53 yıl boyunca burnunda bozuk para ile yaşayan hasta doktorları şaşkına uğrattı

Rusya'da 59 yaşındaki bir kişi nefes alamama şikayetiyle hastaneye gittiğinde sağ burun deliğinde bozuk para ile karşılaştı. Hastanın 6 yaşındayken burnuna para sıkıştırdığı ve korkudan annesine söyleyemediği, bir süre sonra da paranın varlığını unuttuğu ortaya çıktı. Ameliyatla alınan bozuk paranın dağılan Sovyetler Birliği'ne ait olduğu belirtildi.

53 yıl boyunca burnunda bozuk para ile yaşayan hasta doktorları şaşkına uğrattı

Rusya'da 6 yaşındayken sağ burun deliğine bozuk para sıkıştıran bir kişi kızmasından korktuğu için annesine söyleyemedi. Bir zaman sonra paranın varlığını unutan şahıs 59 yaşına geldiğinde nefes alma problemi yaşadığı için doktora gitti. Doktorun burnunda bozuk para olduğunu söyleyince olayı hatırlayan adam ameliyata alındı. 

YAPILAN TESTTE ORTAYA ÇIKTI

Doktorlar hastaya yaptıkları tarama testinde burunda ummadıkları bir şeyle karşılaştı. Seneler önce burnuna soktuğu bozuk para adamın burnunda durmaktaydı. Paranın üstündeki desenlerin de silinmiş olduğu görüldü.

SOVYETLER BİRLİĞİ PARASI

Genel anestezi ile yapılan endoskopik ameliyat sonrası çıkarılan para, 53 yıl öncesinin Sovyet bozuk para birimi olan 1 kopik. 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılışıyla birlikte bu para da tedavülden kalkmıştı.

53 yıl boyunca burnunda bozuk para ile yaşayan hasta doktorları şaşkına uğrattı

''ARTIK BURNUNDAN TAM NEFES AOLARAK ALABİLİYOR''

Burundan çıkarılan paranın üzerinde artık orak ve çekiç amblemi görünmüyordu. Kulak burun boğaz uzmanı Elena Nepryakhina "Hasta Cuma günü ameliyat oldu, Pazar günü taburcu edildi. Artık burnundan tam olarak nefes alabiliyor" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡