4 günlük sokağa çıkma yasağında açık olan yerler! Market, bakkal ve manavlar ne zaman açılacak?

Corona virüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı bu hafta 4 gün olacak. Cumartesi-Pazar-Pazartesi-Salı günlerini kapsayan yasak 15 büyükşehirde uygulanacak. Yasakta market, bakkal, ve kasaplar 18-19 Mayıs günleri 10.00-16.00 saatleri arasında açık olacak.

4 günlük sokağa çıkma yasağında açık olan yerler! Market, bakkal ve manavlar ne zaman açılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından 15 şehirde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı 16-17-18-19 Mayıs tarihlerini kapsayacak. Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak’ta uygulanacak kısıtlamaya ilişkin bazı detaylar şöyle:

Market, bakkal, kasap, manav Cuma 23:00'e kadar açık: 15 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manavlara ek olarak kasaplar da saat 23.00’e kadar açık.

Cumartesi ve pazar bakkallar, marketler kapalı: Cumartesi ve pazar market, bakkal, manav, kasaplar ve online satış yapan işletmeler kapalı.

Pazartesi ve Salı günü bakkal, market ve kasaplar 10:0 ile 16 arası açık: Pazartesi ve salı marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar evlere servis de yapabilecek.

Fırın ve tatlıcılar 4 gün boyunca açık olacak: Cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günleri fırın ve tatlıcılar açık olacak. 4 gün süresince vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Lokantalar ancak eve servis yapabilecek: Ramazan ayı dolayısıyla 4 gün sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri açık olacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF OLANLAR

Ayrı anne babalar çocuklarını görebilecek: Genelgeyle son günlerde tartışma konusu olan boşanmış anne babaların çocuklarını görebilmesine de olanak tanındı. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde, ayrı anne ve babalar mahkeme kararını ibraz etmeleri şartıyla çocuklarını görebilecek.

65 yaş üstü pazar günü sokağa çıkacak: Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlar ve refakatçileri dışarı çıkabilecek.

Cenazesi olanlar: Cenaze defin görevlileri ile birinci derece yakınlarının cenazelerine katılacak olanlar, elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon gibi kesintiye uğramaması gereken hizmetlerin sürdürülmesinde görevli olanlar gibi çok sayıda kişi ve görevli de yasaktan istisna olacak. 

Ekmek ve gazete dağıtımı: 4 gün boyunca ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla vali ve kaymakamların başkanlığında fırıncılar odası, yerel yönetim, emniyet ve jandarma temsilcilerinin katılımıyla oluşturulacak komisyon tarafından, her mahalle için muhtar görüşü de alınarak ekmek dağıtım planı yapılacak.

- Cumartesi ve pazar günü gazete dağıtımı, gazete şirketlerinin ring halinde çalışacak dağıtım araçları, belirlenen içme suyu dağıtım bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla yapılacak. Pazartesi ve salı günü gazete dağıtımı/satışı marketler ve bakkallar aracılığı ile olacak. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡