022 LGS başvuruları | LGS tercih kılavuzu PDF" başlıkları tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

2022 LGS başvuruları | LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu PDF

2022 LGS başvuruları | LGS tercih kılavuzu PDF... LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından MEB tarafından LGS 2022 tercih kılavuzu da yayımlandı. Tercih kılavuzunun yayımlanması ile başvuruların alınacağı tarihler, merkezi ve yerel yerleştirme işlemlerinin nasıl yapılacağı gibi detaylarda netleşti.

2022 LGS TERCİHLERİ HANGİ TARİHLER ARASINDA OLACAK?

2022 LGS tercihleri 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Tercih işlemleri 20 Temmuz saat 17:00'de sona erecek.

uzman-ve-basogretmenlik-egitim-programi-icin-basvurular-basladi-002.jpg

LGS 2022 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

4-20 Temmuz tarihleri arasında alınacak olan LGS tercihlerinin ardından sonuçlar 25 Temmuz tarihinde meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak.

sinav-2bye-cover-001.jpg

MERKEZİ YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler.

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

fff-o6ag-cover-001.jpg

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

1
6
2
2
2
1
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN