23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri nelerdir? soruları 23 Nisan yaklaştıkça tüm veliler tarafından merakla aratılıyor. Haberimizde sizler için 23 Nisan'da çocukla gidilecek yerleri derledik. İşte 23 Nisan tatilinde gidilecek yerler, çocukla gidilecek tatil önerileri...

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri nelerdir? soruları 23 Nisan yaklaştıkça tüm veliler tarafından merakla aratılıyor. Haberimizde sizler için 23 Nisan'da çocukla gidilecek yerleri derledik. İşte 23 Nisan tatilinde gidilecek yerler, çocukla gidilecek tatil önerileri...

23 NİSAN TATİLİNDE GİDİLECEK YERLER NEDİR? 23 NİSAN ÇOCUKLA GİDİLECEK TATİL ÖNERİLERİ

1. Ankara

Modern, sakin ve düzenli yapısıyla dikkat çeken başkent Ankara, gezip görülmesi gereken önemli yerleriyle 23 Nisan tatilinin uğrak noktası. Başkent Ankara denilince akla ilk olarak Anıtkabir geliyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e adanmış anıt mezarın Türk milleti için ayrı bir yeri var. Anıt mezar olmasının yanında heykelleri, Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, Şeref Holü, Mozole gibi bölümleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekmekte. Burada heykellerle süslü Aslanlı Yol’dan geçip tören alanını ziyaret edebilir, Mozole önünde saygı duruşu yapıp İstiklal ve Hürriyet kulelerini yakından inceleyebilirsiniz. Ulusal kurtuluş mücadelemizi yakından hissetmek, savaşları gerçek görüntülerle izlemek, Atatürk’ün eşyalarına göz atmak için müzeyi gezmeyi unutmayın. 23 Nisan’da çocuklarınızı bu özel günü onlara armağan eden Ata’larıyla buluşturmaktan daha güzeli olamaz.

Ankara’da çocuğunuzun ilgisini çekebilecek yerlerden biri de Ankara Oyuncak Müzesi. Geçmiş dönemlere ait değişik oyuncakların yer aldığı oyuncak müzesinde çocuklarınız keyifli dakikalar geçirebilir

2.Kapadokya

Ülkemizin en turistik bölgelerinden biri olan, Peribacalarıyla ünlü Kapadokya, çocukla gidilebilecek yerlerin başında geliyor. 23 Nisan ve ilkbahar turları arasında oldukça popüler olan Kapadokya’ya giderek çocuklarınızla birlikte ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Ürgüp, Avanos, Göreme gibi civar bölgeleri ziyaret edebilir, peri bacaları ve çanak-çömlek örneklerini inceleyebilirsiniz.

Kapadokya’nın önemli merkezlerinden biri olan Ürgüp’te birçok tarihi mekan sizi bekliyor. 11.yüzyıldan kalma Temenni Tepesi Türbeleri ve Altı kapılı Türbe görülmeye değer yerlerden. Binlerce turistin görmek için sabırsızlandığı, Ürgüp’ün en ünlü yapılarından biri olan Asmalı Konak’ı da gezi listenize dahil etmeyi unutmayın.

Balon sefası yaparak neşe içinde hatıra fotoğrafları da çektirebilirsiniz.

3. Amasra

Tarihi eserleri ve doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen Amasra, 23 Nisan’da gidilebilecek ideal yerlerden biri. Köklü bir geçmişe sahip Amasra’da birçok tarihi yapı bulunuyor. Amasra Müzesi, Amasra Kalesi, Osmanlı Hamamı, Bedesten Anıtı, Direkli Kaya, Cenova Şatosu şehirde görülmesi gereken yerlerden birkaçı. Göldere Şelalesi ve Gürcüoluk Mağarası ise şehrin doğal güzelliklerinden.

Tarihi eserleri gezip, doğayla iç içe olduktan sonra keyifli bir alışveriş için Amasra Galla Pazarı ve Amasra Çekiciler Çarşısı sizi bekliyor. Şehre özgü kıyafet, hediyelik eşya ve yöresel tatların bulunduğu çarşıda alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

4. Abant

Dağ kokusu, yemyeşil ormanları ve temiz havasıyla doğa severlerin vazgeçilmezi Abant, 23 Nisan’da gezmek için ideal bir yer. Bölgede gezip görebileceğiniz birçok doğa harikası var. Bunların en başında gelen Abant Gölü, doğayla iç içe olmayı sevenlerin bahar aylarında kaçırmaması gereken yerlerden. Şehrin tabiat güzelliklerinden biri olan Yedigöller Milli Parkı ile Samandere Şelalesini görmeden şehirden ayrılmayın.

5. Safranbolu

Kendine özgü evleri ve sıcak atmosferi ile ülkemizin en güzel bölgelerinden biri olan Safranbolu’ya bir gezi planlayabilirsiniz. Klasik Osmanlı mimarisinin birer yansıması olan Safranbolu evlerini inceleyip şehrin dar sokaklarında ve çarşısında kendinizi kaybedebilirsiniz. Safranbolu sokaklarını dolaşırken Osmanlı döneminden kalma hanların, hamamların, camilerin, çeşmelerin ve konakların eşsiz güzelliğine hem siz hem de çocuklarınız hayran kalacak.

Seyahatiniz boyunca dilediğiniz gibi rahatça gezebilmek için araba kiralamanızı tavsiye ederiz. Bunun için güvenilir bir araç kiralama şirketinden arabanızı kiralayabilirsiniz. Türkiye’nin birçok bölgesinde yer alan lider rent a car şirketi Avis’i tercih edebilirsiniz. Avis’in birbirinden avantajlı araç kiralama fırsatları ile uygun fiyata araç kiralamanın keyfini yaşayın.

6, Assos

Bahar demek, kuzey Ege demek. Kuzey Ege demek ise, kesinlikle Assos demek bizler için. Neden böyle düşündüğümüzü ise oraya gidince anlayacaksınız. Bu 23 Nisan tatilini daha dingin geçirmekten yanaysanız eğer, Assos gezilecek yerler listesine hemen göz atmalı ve Assos otellerini araştırmaya başlamalısınız.

7. Bodrum

Bodrum'un bahar aylarında nasıl muazzam bir görüntü sergilediğini çok az kişi bilir. Bodrum'da gezilecek yerlere şöyle bir göz atarsanız, yaz aylarında güneşlenerek geçirdiğiniz vakitlere üzebilirsiniz. Henüz zaman varken Bodrum otelleri arasından size en uygun olanında rezervasyon yaptırın deriz.

8. Bozcaada

Kuzey Ege'nin bir başka incisi de Bozcaada. Yaz aylarındaki kalabalığından güzelliklerini doyasıya yaşayamadığımız Bozcaada'yı bir de baharda görün. Bozcaada'da gezilecek yerleri biz saymakla bitiremeyiz. Siz en iyisi mi Bozcaada otellerinden birinde rezervasyonunuzu yaptırın ve bu şirin adayı keşfetmeye başlayın.

9. Amasra – Cide

Önümüzdeki 4 gün için bu iki rotayı birleştirebilirsiniz. İki günü Amasra'ya, iki günü ise Cide'ye ayırmanız yeterli olacaktır. Yapmanız gereken hem Amasra'da gezilecek yerlerin, hem de Cide'de gezilecek yerlerin bir listesini çıkarmak olacak. Sonrasında ise Amasra otelleri ve Cide otelleri arasından size en uygun olanlarında rezervasyon yaptırabilirsiniz.

10. Şirince

Dönüp dolaşıp Ege'de buluyoruz kendimizi. Ülkemizin her yeri muazzam güzellikte, ama güneşi gördük mü ruhumuz Ege'ye doğru kayıyor nedense. Şirince ise bu bölgenin en nadide güzelliklerinden biri. Bahar ise bu güzide yeri keşfetmek için birebir. Şirince'de gezilecek yerlerin bir listesini çıkardıktan sonra, Şirince otellerini mercek altına alabilirsiniz.

11. Dalyan

23 Nisan tatilinde biraz daha güneye inmek isteyenlere Dalyan'ı önerebiliriz. Bizler bu rotanın etkisinden uzun bir süre çıkamamıştık. Size de aynısının olacağına adımız kadar eminiz. Dalyan'da gezilecek yerlerin sayısı oldukça fazla. Bu anlamda dolu dolu bir 4 gün sizi bekliyor olacak. Vakit kaybetmeden Dalyan otelleri arasından size en uygun olanında karar vermelisiniz.

12. Manavgat

Akdeniz'in nadide güzelliklerinden biri Manavgat. Manavgat'ta gezilecek yerleri inanın saymaya kalksak, sayfalar yetmez. Çünkü Manavgat'ın sadece kendisi değil, çevresi de tarihi ve doğal güzellik anlamında oldukça zengin. Siz en iyisi işe önce Manavgat otellerini araştırmaktan başlayın. Sonrası çorap söküğü gibi gelir.

13. Halfeti

Sıcaklar iyice bastırmadan keşfedebileceğiniz en güzel rotalardan biri de Halfeti. 4 gün için Halfeti'nin fazla olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak Halfeti'de gezilecek yerlerin sayısı azımsanmayacak ölçüde. Bununla birlikte Halfeti'nin çevresinde de gezilecek pek çok yer bulunuyor. Halfeti'de nerede kalacağım diye düşünüyorsanız, Halfeti otellerine şöyle bir göz atabilirsiniz.

14. Van Gölü

Bu dört günlük tatili daha otantik bir yerde değerlendirmek isterseniz eğer, Van Gölü sizin için ideal bir tercih olacaktır. Van'da gezilecek yerler, göl çevresinde yapılacak şeyler oldukça fazla. Bu anlamda dolu dolu bir tatil sizleri bekliyor olacak. Van otellerini şimdiden araştırmaya başlayın bizce.

23 NİSAN'DA İSTANBUL'DA NEREYE GİDİLİR?

1. Vialand

Avrupa’nın en iyi Tema Parkları sıralamasında ilk 10’a giren Vialand, sizi görkemli şatosu ile karşılıyor. İçerisinde bulunan 30’a yakın farklı eğlence alanı ile her yaştan çocuğun ilgisini çekmeyi başaran Vialand, 23 Nisan’da yine capcanlı!

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

2. KidzMondo

4-14 yaş arasındaki çocuklara hitabeden KidzMondo, gerçek bir şehrin minik boyutlara uyarlamasının yapıldığı bir Tema Park’tır. Minik bir şehirde yetişkin rolleri ile meslekleri deneyimleyen çocuklar tüm gün burada keyifle vakit geçiriyor.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

3. Legoland

Legoland’de Neler Var?

3-10 yaş arasındaki çocuklar ve aileleri için tasarlanmış eğlenceli öğrenme merkezi, 2 LEGO gezisi, 15 Sürükleyici LEGO oyun deneyimi, LEGO 4D sinema, Master Model Builder Academy – Uzmanlardan LEGO inşa etme ipuçları, LEGO MINILAND – İstanbul ve Dünya’nın simge haline gelmiş binalarının LEGO parçaları ile inşa edilmiş etkileyici modelleri.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

4. KidZania

Büyük bir şehrin küçültülmüş hali olarak karşımıza çıkan KidZania, 4-14 yaş aralığındaki çocuklara hitap ediyor. KidZania dünyasına adım atar atmaz birer yetişkin gibi hareket etmeye başlayan çocuklar istedikleri meslekleri seçiyor, bu konuda eğitim alıyor, mesleğin gerektirdiği işleri yapıp, sonunda KidZania parası kazanıyor.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

5. Kadıköy Belediyesi 23 Nisan Şenlikleri

Kadıköy Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında birçok etkinlik organize etti.

Belediye bahçesini çocuklara açan Kadıköy Belediyesi, 2 Nisan Pazar Günü Saat 13.00'da ilk olarak sokak oyunları şenliği ile çocuklara kapılarını açıyor. Unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarının oynanacağı Sokak Oyunları Şenliği; 9 Nisan Pazar günü Saat 13.00-16.00 saatleri arasında Sahrayı Cedid 23 Nisan Parkı'nda, 23 Nisan Pazar Günü'de 13.00-16.00 saatleri arasında Rasim Paşa Mahallesi Duatepe Sokak'da yapılacak.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

Çocuklardan Geçici Hayvan Bakım Evi Ziyareti

Kadıköy Belediyesi çocukları Geçici Hayvan Barınağı’ndaki hayvanlarla buluşturuyor. Kadıköy Belediyesi’nin “Çocuklarımızla Bakım Evimizdeki Hayvanlarımızı Buluşturuyoruz” temalı etkinliği 21 Nisan Cuma günü Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evinde 12.00’de gerçekleşecek. Etkinlikte çocuklarla birlikte oyunlar oynanıp piknik yaptıktan sonra hayvan sevgisi ve "Satın Alma Sahiplen" temalı resimler yapılacak.

Çocuklar için Karikatür Atölyeleri

22-23 Nisan tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nde atölye çalışmaları gerçekleşecek. 22 Nisan Cumartesi, Eda Oral ve Anıl Gürak ile 23 Nisan Pazar, Nuhsal/Ayşe Işın ve Erhan Candan yürütücülüğünde, 7-14 yaş grupları için Saat 12.00-15.00 Saatleri arasında karikatür atölyeleri olacak. Atölyelerde karikatüre, karikatür çizimine dair kısa bilgilendirme ve çizim çalışması gerçekleştirilecek. Ayrıca 23 Nisan Pazar günü Saat 14.00-16.00 saatleri arasında kısa animasyon seçkisinden oluşacak animasyon film gösterimi ve söyleşi etkinliği olacak.

Özgürlük Parkı’nda Şenlik

22 – 23 Nisan Cumartesi ve Pazar günleri Özgürlük Parkı’nda 11.00-18.00 saatleri arasında “23 Nisan Çocuk Şenliği” düzenlenecek. Çocuklar dev şişme oyun parkurlarında diledikleri gibi oynayabilecek. Saat 13.00 itibariyle İnteraktif sahne performansları; kukla gösterisi, Dj eşliğinde oyunlar, ilizyon gösterisi ve akrobat gösterisi izleyebilecekler. Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK) Eşini Bul Oyunu, Muzipo Kids Ziverbey "Eğlenceli Parkur Etkinliği", Empati Sahnesi, Kybele Arkeoloji Atölyesi etkinlikleri ile çocuklar eğlenceli bir 2 gün geçirecek. 23 Nisan’da Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri Özgürlük Parkı’nda çocuklar için davullarıyla ritim tutacaklar. Ayrıca Çocuk Sanat Merkezi Öğrencileri, "Paletimde 23 Nisan Şiirleri" resim yarışması ödül töreni ve konser etkinliği, interaktif dans etkinliği, pop orkestrası ve ritim gurubu ile Özgürlük Parkı’nda olacaklar.

6. Bostancı Lunapark

Tarihi bir dokusu olan Bostancı Lunaparkı, şehrin merkezinde olması sebebiyle cazibesini koruyor. Küçük büyük tüm çocukların doyasıya eğlenebileceği açık hava bir alan olan Bostancı Lunapark’ı 23 Nisan Çocuk Bayramı için kesinlikle doğru tercihlerden biri.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

7. Rahmi Koç Müzesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda müzeleri gezip görmeniz, hem çocuklarda tarih bilincini geliştirecek hem geçmiş, hem bugün hem de gelecek kavramlarını algılamalarına katkı sağlayacaktır. Sadece özel günlerle sınırlı olmadan, her zaman gezebileceğiniz bir müze olan Rahmi Koç Müzesi 23 Nisan’da çocuklara ücretsiz.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

8. Jurassic Land

Bir senaryo dahilinde gezilen Jurassic Land’in hikayesi şöyle başlıyor; Forum İstanbul’un inşaatı sırasında bulunan dinozor kemikleri uzmanların dikkatini çeker, araştırmalar başlar. Ve böylece Marmara Denizi’nin derinliklerinde yepyeni bir dünya keşfedilir: Jurassic Land ve Dinozorlar. Bu gizemli dünya ziyaretçilerini beklemektedir.

Forum İstanbul AVM’de yer alan Jurassic Land, her zamanki gibi 23 Nisan’da çocuklar için harika sürprizler hazırladı. Dinozorları özel laboratuarlarda ziyaret edecek olan çocuklar, yaralı bir dinozoru nasıl tedavi edebileceğini öğrenecek, yeni doğmuş bebek dinozorları inceleyecek ve “Kaşif Paleontolog” sertifikasını kazanmak için mağarada dinozor yumurtası arayacak. Ayrıca çocuklar fantastik kurgusuyla adeta dinozorlarla birlikte yaşıyor hissi veren 4 boyut-altı efektli sinemada ‘Jurassic Land’e Yolculuk’ filmini izleyebilecek.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

Pirates of İstanbul!

Dünya’da bir çok ülkede popüler olan Mirror Maze (Aynalı Labirent) eğlence deneyimi , “Pirates of İstanbul” konsepti ile Türkiye’de ilk kez Forum İstanbul’da kapılarını açtı.

‘’Korsanların sonsuz labirenti içinde kayboldunuz. Sadece tek bir çıkış var. Aynaların verdiği sonsuzluk hissi sizleri zorlayacak ama bulduğunuz ganimetler buna değecek. Özgürlük ödülünü kazanmak için korsanların ganimetlerini ele geçirmeli ve en çok toplayan siz olmalısınız.’’

9. Sea Life İstanbul

Forum İstanbul Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan Sea Life Akvaryum, çocukların balık türlerini tanımasına yardımcı olan harika bir akvaryum. Akvaryum gezisinin ardından AVM içerisindeki eğlenceli çocuk etkinliklerine katılabilirsiniz. http://lulutata.com/mekan/sea-life-akvaryum-84

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

+ 4 ÖNERİ !!

+1. İstanbul Akvaryum

İstanbul Akvaryum, Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi...

Coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 17 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapmaya hazır mısınız?

Alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. Alanların, ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlenmiştir.


+2. Xtrem Aventures

Adrenalin dolu birçok parkuru bulunan Xtrem Aventures, bir ormanın içine kurulmuş dev bir oyun alanı. 4-8 yaş, 8 üzeri çocuk ve yetişkinler için zıplama, tırmanma, ağ parkurları bulunan macera merkezi özellikle bahar ve yaz aylarında sıkça tercih ediliyor. 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda adrenalin yüklü bir maceraya atılmak isterseniz kesinlikle doğru adres!

+3. Darıca Hayvanat Bahçesi

1990 yılında özel bir hayvanat bahçesi olarak kurulan Faruk Yalçın hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, her yaştan çocuğun keyifle ziyaret ettiği bir alan haline gelmiştir.

İSTANBUL’A YAKIN TATİL ÖNERİLERİ NEDİR?

AĞVA

İstanbul’a yakın olmasından dolayı günübirlik tatilcilerin rağbet ettiği, doğal plajı, bakir koyları, yeşilin en güzel tonları, temiz havası ve ormanlarıyla oksijen oranının çok yüksek olduğu bir bölge. Ağva’da doğayla iç içe orman yürüyüşleri, koşu, bisiklet, trekking, kamping gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

MAŞUKİYE

Maşukiye İzmit'in bir beldesidir. Bu kadar popüler olmasının nedeni Kartepe'nin eteklerinde olmasıdır. Maşukiye merkezi dendiği zaman akla ilk olarak restoranları ve lezzetli yemekleri gelmelidir. Aynı zamanda kirazı ile meşhur olan beldede bulunan kiraz bahçeleri ziyaret edilebilir. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

YALOVA

Marmara'nın en güzel kıyılarından birine sahip olan ve kıyı turizmi, av turizmi, termal turizmi, doğa turizmi açısından önemli bir liman kentidir. Yalova Termal ilçesinde bulunan Sudüşen Şelalesi, şehrin doğa harikalarından biri. Samanlı Dağları'nın arasında bulunan şelale ormanlık bir alanla çevrili. Şelaleye giden yol, rahat ve doğal bir yürüyüş parkuru olup, ilkbahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerce yoğun olarak tercih edilmektedir. Ayrıca 23 Nisan tatilini Yalova Termal Kaplıca’larında geçirmek de ayrı bir keyif olabilir. Yalova’daki Termal Kaplıcalar Türkiye'de altın madalya sahibi tek Türk Kaplıcası. Sularının kaliteli ve içilebilir olması nedeniyle de dünyaca ünlüdür. İlk hamamın Bizans İmparatoru Constantinus tarafından yaptırıldığı kaplıcalarda bulunan yeni banyolar ve köşkler Sultan Abdülmecid Dönemi'ne aittir. 1929’da Atatürk'ün emriyle hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtılan kaplıcalar 1. dereceden doğal, arkeolojik ve tarihi sit alanı olarak korunmakta.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

ABANT

İlkbaharın gelmesi ile göl kenarında huzurla dolu tatil yapacağınız en güzel yerlerden biri de Abant’tır. Abant Gölü Bolu’nun 34 kilometre güneybatısında Abant Dağları üzerinde tabii bir göldür. 1988 yılında 1150 hektarlık bölümü “Tabiat Parkı” olarak koruma altına alınan Bolu’nun simgesi olmuş, büyüleyici güzelliğiyle en popüler tatil merkezlerinden biri olarak mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Göl çevresi zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Gölün kenarları da çeşitli su bitkileriyle ve nilüferlerle doludur.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

23 NİSAN NEDİR? NEDEN KUTLANIR?

Bugün; egemenliğin meclisin açılmasıyla tek kişiden halk iradesine geçtiği gündür. Bugün Atatürk’ün çocuklara bayram olarak hediye ettiği özel bir bayram günüdür.

23 Nisan, dünyada çocukların sahip olduğu tek bayramdır. UNESCO, 1979 yılını ‘Çocuk Yılı’ ilan edince, ülkemiz 23 Nisan bayramını dünya çocuklarıyla kutlamaya karar verdi. O yıl kutlamaya 6 ülke katıldı, ama 23 Nisan yıllar geçtikçe bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayram haline geldi.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

İSMİ NEREDEN GELİYOR?

23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. Milletvekillerinin belirlenişi ve Ankara'ya gelişi çok kısa bir zamanda gerçekleşmiştir. Milletvekili seçimleri Atatürk'ün Ankara'da bir meclisin toplanacağını ve neden toplanması gerektiğini açıklayan 19 Mart 1920 tarihli bildirisiyle başlamış, yine Atatürk'ün 21 Nisan'daki genelgesiyle de meclisin açılacağı tarih duyurulmuş ve milletvekillerinin Ankara'ya gelmesi istenmiştir. 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. O günkü ilk toplantıya daha önce belirlenen 337 milletvekilinden sadece 115'i katılabilmiştir.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ortaya çıkışında 3 ayrı bayramın payı vardır. Çocuk Bayramı tamamen ayrı bir kavram olarak gelişirken, Ulusal Egemenlik ve 23 Nisan Bayramları baştan ayrı bayramlarken, birleşmişler; en son da onlara Çocuk Bayramı katılmıştır.

23 Nisan'ın Çocuk Bayramı oluşu yine TBMM'nin açılışıyla ilişkili olmasına rağmen, tamamen ayrı bir bayram olarak gelişmiş ve 1981 yılına kadar da öyle devam etmiştir. Bu Bayram 23 Nisan 1927'de Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin (günümüz Çocuk Esirgeme Kurumu'nun) o günü "Çocuk Bayramı" olarak duyurmasıyla başlamış kabul edilir. Aslında Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 23 Nisan'la ilgili çalışmaları daha önceki yıllarda vardır ve hatta çocuklardan da söz edilmiştir. Kurum, 23 Nisan 1923'te millî bayram için pullar bastırmış ve satmıştır. 23 Nisan 1924'te Hâkimiyet-i Milliye gazetesinde "Bu gün Yavruların Rozet Bayramıdır" ibaresi yer almış, 23 Nisan 1926'da da yine aynı gazetede "23 Nisan Türklerin Çocuk Günüdür" başlıklı bir yazı kaleme alınmış ve bu yazıda cemiyetin bu günü çocuk günü yapmaya çalışarak doğru yolda olduğu ve para kazanan herkesin bu gün cemiyete çocuklar için bağışta bulunması gerektiği vurgulanmıştır.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

23 Nisan neden önemlidir?

23 Nisan'ın Bayram olarak kutlanması ayrı bir önem, ayrı bir mana taşımaktadır. Herşeyden önce 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün yıldönümüdür. 23 Nisan 1920’de Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi açıldı. Atatürk, 23 Nisan 1924’te, 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. 5 yıl sonra da 23 Nisan 1929’da çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan ilk defa 1929 yılında “Çocuk Bayramı” olarak da kutlandı."

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünden yola çıkarak milletimiz kendi kaderini kendi eline alarak var olma yok olma mücadelesini egemenlik hakkını kendisi kullanarak kazanmıştır. 7 Düvele Türk Milleti kendi kendini yönetebilecek büyük bir millet olduğunu göstermiştir. 23 Nisan'ın kazandırdığı cumhuriyet ve istiklalimizi gelecek kuşaklara emanet etmiştir. ATATÜRK bu ulusal bayramımızı bu yüzden geleceği temsil eden çok sevdiği çocuklara emanet ederek ayrı bir anlam ayrı bir mana kazandırmıştır.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” milli bayramlarımızdan biridir. 23 Nisan'ın temelinde Atatürk’ün milli egemenlik ilkesi yatmaktadır. 23 Nisan, millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu ifade eder.

Kutlamaya devam ettiğimiz 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne 40’ın üzerinde ülkeden çocuklarda katılmaktadır. Atatürk’ün çocuklarına armağan ettiği bu bayram insanlar arasındaki sevgi, kardeşlik ve dostluk bağlarının gelişmesine de katkı sağlayan dünya çapında önemi olan anlam ve mana dolu bir bayramdır.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

Milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun.

Atatürk diyor ki:

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

23 NİSAN TATİL Mİ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı bu sene salı gününe denk geliyor ve resmi tatil.

22 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ?

23 Nisan'ın resmi tatil olduğundan birçok kamu kurumu gibi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler de eğitim faaliyetlerine 1 günlük ara verecek. Ancak 22 Nisan'da okulların tatil olup olmayacağına dair resmi bir açıklama gelmedi.

23 NİSAN HANGİ GÜNE GELİYOR?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2019 yılında Salı gününe denk geliyor. Cumartesi - Pazar günleri izinli olanlar Pazartesi günü bulundukları kurum veya kuruluştan izin alabilirlerse 4 günlük bir tatil durumu ortaya çıkabilir. 22 Nisan ile ilgili önemli bir gelişme yaşanırsa haberimizde olacak.

23 NİSAN BANKALAR TATİL Mİ?

Bu yıl 23 Nisan 2019 tarihi salı gününe denk geliyor. 23 Nisan resmi tatil olduğundan dolayı tüm özel ve kamu kurumlara tatildir. Resmi tatilden dolayı bankalar da işleme kapalı olacak.

23 NİSAN'IN ANLAM VE ÖNEMİ

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Atatürk'e göre "Vatanı korumak çocukları korumakla başlar", "Çocukları her türlü ihmal ve istismardan korumalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır." Yine Atatürk'e göre "Çocuk sevgisi bir ihtiyaçtır". İşte bu nedenledir ki hiç çocuğu olmayan Atatürk, çok sayıda manevi evlat sahibi olmuştur. Ve yine bu nedenledir ki, TBMM'nin açıldığı 23 Nisan'ın aynı zamanda "çocuk bayramı" olmasını kabul etmiştir. 23 Nisan, Atatürk'ün hamiliğini yaptığı bir Cumhuriyet kurumu olan Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin öncülüğünde zamanla önce fiilen, sonra resmen bir "çocuk bayramı"na dönüşmüştür. 23 Nisan 1926 tarihli Milliyet gazetesinde Himaye-i Etfal Cemiyeti Başkanı Fuat Bey'in şu açıklaması yayınlanmıştır: "Bugün çocuk günüdür, yani istikbale ve istiklale ait bir gündür. Cumhuriyet hükümetimiz bu günü çocuklara tahsis etti." Atatürk'ün yaveri Cevat Abbas Gürer de Güneş Kulübü adına Tepebaşı Tiyatrosundaki 23 Nisan kutlamasında yaptığı konuşmada Atatürk'ü, "23 Nisan'ın validi (babası)" diye adlandırmıştır.
Atatürk diyor ki:

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

23 Nisan tatilinde gidilecek yerler nedir? 23 Nisan çocukla gidilecek tatil önerileri

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de resmî tatil günü ve ulusal bayramıdır.

2019 YILINDAKİ RESMİ TATİLLER

İşte bu yıl yapılacak resmi tatiller:

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bugün resmi tatil uygulanacak.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı pazar gününe denk gelecek, ekstra tatil olmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Ramazan Bayramı tatili 4 Haziran Salı günü başlayacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 5 gün tatil yapacak. Ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığında arife günü ile birlikte haftanın 4 iş gününün bayrama denk geliyor olması 10 günlük bayram tatili ihtimalini kuvvetlendiriyor. Aksi bir durum olmadığı taktirde Ramazan Bayramı tatilinin 10 güne çıkması bekleniyor

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ

Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı tatili 11 Ağustos pazar günü başlayacak ve çalışanlar hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 3 gün tatil yapabilecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ

Bayram cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Bayram salı günü kutlanacak tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN