8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

8 Mart'ın yaklaşmasıyla kadınlar kendi günlerine özel etkinlikleri merak etmekte. Peki nerelerde hangi organizasyonlar var? İşte 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020...

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

Özellikle kadın cinayetlerinin son yıllarda fazlasıyla artmasıyla kadınlara yönelik etkinlikler ses getirirken, bu seneki kadınlar günü organizasyonların da çoğunda bu konuya parmak basılıyor.

Eğlence temalı buluşmalar da yok değil tabi. İşte 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri...

 

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bütün kadınları, meydanlara çağırdı.

Kadınlardan 8 Mart Çağrısı

Geçtiğimiz sene polis, 8 Mart Yürüyüşü için İstiklal Caddesi’nde ve birçok şehirde toplanan kadınlara müdahalede bulunmuştu.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri artmaya devam ederken, haklarını savunmak üzere kadınlar yürüyüşlerine 2020’de de devam edeceklerini duyurdular.

‘’YİNE SOKAKLARDAYIZ’’

Türkiye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ise sokaklara taşındı. 1984'ten itibaren ise her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kutlanmaya devam edilmektedir.

Kadınlar, her sene olduğu gibi bu sene de sokaklara çıkmaya devam edecek. 8 Mart Pazar günü, saat 19:00’da İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapacaklarını duyurdular.

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

Kadınlar, ‘’Patriyarkaya, heteroseksizme ve erkek şiddetinin bütününe karşı 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nün 18’inci yılında yine sokaklardayız’’ açıklamasında bulundular.

501 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

6284 Sayılı Kanun’un ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanmamış olması ile birlikte 1 sene 1 ay içerisinde toplam 501 kadın öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre; 2019 yılında toplam 474 kadın, ve 2020 yılının Ocak ayında 27 kadın erkek şiddeti sonucu hayatını kaybetti. Öldürülen 474 kadının 358’inin koruma kararının olup olmadığı bilinmezken, 104 kadının herhangi bir uzaklaştırma veya koruma kararı bulunmamaktadır. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilememesi ve katillerin caydırıcı cezalar almaması sebebiyle kadına şiddet durmadan devam ediyor.

Öldürülen kadınlar unutturulmayacak

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’de eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın adını Yenidoğan Mahallesi’nde Halk Merkezine, Ordu’da cezaevi firarisi tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’in ismini de Adalar’daki Gençlik Merkezi’ne verdi. Öldürülen kadınların isimlerinin verildiği merkezlerin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışı yapılacak.

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan Halk Merkezi ve Gençlik Merkezine öldürülen kadınların isimleri verildi. Merkezler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

KOCASI SATIRLA ÖLDÜRMÜŞTÜ

Eskişehir'de geçen Ekim ayında, Akarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen olayda 52 yaşındaki Yalçın Özalpay, işyerinden evine giden boşandığı eşi Ayşe Tuba Arslan'ı (45), vücudunun çeşitli yerlerinden satırla yaralamış, Arslan, 44 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Boşandığı eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan'ın ismi Yenidoğan Mahallesi'nde Halk Merkezi'ne verildi.

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

CEZAEVİ'NDEN FİRAR EDEREK CİNAYET İŞLEMİŞTİ

Ordu Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde geçen yıl Aralık ayında meydana gelen bir diğer olayda ise 12 ayrı suçtan sabıkası bulunan cezaevi firarisi Özgür Arduç, tanımadığı ve evine girmekte olan Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldürmüştü.

Ceren Özdemir'in ismi de İstiklal Mahallesi Adalar'da Gençlik Merkezi'ne verildi.

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

KADIN VE ERKEK EŞİTTİR

CHP'li Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir'de kocası tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan ile Ordu'da cezaevi firarisi tarafından öldürülen Ceren Özdemir'in isimlerini yeni açacakları Halk Merkezi ile Gençlik Merkezine verdiklerini açıkladı.

Kadına yönelik şiddete her zaman karşı olduklarını ve kınadıklarını belirten Kurt, “Kadın ve erkek eşittir. Kadına yönelik şiddetin bir an önce sona ermesi gerekiyor. Kadına yönelik şiddete her zaman karşıyız. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ile kadın erkek eşitliği sağlanmıştır. Bundan geri adım atmaya ve attırmaya hiç kimse teşebbüs etmemelidir” dedi.

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

8 Mart’ta ‘Kadın Hikâyeleriyle İstanbul’ keşfi

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak tasarlanan “Kadın Hikâyeleriyle İstanbul” gezisi, 8 Mart Pazar günü Tarihi Yarımada ve Haliç kıyılarında gerçekleşecek. Neolitik, Arkaik, Antik, Helenistik çağların, Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin İstanbul’unu kadın hikâyeleri üzerinden aktaracak olan gezi, tarih, arkeoloji ve mitoloji meraklılarını disiplinlerarası bir yolculuğa çıkaracak.

Yaklaşık 10 bin yıllık kesintisiz yaşamı boyunca İstanbul'un “kadın eli” değmiş kültürel mirasının keşfedileceği gezi programında, her gün farkında bile olmadan yanlarından gelip geçtiğimiz görkemli surları, manastırları, sarayları, kiliseleri, camileri, çeşmeleri, türbeleri, külliyeleri yaptıran etkili ve efsanevi kadınların unutulmuş, unutturulmuş ve gizli kalmış hikâyelerine kulak kabartılıyor.

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

İstanbul'a kök salmış farklı medeniyetlerde kadının izini keşfe çıkmadan önce, Akdeniz kültür havzasının ürettiği “Tanrıçalar” üzerine sunumlarıyla tanınan, bağımsız araştırmacı Doğa Taşlardan, şöyle diyor: “Byzantion'un ‘koruyucu tanrıçası' Artemis'ten, Osmanlı'nın gerçek ‘demir lady'si Hatice Turhan Sultan'a; Moğolistan'a gelin olarak gönderilen Bizans imparatorunun gayrimeşru kızı Maria'dan, sarayda gelini tarafından bir karşı darbeyle boğdurulan Kösem Sultan'a; Ayasofya'dan önce dünyanın en büyük Hıristiyan mabedini inşa ettiren Romalı prenses Anicia Juliana'dan, Hippodrom'da ayı oynatıcısı bir babanın imparatoriçeliğe yükselen kızı Theodara'ya kadar, şehri kadın gözünden görmeye, duymaya, duyumsamaya, hissetmeye ve anlamaya aracılık eden bu tarz ‘bellek tazeleme' çalışmalarını önemsiyorum.”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel Gala Gecesi

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri 2020

Etkinlik Detayları

8 Mart 2020 Pazar akşamı saat 19:00-00:00 arası tüm kadınlarımız özeldir diyerek özelliklerini kalitelerini yaşayabilecekleri yeni dostlukların adımının atılacağı katılımda sınırsız eğlenceyi ERDİNÇ KARADENİZ şarkılarıyla coşarak , limitsiz yerli alkol & alkolsüz içecek ve zengin menü eşliğinde zennesiyle oryantaliyle veee süpriz çekilişiyle unutulmayacak bir gecede bayanların şıklığına şıklık katacak mini bir defileninde bulunduğu dolu dolu bir eğlence sizleri bekliyor.Bu unutulmaz hatıralarınızdan silinmeyecek güzelliklerle dolu gecede tüm kadınlarımızı görmekten onur duyarız...

ekran-alintisi-001.png

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡