27 Nisan nöbetçi noter listesi | 27 Nisan Cumartesi hangi noterler açık?

27 Nisan'da noterler açık mı? Nöbetçi noterler listesi nedir? sorularını herkes merakla araştırıyor. Noterler 27 Nisan'da açık mı? Çalışıyor mu? sorularını araştırıyor. İşte il il nöbetçi noter listesi haberimizde...

27 Nisan nöbetçi noter listesi | 27 Nisan Cumartesi hangi noterler açık?

27 Nisan'da noterler açık mı? Nöbetçi noterler listesi nedir? sorularını herkes merakla araştırıyor. 2 Çalışıyor mu? sorularını araştırıyor. İşte il il nöbetçi noter listesi ve konu hakkında tüm ayrıntılar haberimizde. Peki 27 Nisan'da noterler açık mı? Bugün noterler çalışıyor mu? İşte il il nöbetçi noter listesi...

27 NİSAN NÖBETÇİ NOTER LİSTESİ NEDİR?

27 Nisan'da noterler çalışıyor mu, nöbetçi noterler nerelerde gibi sorulara yanıt aranıyor. Konu hakkında tüm ayrıntılar haberimizde. Peki 27 Nisan'da noterler açık mı? Bugün noterler çalışıyor mu? İşte il il nöbetçi noter listesi...

27 NİSAN NÖBETÇİ NOTER İSTANBUL LİSTESİ NEDİR?

Noterlerin hafta sonunda da görev yapmalarının, hafta içi çalışan vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacağı, özellikle ikinci el araç alım-satımda etkili olacağı belirtiliyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, "Nöbetçi noterlik otomotivde önemli rol oynayacak ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacak" dedi

Uygulamanın ikinci el araç ticareti yapanlar tarafından olumlu karşılandığını vurgulayan Erkoç, "Tacirler, hafta sonu gelen müşterilerin alacakları araca karar verdikten sonra resmi işlemler için pazartesiyi beklemek zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Bu durum ister istemez ikinci el araç ticaretini azaltıyordu. Artık pazartesiyi beklemek gerekmeyecek" diye konuştu.

Nöbetçi noter uygulaması başladı! Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin nöbetçi noterlik uygulamasına ilişkin çalışmalar tamamlandı. 6 Nisan'dan itibaren nöbetçi, noter uygulaması hayata geçiyor. Peki nöbetçi noter listesi nedir? Nöbetçi noter nerelerde var?  İşte Nöbetçi noter İstanbul 2019  ve nöbetçi noter listesi haberimizde...

Noterlerin hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama, yarından itibaren hayata geçiyor. Hafta sonları 2’si Anadolu, 2’si Avrupa Yakası’nda olmak üzere İstanbul’da 4, Ankara ve İzmir’de 2’şer, diğer illerde ise birer noter nöbet tutacak.

27 Nisan nöbetçi noter listesi | 27 Nisan Cumartesi hangi noterler açık?

Noterliklerde bütün işlemlerin yapılması sağlanacak. Türkiye Noterler Birliği, internet (tnb.org.tr) üzerinden nöbet tutacak noterlikleri ilan edecek.

Uygulama kapsamında Ankara’da ilk nöbet hizmetini verecek noterler Ankara 40. Noteri ile Altındağ 7. Noteri olacak. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Ankara 40. Noter’de cumartesi günü işlem yapacak.

Cumartesi ve pazar günleri 09.00-17.00 saatlerinde hizmet verecek.

NÖBETÇİ NOTER YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

27 Nisan nöbetçi noter listesi | 27 Nisan Cumartesi hangi noterler açık?

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI 2019

Nöbetçi noter uygulaması için geri sayım başladı. Adalet Bakanı Gül çok kısa bir süre içerisinde vatandaşa katkısı için nöbet.çi noter uygulamasını geçileceğini duyurdu ve uygulamayla ilgili olarak ilk etapta nasıl ilerleyeceği noktasında da bilgi verdi.

Nöbetçi noter konusunda çeşitli görüşmeler yaptıklarını, temaslarda bulunduklarını hatırlatan Bakan Gül, kamuoyundan da destek aldıklarını dile getirdi. Uygulamayla, hafta içi çalışan, mesai yapanların işlemlerini hafta sonu yapmalarının sağlanacağını ifade eden Gül, bu konuda olumlu geri dönüşlerin olduğunu bildirdi.

Temel yaklaşımın "güven veren adalet" olduğunu vurgulayan Abdulhamit Gül, vatandaşların yargıya güvenini artırıcı çalışmaların süreceğine işaret etti.

27 Nisan nöbetçi noter listesi | 27 Nisan Cumartesi hangi noterler açık?

"NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASINA BAŞLAYACAĞIZ"

Nöbetçi noter uygulamasının da bunlardan biri olduğuna dikkati çeken Gül, kurumlarla, odalarla, meslek kuruluşlarıyla görüşmelerin sürdüğünü aktararak, şöyle devam etti:

"Çok yakın zamanda nöbetçi noter uygulamasını ülkemizde görmeye başlayacağız. Daha sonra da kapsamını genişleteceğiz. İlk olarak nöbetçi noter uygulamasına cumartesi ve pazarla başlayacağız. Sistemin sağlıklı işlemesini, eksikliklerin tamamlanmasını sağladıktan sonra da hafta içi belli saatlere kadar da uygulamanın kapsamı genişletilebilir. Uygulama başladıktan sonra talebe, ihtiyaca göre kapsamı genişletme, tekrar gözden geçirme mümkün olacaktır. Hafta içi saat 17.00'den sonra nöbetçi noter uygulamasını hedefliyoruz. Memur arkadaşımız işten çıktı, hafta içi noter ihtiyacı var, hafta içi de notere gidebileceği bir düzeni planlıyoruz. Şu anda ilk etapta hafta sonu, cumartesi, pazar için bunun planlamasını yapıyoruz."

Cumartesi, pazar konusunda büyükşehirlerde, illerde ayrı teknik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Gül, çalışmaların tamamlanmasıyla uygulamanın hayata geçirileceğini dile getirdi.

 

27 Nisan nöbetçi noter listesi | 27 Nisan Cumartesi hangi noterler açık?

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI NEDİR?

Türkiye Noterler Birliği'nin merkez binası Ankara, Söğütözü’nde bulunmaktadır. Bütün noterler, bu birliğin üyesidirler. Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu yedi üyeden oluşmaktadır. Dört yıllık bir dönem için Türkiye Noterler Birliği Kongresince görevlendirilir. Kurulun dört asil dört de yedek üyesi vardır.

Noterler, şahısların haklarının korunması amacı ile çalışırlar. Bu hakların güvence altına alınması amacı ile mevcut anlaşmazlıkları ortadan kaldırırken, bunları sonuçlandıran ve yapılan işlemler sonrası hukuki belge düzenleyen kişilerdir. Noterlerin yaptıkları pek çok işlem bulunmaktadır. Asliye ve Sulh Hukuk Mahkemelerinin bulunduğu alanlarda kendilerine rastlamak mümkündür. Hukuk Fakültesi’ ni bitirdikten sonra noterlik stajını tamamlayanlar göreve başlayabilir.

İşte bu vazifede bulunan kişilere günlük hayatımızda pek çok konuda ihtiyaç duyuyoruz. Noterlerin bildiğimiz tek vazifesi alım satım işleri için satış sözleşmesi hazırlamak. Oysa ki geniş bir görev alanları bulunmaktadır. Yasalar gereği tescil işlemi gereken evrakları tescil ederken, ihtar çekebilir, ihbarname ya da proteste gönderebilirler. Gayrimenkul ve taşıtlar için satış sözleşmeleri imzalayabilirler. Kanunlara uygun bir şekilde hazırlanmış olan belgelerin onaylanmasını sağlarlar. Bu işlemi imza ya da mühür yöntemlerini kullanarak yaparlar.

Bir işlemi yapması gereken makam kanunlarca düzenlenmemiş ise, bu işlemleri düzenlerler. Ayrıca yine kanun kapsamında bir işlemi yapılması için bir kurum ya da şahıs belirtilmemişse bu işlemleri Noterlik Kanunu hükümleri gereği gerçekleştirirler. Bu görevler için belirlenmiş olan mesai saatleri bulunmaktaydı. Noterler 09:00 – 12:30 ve 13:30 ile 17:00 saatleri arasında hafta içi 5 gün çalışıyordu. Yapılan düzenleme ile birlikte artık karşımıza nöbetçi noterler çıkacak. Noterlerin çalışma saatleri esnetilerek bu işlemleri hafta sonları da yapmalarına imkan tanınacaktır. Adımı Değiştirmek İstiyorum 2019 Kanunu ve Maliyeti isimli içeriğimizden bilgi alabilirsiniz. İsminden memnun olmayanlar yazacakları bir dilekçe ile dava açabilirler.

NÖBETÇİ NOTERLER CUMARTESİ AÇIK MIDIR?

Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül, Yargı Reform Belgesi ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamada nöbetçi noterlik uygulamalarına gidileceğinin altı çiziliyor. Bakan tarafından yapılan açıklama neticesinde vatandaşlarımızın alım satım işlemlerinin gerçekleştirilmesi için kendilerinin hafta sonu, cumartesi ve pazar günleri de noterlere giderek işlem yapabilecekleri belirtiliyor. Başlatılacak olan bu uygulama ile noterlerin çalışma saatleri artıyor. Noterler artık nöbetçi eczane gibi faaliyet gösterecek.

Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklama;

Vatandaşlarımız cumartesi ve pazar günleri noterlere giderek işlemlerini yapabilecek. Nöbetçi noterlik uygulaması ile hafta sonu da sözleşme yapılabilecek, vekalet verilebilecek ve gerekli tespitler yapılacak. Vatandaşlarımız sadece gündelik hayatlarında değil iş ve ticari hayatları için de ev araba alabilecek ya da satış işlemleri yapabilecek. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Gerekli çalışmalar noterler ile birlikte yapılmaktadır. Yargının güçlenmesi için hakimlerin bağımsız ve tarafsız olması, avukatların ise savunma konusundaki haklarının güçlendirilmesi için çalışmalar yapılırken vatandaşlarımız da unutulmuyor. Vatandaşlarımızı hak arama yollarının açılarak işlemlerin hızlandırılması ve yargıya olan güvenin artması için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Bu açıklamalar neticesinde noterlerin cumartesi ve pazar günleri açık olacağını belirtelim. Bu haber özellikle otomobil alım satımı yapan şahıslar için mutlulukla karşılandı. Araya hafta sonunun girmesi durumunda işlemler aksıyor ve satış sözleşmesi için ne yazık ki haftanın ilk günü olan Pazartesi gününü beklemek gerekiyordu. Yapılan bu düzenleme ile birlikte nöbetçi noterler belirlenecek ve hangi noterlerin nöbetçi olduklarının duyurusu yapılacak. Vatandaşımız bilgi edinerek nöbetçi olan notere giderek yasal işlemlerini gerçekleştirebilecektir. 2. El Araçlara Ekspertiz Zorunluluğu 8 Yaş 160 Bin Km’ de olan araçlar için ekspertiz raporu düzenlemek zorunlu olmuştur.
Nöbetçi Noter Olur mu?

Noterler hafta içi çalışıyorlardı ve hafta sonu faaliyet göstermeleri yasalar gereği sınırlandırılmıştı. Ancak yapılan düzenleme ile birlikte artık nöbetçi noterler faaliyet gösterecek. Özellikle ikinci el oto galeri sahipleri, araç alım ve satım faaliyetlerinde bulunanlar ile büyük şehirlerdeki galeriler bu karardan oldukça memnun. Çünkü Bursa, Ankara, İstanbul Anadolu yakası gibi büyük şehirlerimizde araç almak isteyenler, araç bakmak için galerilere ya da oto pazarlarına hafta sonu gidebiliyor.

27 Nisan nöbetçi noter listesi | 27 Nisan Cumartesi hangi noterler açık?

NÖBETÇİ NOTER NASIL OLACAK?

Burada almak istedikleri araca karar verdikten sonra ne yazık ki pazartesi gününü bekliyor, satış sözleşmesini imzalayıp bedeli teslim ettikten sonra bulundukları şehirlere dönüyorlardı. Ancak yapılan bu düzenleme ile artık vatandaşlarımızın beklemesine gerek kalmayacak. Hafta içi noterde herhangi bir faaliyeti gerçekleştiremediğimiz durumlarda bu uygulama sayesinde hafta sonu da nöbetçi noterler ile hizmet verilecektir. 

Noterler vatandaş odaklı çalışmaktadır. İşlemlerin hızlı ilerlemesi için bu uygulamanın yararlı olduğu kanaatindeyiz. Aşağıdaki linklerden bazı şehirlerimizde yer alan noterlere ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.


NÖBETÇİ NOTER İSTANBUL 2019 NERELERDE?

İstanbul 15 milyonu aşkın nüfusu sayesinde en çok noter bulunan illerimizden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. İstanbul Anadolu yakasında resmi işlemlerini sürdürmek isteyen ve işlemleri uzayanlar bu işlemleri artık nöbetçi noterler sayesinde cumartesi ve pazar günleri de gerçekleştirebilecek. Aşağıdaki İstanbul noterler listesi ve telefon numaraları yer almaktadır. Artık noterler belirlenen nöbet listelerine göre hafta sonları da faaliyet gösterecektir. Emniyet Kemeri Takmamanın Cezası’ nı biliyor musunuz? 2019 yılı ceza tutarlarını linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Nöbetçi Noter İstanbul Anadolu Yakası

Nöbetçi Noter İstanbul Anadolu Yakası
İstanbul Noter Listesi

Adalar: Muhterem Çalışkan
Telefon: 0216 382 73 87

Beykoz 1 : Ömer Deniz
Telefon: 0216 331 31 78

Beykoz 2 : Mehmet Tamer İnnap
Telefon: 0216 323 63 10

Kadıköy 1 : Tahir Atilla Uğur
Telefon: 0216 336 39 71

Kadıköy 10 : Halil İbrahim Aynacı
Telefon: 0216 347 75 54

Kadıköy 11 : Emine Gülsen Danacı
Telefon: 0216 349 61 19

Kadıköy 12 : Mehmet Sinan Akın
Telefon: 0216 369 92 99

Kadıköy 13 : Nihal Kılıç
Telefon: 0216 345 64 85

Kadıköy 14 : M.Erkan Gültekin
Telefon: 0216 373 79 27

Kadıköy 15 : Adnan Özdarendeli
Telefon: 0216 368 27 94

Kadıköy 16 : Beşir Erçayhan
Telefon: 0216 330 16 54

Kadıköy 17 : Ergin Kulaçoğlu
Telefon: 0216 414 65 06

Kadıköy 18 : Reşit Bayraktar
Telefon: 0216 574 57 16

Kadıköy 19 : Cafer Özsoy
Telefon: 0216 363 13 27

Kadıköy 2 : Zeynep Işıkhan
Telefon: 0216 336 40 01

Kadıköy 20 : Zekeriya Karlı
Telefon: 0216 369 50 01

Kadıköy 21 : Hamdi Özdamarlar
Telefon: 0216 572 86 11

Kadıköy 3 : Ahmet Günay Arda
Telefon: 0216 337 07 69

27 Nisan nöbetçi noter listesi | 27 Nisan Cumartesi hangi noterler açık?

NÖBETÇİ NOTER İSTANBUL 2019

İstanbul Noterler Birliğine bağlı noterlerin tam listesi ve iletişim bilgileri

Kadıköy 4 : Ömer Galip Gürdal
Telefon: 0216 345 28 24

Kadıköy 5 : Mehmet Fatih Dicle
Telefon: 0216 345 61 58

Kadıköy 6 : Kemal Erkan
Telefon: 0216 350 10 86

Kadıköy 7 : Kayhan Kılıççöte
Telefon: 0216 338 27 10

Kadıköy 8 : Neşe Öztemer
Telefon: 0 216 350 32 06

Kadıköy 9 : Nihat Meriç
Telefon: 0216 385 83 12
Noter: NİHAT MERİÇ

Kartal 1 : Ali Yaşar Sarı
Telefon: 0216 353 43 39

Kartal 10 : Haydar Yılmaz
Telefon: 0216 493 51 03

Kartal 11 : Asuman Aksoy
Telefon: 0216 441 58 78

Kartal 12 : Sedat Toros
Telefon: 0216 395 46 30

Kartal 13 : Hayrettin Dilaver
Telefon: 0216 387 21 07

Kartal 2 : Mahmut Polat
Telefon: 0216 389 94 82

Kartal 3 : Orhan Sakaoğlu
Telefon: 0216 352 22 33

Kartal 4 : İbrahim Güvenç İbrişim
Telefon: 0216 354 37 65

Kartal 5 : Mustafa Devrenet
Telefon: 0216 353 95 45

Kartal 6 : Gönül Uçkan
Telefon: 0216 366 38 43

Kartal 7 : Seyfi Seyhan
Telefon: 0216 375 51 67

Kartal 8 : Erdal Erol
Telefon: 0216 377 97 65

Kartal 9 : Banu Çanga
Telefon: 0216 306 84 10

NÖBETÇİ NOTERLER LİSTESİ NEDİR?

Nöbetçi Noter uygulaması ile işlemlerinizi hafta sonu da halledebilirsiniz.

Sultanbeyli 1 : Mehmet Yavuz Toprak
Telefon: 0216 496 33 71

Sultanbeyli 2 : Yaşar Dörterler
Telefon: 0216 419 23 34

Şile : Suat Yenitürk
Telefon: 0216 711 24 02

Üsküdar 1 : Çoşkun Doğan
Telefon: 0216 553 04 74

Üsküdar 10 : Leyla Yürürler
Telefon: 0216 499 04 99

Üsküdar 11 : Metin Suyabatmaz
Telefon: 0 216 429 63 23

Üsküdar 2 : Rengin Hamutcu
Telefon: 0216 333 37 00

Üsküdar 3 : Ahmet Aydemir
Telefon: 0216 335 76 90

Üsküdar 4 : Nesrin Uçmakoğlu
Telefon: 0216 329 02 30

Üsküdar 5 : Sadık Yörük
Telefon: 0216 474 37 68

Üsküdar 6 : Zekiye Tansöker 
Telefon: 0216 365 04 84

Üsküdar 8 : Yaşar Dinçtürk
Telefon: 0216 318 89 40

Üsküdar 9 : Hayrettin Malatyalı
Telefon: 0216 492 11 96

Üsküdar 23
Telefon: 0216 428 34 95

2019 yılında noterlerimiz Cumartesi ve Pazar günleri de faaliyet gösterecek. Nöbet listelerini takip ederek siz de cumartesi ve pazar günleri işlemlerinizi yapabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”