6.8 şiddetinde deprem!

Kandilli Rasathanesi'nden aktarılan bilgiye göre Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 20:55'te 6.8 şiddetinde deprem meydana geldi. 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası birçok artçı sarsıntı da meydana geldi.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, Elazığ'nın Sivrice ilçesinde 20:55'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin 6,75 kilometre derinlikte gerçekleştiği aktarıldı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem; Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Malatya, Bitlis, Adıyaman ve Samsun'da hissedildi.

ARTÇI DEPREMLER MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 40'tan fazla artçı depremin kaydedildiğini açıklamıştı.

Açıklamada, "Bu depremden sonra 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 40'tan fazla artçı deprem kaydedilmiştir." ifadeleri kullanılmıştı.

AFAD'dan yapılan en son açıklamaya göre Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası büyüklükleri 2.7 ile 5.4 arasında değişen 80 artçı deprem kaydedildiği belirtildi.

Deprem mi oldu? Son depremler neler?

BAKAN SOYLU'DAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı. Bakan Soylu ise yaşanan depremin ardından "''Elazığ Sivrice, Maden, Pötürge ile irtibat kurduk. Tüm arkadaşlarımız görevleri başında. Sivrice'de 4-5 yıkık bina var. Elazığ merkezde 10 binada hasar var. Pötürge'de bir kaç binada yıkılma olduğu bilgisi var. Köylerden sağlıklı bilgi almaya çalışıyoruz. Şu ana kadar toplam vefat eden vatandaş sayımız 14'' dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a gidiyor. Ayrıca Kızılay ve AFAD'ın yanı sıra yardım kuruluşları da bölgeye intikal ediyor.

MALATYA VALİSİ AYDIN BARUŞ'TAN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş: "Deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlarımız için tüm okullar açık durumdadır. Vatandaşlarımız okullara gidebilir. Yetkililer dışında yapılacak açıklamalara lütfen itibar edilmesin."

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP'TAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Şentop: "Elazığ Sivrice merkezli depremden etkilenen bütün illerimizdeki vatandaşlarımıza, Türkiye'ye geçmiş olsun. Deprem sonrasında bölgede tespit ve çalışmalar, ilgili tüm kuruluşlarımız tarafından süratle yürütülmektedir. Can kaybının artmaması en büyük temennimiz." şeklinde konuştu.

AFAD BAŞKANI GÜLLÜOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz saha çalışmalarına başladı, gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ VE AĞRI BELEDİYE BAŞKANLARINDAN AÇIKLAMA

Elazığ Belediye Başkanı, "Şu ana kadar korkulacak bir durum yok." dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Sayan ise Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Şimdi Elazığ Belediye Başkanı ile görüştüm. Şimdilik, korkulacak bir duyum almadık dedi" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Son dakika: 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, açıklamalarda bulundu. Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz saha çalışmalarını yürütüyor. Sivrice'deki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti" dedi.

BAKAN AKAR'DAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı, "İl merkezi ve askeri tesislerden olumsuz bir haber yok" dedi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN DEPREM AÇIKLAMASI: DEVLETİMİZ TÜM KURUMLARIYLA TAKİPTE

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, depremin ardından,"Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun! Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla olayın takipçisidir, vatandaşlarımızın emniyeti, can güvenliği önceliğimizdir. Allah milletimizi her daim korusun, kollasın!" açıklamasında bulundu.

HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Elazığ’daki 6,8’lik deprem Siirt’te de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar sokağa döküldü.

Siirt kent merkezi ve ilçelerinde hissedilen deprem nedeniyle, Siirt’te vatandaşlar sokağa döküldü. Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki deprem, Siirt’te korkuya neden oldu. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Depremin paniğini yaşayan bazı vatandaşlar ise kucaklarındaki bebeklerle evlerine girmeyerek, korku dolu bekleyişlerini sürdürdü.

Deprem mi oldu? Son depremler neler?

Kandilli Rasathanesi'nin deprem paylaşımı

SON DEPREMLER NELER?

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

SON DEPREMLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡