23. dönem pomem mülakat sonuçları sorgulama?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan 23'üncü Dönem POMEM mülakat sonuçları belli oldu. POMEM mülakatlarına giren adaylar şimdi POMEM mülakat sonuçlarını sorgulama ekranını araştırıyor. İşte POMEM 23. dönem mülakat sonuçlarına dair detaylar..

23. dönem pomem mülakat sonuçları sorgulama?

Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilen 23. dönem POMEM mülakat sonuçları açıklandı. POMEM mülakat sorgu ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz..

23. DÖNEM POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK

Polis Akademisi (PA) resmi internet sitesinde yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"23.Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.

Tüm adaylara ilanen duyurulur."

23. DÖNEM POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

23 dönem pomem mülakat sonuçları açıklandı

SINAV SONUÇ LİSTESİNİN BELİRLENMESİ

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

UYARI: Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Adayların eksik, yanıltıcı, yalan beyan, sahte evrak veya sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme sonucunda sınavlara katılarak başarılı olan adayların sınavı asıl ve yedek olarak kazanmış olsalar bile, geçici-kesin kayıt işlemleri yapılmayacak, kesin kayıt ve okula kabulleri yapıldıktan sonra bu durumları ortaya çıkanların, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde eğitim-öğretimin herhangi bir aşamasında ilişikleri kesilecektir. Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda aday hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i ve mülakat sınavı puanının %50'sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

POMEM SIK SORULAN SORULAR?

Soru: POMEM’e kimler başvurabilir?
Cevap: Önlisans ve lisans mezunları başvurabilir yani üniversite mezunları.

Soru: POMEM alımları sürekli devam edecek mi?
Cevap: Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda alımlar devam edecektir.

Soru: POMEM için üniversiteden hangi bölümden mezun olmak gerekiyor?
Cevap: Herhangir bir önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olmanız yeterlidir. Açıköğretimde dahildir.

Soru: POMEM için yaş şartı kaçtır?
Cevap: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmaktır.

Soru: POMEM boy şartı erkek ve bayanlar için kaçtır?
Cevap: Erkekler için boy şartı 1,67, bayanlar için ise 1,62 dir.

Soru: POMEM boy-kilo endeksi şartı kaç?
Cevap: Boy-kilo endeksi 18-27 arasından olması gerekmektedir.

Soru: POMEM mülakatında nasıl sorular çıkar?
Cevap: POMEM alım için yapılan mülakatlardaki sorular genel olarak genel kültür soruları ve güncel bilgiler hakkında sorular gelmektedir. Sitemizde ve uygulamamızdan faydalanarak ücretsiz çalışabilirsiniz.

Soru: POMEM göz şartı nasıldır?
Cevap: Polis alımlarında göz şartı Sağ 2 Sol 2 en fazla olmalıdır.

Soru: Askerdeyken POMEME başvurulur mu?
Cevap:  Arkadaşlar eğer mülakat gününe kadar terhis olacağını düşünüyorsanız bence başvurun bana kalsa asker olsam bile başvururum bazen belli olmuyor.

Soru: POMEM fiziki yeterlilik için kursa gitmeye gerek var mı?
Cevap: Parkur için kursa gitmek ya da gitmemek adayın kendi tercihidir. Aday eğer parkuru yapamacağını düşünüyorsa önceden kursa gitmelidir.

Soru: POMEM’ de okurken maaş alıyor muyuz?
Cevap: Öğrenci harçlığı alınıyor bu da 430 tl üstünde bir harçlık

Soru: POMEM okurken okula ücret ödüyor muyuz?
Cevap: Hayır polis okulları tamamen ücretsizdir.

Soru: POMEM baraj puanı ortalama kaç oluyor?
Cevap: KPSS puanı önlisasn ve lisans mezunları için farklıdır. Önlisans mezunları çift yıllarda yapılan sınavlarda aldığı KPSS P93 70 oluyor lisans ise KPSS P3 60 oluyor.

Soru: POMEM kazanırsam nerede okurum?
Cevap: Polis okullarına yerleştirme işlemlerine Polis Akademisi karar veriyor bazen ilinize en yakın ile atanırken bazende en uzak ildeki okula gidebiliyorsunuz.

 Soru: POMEM okurken PAEM’e girebilir miyim?
Cevap: PAEM alımlarına şartlarınız tutuyorsa başvurabilirsiniz ancak okulunuz mülakat için izin alamayabilirsiniz okul müdürünün kararına bağlıdır.

Soru: POMEM’e kimler başvurabilir?
Cevap: Önlisans ve lisans mezunları başvurabilir yani üniversite mezunları.

Soru: POMEM alımları sürekli devam edecek mi?
Cevap: Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda alımlar devam edecektir.

Soru: POMEM için üniversiteden hangi bölümden mezun olmak gerekiyor?
Cevap: Herhangir bir önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olmanız yeterlidir. Açıköğretimde dahildir.

Soru: POMEM için yaş şartı kaçtır?
Cevap: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmaktır.

Soru: POMEM boy şartı erkek ve bayanlar için kaçtır?
Cevap: Erkekler için boy şartı 1,67, bayanlar için ise 1,62 dir.

Soru: POMEM boy-kilo endeksi şartı kaç?
Cevap: Boy-kilo endeksi 18-27 arasından olması gerekmektedir.

Soru: POMEM mülakatında nasıl sorular çıkar?
Cevap: POMEM alım için yapılan mülakatlardaki sorular genel olarak genel kültür soruları ve güncel bilgiler hakkında sorular gelmektedir. Sitemizde ve uygulamamızdan faydalanarak ücretsiz çalışabilirsiniz.

Soru: POMEM göz şartı nasıldır?
Cevap: Polis alımlarında göz şartı Sağ 2 Sol 2 en fazla olmalıdır.

Soru: Askerdeyken POMEME başvurulur mu?
Cevap:  Arkadaşlar eğer mülakat gününe kadar terhis olacağını düşünüyorsanız bence başvurun bana kalsa asker olsam bile başvururum bazen belli olmuyor.

Soru: POMEM fiziki yeterlilik için kursa gitmeye gerek var mı?
Cevap: Parkur için kursa gitmek ya da gitmemek adayın kendi tercihidir. Aday eğer parkuru yapamacağını düşünüyorsa önceden kursa gitmelidir.

Soru: POMEM’ de okurken maaş alıyor muyuz?
Cevap: Öğrenci harçlığı alınıyor bu da 430 tl üstünde bir harçlık

Soru: POMEM okurken okula ücret ödüyor muyuz?
Cevap: Hayır polis okulları tamamen ücretsizdir.

Soru: POMEM baraj puanı ortalama kaç oluyor?
Cevap: KPSS puanı önlisasn ve lisans mezunları için farklıdır. Önlisans mezunları çift yıllarda yapılan sınavlarda aldığı KPSS P93 70 oluyor lisans ise KPSS P3 60 oluyor.

Soru: POMEM kazanırsam nerede okurum?
Cevap: Polis okullarına yerleştirme işlemlerine Polis Akademisi karar veriyor bazen ilinize en yakın ile atanırken bazende en uzak ildeki okula gidebiliyorsunuz.

Soru: POMEM okurken PAEM’e girebilir miyim?
Cevap: PAEM alımlarına şartlarınız tutuyorsa başvurabilirsiniz ancak okulunuz mülakat için izin alamayabilirsiniz okul müdürünün kararına bağlıdır.

Soru: POMEM göz için lazer sorun olur mu?
Cevap: Lazer tedavisi kabul edilmektedir.

23 dönem pomem mülakat sonuçları açıklandı.jpg

POMEM MÜLAKATI NASIL OLUYOR?

Polis alımlarındaki en önemli sürecin mülakattan oluştuğunu daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Her ne kadar da en önemli süreç mülakat olmuş olsa da mülakata gelene kadar ki bölümleri sorunsuz olarak atlatmanız gerekmektedir ki yoksa mülakat sınavlarına katılım kazanmaya hak kazanamazsınız. Mülakatın önemi %50 lik puan payına sahip olmasından geçmektedir.

Polislik Sınavlarında Sözlü Mülakat Nasıl Yapılmaktadır?
Polis alımlarında polis meslek eğitim merkezi, polis amirleri eğitim merkezi ve polis meslek yüksek okullarında sözlü mülakat için aynı yol izlendiği için kurumlara alımları ayrı ayrı değerlendirmek yerine tek bir yazı halinde sizlerle paylaşacağız.

Polislik süreçlerinden kısaca bahsedersek ilk olarak adaylardan ön başvuru yapmaları istenmektedir. Bu ön başvurunun ardından tüm şartları uyan adaylar için başvurular bittikten yaklaşık 15 gün sonra ön sağlık ve fiziki yeterlilik sınavlarının yapılacağı okullar açıklanmaktadır. Bu sınav tarihlerinin açıklanmasının ardından ise adaylardan kişiye özel olarak yayınlanan sınav giriş belgesi ve diğer belgelerin doldurularak belirtilen tarihte okulda olmaları istenmektedir. Belirtilen tarihte okulda olan adaylara ön sağlık ve fiziki yeterlilik sınavları uygulandıktan sonra başarılı olan adaylar bir sonraki aşama olan sözlü mülakata katılmaya hak kazanacaklardır.

Mülakata girmeye hak kazanan adaylar için süreç ise şu şekilde ilerleyeceklerdir. Tüm adayların sağlık ve fiziki yeterlilik sınavlarının bitmesinin ardından bir sonraki aşamaya geçen adaylara tekrar bir duyuru yayınlanarak sözlü mülakata girecekleri okullar açıklanacaktır. Sözlü mülakata girilecek okullar açıklandıktan sonra ise adaylar belirlenen gün takım elbiseli şekilde açıklanan okulda istenilen saatte beklemeye başlayacaklardır ve sırasıyla gruplar halinde okula alınacaklardır. Erkek adaylara tavsiyemiz takım elbise giymeniz ve sakal tıraşı olmanızdır. Okulda gruplar haline içeriye alınan adaylar tek tek mülakat komisyonunun karşısına çıkacaklardır zaten okulda yanınızda bulunan polis memurları sizi sakinleştirerek nasıl davranmanız hakkında tüyolar vereceklerdir size.

Bizim tavsiyemiz odaya girdiğiniz zaman belirlenen bir nokta vardır oraya gidip baş selamı vermeniz ve siz muhtemelen kendinizi tanıtın denir o anda kendinizi tanıtmanızdır. Eğer ki tanıtın denmezse siz yine de kendinizi tanıtabilirsiniz kısaca isim soyisim şeklinde. Sonrasında zaten komisyon sizlere komutlar verecek veya sorular soracaktır. Bizim adaylara tavsiyemiz heyecanlanmadan kendinizi kasmadan mantıklı şekilde sorulara cevap vermeniz. Zaten komisyon bir kaç dakika sonra size soru çektirerek soru üzerinden konuşmaya devam edecek ve mülakat sınavınız sona erecektir. Burada komisyon sizin hal ve hareketlerinize soruyu değerlendirmenize bakacaktır.

23 dönem pomem mülakat sonuçları açıklandı

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡