3600 Ek gösterge nedir, Polis, Öğretmen, Hemşire ve Din görevlileri ne kadar maaş alacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdeoğn 360 sayfalık seçim beyannamesini açıkladı. Beyanname de özellikle Polis, Öğretmen, Hemşire ve Din görevlilerin ek gösterge zamı açıklaması çok yankı buldu. Ek gösterge zammı nedir, kimleri kapsıyor, Polis, Öğretmen, Hem

3600 Ek gösterge nedir, Polis, Öğretmen, Hemşire ve Din görevlileri ne kadar maaş alacak?

3600 ek gösterge nedir kimleri kapsıyor 3600 ek gösterge öğretmen hemşire ve polis maaşı ne kadar
Ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne işe yarar? Memur işçi 3600 ek gösterge ile maaşları artacak mı? AK Parti Seçim Beyannamesi içerisinde yer alan konulardan biri de ek gösterge oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 360 sayfalık seçim beyannamesinde polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine ek gösterge imkânı verileceğini söyledi. AK Parti Seçim Beyannamesi’nde en çok dikkat çeken konulardan biri de ek gösterge oldu. Mevcut uygulamada 2200 ve 3000 olan ek göstergenin 3.600'e çıkartılmasıyla birlikte devlet memurları ve emeklilerin maaşları, emeklilik ikramiyeleri ciddi oranda artacak. Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. Ek göstergesi 3 bin 600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla ikramiye ve maaş alabiliyor. Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Seçim Beyannamesi'nde 3600 ek gösterge müjdesini verdi. Erdoğan, 'Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız' dedi. Ek gösterge devlet memurlarının en çok önem verdiği konuların başında yer almaktadır. Aylık brüt ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile,2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır. Bunu aşağıdaki tablo sayesine rahatlıkla görebilirsiniz. Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istemektedirler. Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet memurları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor. İşte 3600 ek gösterge müjdesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen son dakika açıklama..

 

Ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?  3600 ek gösterge ne işe yarar? Memur işçi 3600 ek gösterge ile maaşları artacak mı? AK Parti Seçim Beyannamesi içerisinde yer alan konulardan biri de ek gösterge oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 360 sayfalık seçim beyannamesinde polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine ek gösterge imkânı verileceğini söyledi. AK Parti Seçim Beyannamesi’nde en çok dikkat çeken konulardan biri de ek gösterge oldu. Mevcut uygulamada 2200 ve 3000 olan ek göstergenin 3.600'e çıkartılmasıyla birlikte devlet memurları ve emeklilerin maaşları, emeklilik ikramiyeleri ciddi oranda artacak. Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. Ek göstergesi 3 bin 600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla ikramiye ve maaş alabiliyor. Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Seçim Beyannamesi'nde 3600 ek gösterge müjdesini verdi. Erdoğan, "Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız" dedi. Ek gösterge devlet memurlarının en çok önem verdiği konuların başında yer almaktadır. Aylık brüt ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile,2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır. Bunu aşağıdaki tablo sayesine rahatlıkla görebilirsiniz. Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istemektedirler. Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet memurları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor. İşte 3600 ek gösterge müjdesi ile ilgili  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen son dakika açıklama...


AK Parti Seçim Beyannamesi içerisinde yer alan konulardan biri de ek gösterge oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 360 sayfalık seçim beyannamesinde polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine ek gösterge imkânı verileceğini söyledi. 3600 ek gösterge konusu dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti seçim beyannamesini açıklarken gündeme geldi. 3600 ek gösterge nedir ne işe yarar kimleri kapsıyor Memur işçi 3600 ek gösterge ile maaşları artacak mı Polis öğretmen hemşire din görevlisi emekli vatandaşın 3600 ek göstergenin gelmesiyle ne derece etkilenecek zam oranları nasıl olacak yasal haklar neler olacak gibi bir çok sorunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Bizlerde 3600 ek gösterge ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile birlikte merak edilen tüm ayrıntıları ve yeni gelişmeleri bu haberimizde derledik.
3600 ek gösterge müjdesi ile ilgili son dakika haberleri haberimizde. Polis öğretmen emekli maaşı ek gösterge zammı ne kadar? Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ek gösterge ile maaşları ne kadar olacak?  3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge ne işe yarar?  Emeklilik ek göstergelerinin 3600'e çıkması ne anlam ifade eder, ek gösterge 3600'e çıkınca maaşlar mı artacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Değerli kardeşlerim önemli bir konuya geliyorum. Burayı hassas dinleyelim. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız.Yeni dönem yepyeni bir anlayışla başlıyoruz. Çünkü vakit birlik vakti. Çünkü vakit Türkiye vakti. Erdem, irade, cesaret ile Türkiye şahlanacak.'' dedi.

 

Ek gösterge devlet memurlarının en çok önem verdiği konuların başında yer almaktadır. Aylık brüt ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile,2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır. Bunu aşağıdaki tablo sayesine rahatlıkla görebilirsiniz.

Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istemektedirler.Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet memurları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor.
Öğretmen ve hemşirelerin ek göstergesi

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında “öğretmen” unvanlı kadrolarda ve Sağlık Hizmetleri Sınıfında sağlık bilimleri lisansiyeri olarak “hemşire” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, bu unvanların 1 inci derece kadrolarında 3000 ek gösterge rakamında yararlanmaktadırlar. Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlar emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği oluşturmaktadır.
 
Ek gösterge 3600 olursa neler değişir?

Öğretmen ve hemşirelerin(sağlık bilimleri lisansiyeri) ek göstergelerinin 1 inci derece kadrolar için 3000'den 3600'e yükseltilmesinin ilgili Devlet memurlarına neler kazandıracağının bilinmesinin, ek gösterge yükseltilmesi taleplerini etkileyebileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 30 hizmet yılında ve 1 inci derecenin 4 üncü kademesinde bulunan “öğretmen” ve “hemşire” kadro unvanlı personelin ek göstergesinin 3600'e yükselmesinin, bu personelin; aylık ücretine, emekli aylığına ve emekli ikramiyesine nasıl yansıyacağını görmek amacıyla yaptığımız değerlendirmede aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır.

Ek göstergenin 3000'den 3600'e yükselmesinin etkileri

AYLIK NET MAAŞLARI
EMEKLİ AYLIKLARI
EMEKLİ İKRAMİYELERİ
 (24.-TL AZALIR)
404.-TL ARTAR
14.553.-TL ARTAR
 
*2014 yılı için geçerli olan katsayılar kullanılmıştır.

Bu sonuçlara göre, 1 inci derece kadrolardaki öğretmen ve hemşirelerin ek göstergesinin 3000'den 3600'e yükselmesi; çalışırken almakta oldukları aylık ücrette azalmaya, emekli aylığı ve emekli ikramiyesi miktarlarında ise artışa neden olacaktır.

EK GÖSTERGE 3600 NEDİR?

Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan Ek Gösterge 3600 aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor.

3600 ek gösterge emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle memurlarda emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği yaratmakta.

Memuriyette 30 hizmet yılını tamanlayan ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğrenim mezunu personelden ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.

Öğretmen, polis, hemşireler başta olmak üzere pek çok memur ilgili yasanın meclise gelmesini bekliyordu.

 


POLİS VE ÖĞRETMENİN EK GÖSTERGE 3600 TALEBİ

Polis memurlarına 3 bin 600 ek gösterge verilmesi için TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklif, daha sonra Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelmişti. Polis memurlarının sosyal ve özlük haklarına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi için verilen kanun teklifi yasalaştığında emeklilik ikramiyelerinde ciddi bir artış söz konusu olacak.

Göstergenin yükselmesi ile emekli olan bir polis memurunun maaşında 400 ile 500 lira emekli ikramiyesinde ise 17 bin ile 27 bin lira arsında bir artış meydana gelebilecek.

Öğretmenlerin emeklilik işlemleri Haziran ve Temmuz ayları içinde yapılıyor. Bu aylar dışında emeklilik işlemi yapılabilmesi, görev yapılan il sınırları içinde emeklilik talebinde bulunan personelin sınıf ve branşında öğretmen fazlasının bulunması ve işlemin Bakanlıkça uygun görülmesine bağlı.

Dolayısıyla, öğretmenlere de her yıl 24 Kasım'da ikramiye ve 3600 ek gösterge verilmesi TBMM gündemine geliyor. Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara, her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, kasım ayı net maaşı tutarında öğretmenler günü ikramiyesi ödenmesi öngören kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulmuştu.

3600 ek gösterge müjdesi ile ilgili son dakika haberleri haberimizde. Polis öğretmen emekli maaşı ek gösterge zammı ne kadar? Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ek gösterge ile maaşları ne kadar olacak?  3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge ne işe yarar?  Emeklilik ek göstergelerinin 3600'e çıkması ne anlam ifade eder, ek gösterge 3600'e çıkınca maaşlar mı artacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Seçim Beyannamesi'nde 3600 ek gösterge müjdesini verdi. Erdoğan, "Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız" dedi. Ek gösterge devlet memurlarının en çok önem verdiği konuların başında yer almaktadır. Aylık brüt ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile,2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır. Bunu aşağıdaki tablo sayesine rahatlıkla görebilirsiniz. Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istemektedirler. Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet memurları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor. İşte 3600 ek gösterge müjdesi ile ilgili  detaylar..
 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Baykar'dan vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı!
Baykar'dan vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı!
MHP Lideri Devlet Bahçeli, grup konuşmasında önemli açıklamalar yaptı!
MHP Lideri Devlet Bahçeli, grup konuşmasında önemli açıklamalar yaptı!
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Irak ile ABD Başkanları Beyaz Saray'da bir araya geldi
Irak ile ABD Başkanları Beyaz Saray'da bir araya geldi
Çok Okunanlar
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Irak ile ABD Başkanları Beyaz Saray'da bir araya geldi
Irak ile ABD Başkanları Beyaz Saray'da bir araya geldi
15 - 21 Nisan 2024 Haftalık burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? Aşk, iş, kariyer, sağlık...
15 - 21 Nisan 2024 Haftalık burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? Aşk, iş, kariyer, sağlık...
Yorumlananlar
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…