9 il yeniden korona esiri oldu! Bir ile maske zorunluluğu getirildi

Normalleşme süreci ile birlikte yeniden artışa geçen koronavirüs vakaları nedeniyle Adana, Kastamonu, Konya, Bitlis, Bursa, Niğde, Şanlıurfa, Ardahan ve Diyarbakır'da valilikler ve uzmanlardan kurallara uyulması için uyarılarda bulunurken bazı illerde maske yasağı getirildi.

9 il yeniden korona esiri oldu! Bir ile maske zorunluluğu getirildi

Mart ayından bu yana Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 81 il genelinde salgını önlemeye yönelik alınan sıkı tedbirler normalleşme sürecine geçilmesiyle gevşetildi. Ancak vatandaşların sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla vaka sayıları yeniden artışa geçti. Bu nedenle 81 il genelinde 14 Haziran rakamlarına göre virüs tespit edilen kişi sayısı bin 500'ü geçti.

Vaka artışının gözlemlendiği Ardahan'da il merkezi ve 5 ilçede maskesiz sokağa çıkmak yasaklanırken, Adana'da camilerde maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralına uyulması konusunda anonslar yapılması dikkat çekti.

9 il yeniden korona esiri oldu! Bir ile maske zorunluluğu getirildi

NİĞDE VALİSİNDEN HALKA UYARI

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, il genelinde koronavirüs vakalarının arttığını açıkladı ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Vali Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sevgili Niğdeliler;Maalesef ilimizde koronavirüs pozitif vaka sayıları tekrar tırmanışa geçmiştir. Normalleşme sürecinde de lütfen kurallara uyalım Hijyene, Sosyal mesafe kuralına, Maske kullanımına dikkat edelim!" ifadelerini kullandı.

9 il yeniden korona esiri oldu! Bir ile maske zorunluluğu getirildi

ŞANLIURFA VALİSİ: VAKA VE ÖLÜMLERDE ARTIŞ VAR

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentteki vaka sayılarında artış olduğunu belirterek, "Vaka sayılarında artış var, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artış var. Yalnız Kovid-19'dan dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ve oranı, Türkiye genelindeki oranın üstünde değil. Vaka sayılarında da son 1 ayda bir miktarda artışın olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin salgın sürecinden yüzünün akıyla çıkacağını, Şanlıurfa'nın da bu noktada en iyi iller arasında yer alacağını belirten Erin, bunun gerçekleşebilmesi için vatandaşların da maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğine işaret etti.

9 il yeniden korona esiri oldu! Bir ile maske zorunluluğu getirildi

ARDAHAN'DA MASKE ZORUNLULUĞU

Ardahan merkezi ve ilçelerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takma zorunluluğu getirildi.

Vali Mustafa Masatlı, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin oy birliğiyle Kovid-19 kapsamında bazı ek tedbir kararları aldığını söyledi.

Bugünden itibaren merkez ve 5 ilçede zorunlu hallerde evlerinden dışarıya çıkacak vatandaşların, kendileri ve diğer vatandaşların sağlığı için maske kullanmalarının zorunlu hale getirildiğini ifade eden Masatlı, "Ardahan'da dış kaynaklı olarak vaka sayısında artışlar oldu. Bizde aslında vaka sayısı son derece düşüktü. Başka illerden gelenlerden dolayı artış oldu. Örneğin 3 vakamız varken şu an bu sayı 18'e yükseldi. Biz de bunun daha da artmaması için bu ve benzeri bazı tedbirler aldık. Amacımız ilimizi vakada sıfır noktaya düşürmektir" diye konuştu.

9 il yeniden korona esiri oldu! Bir ile maske zorunluluğu getirildi

DİYARBAKIR'DA VATANDAŞLAR EVLERE GERİ ÇEKİLDİ

Diyarbakır'da diken üstünde yaşamaya devam ediyor. Daha önce günde 3-5 arasında olan vaka sayısı son günlerde hızla arttı. Son 14 gün içinde 450 yeni vaka hastaneye yatırılırken, 650 kişinin de evlerinde karantinaya alındığı öğrenildi. Kent genelinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca maskesiz sokağa çıkma yasağı devam ederken, son 14 gün içerisinde 3 kişinin de korona virüsten dolayı hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlarda tedirginlik başladı. Hafta sonlarında kentin en işlek caddeleri yoğunluk olurken vaka sayılarının artması üzerine vatandaşlar bu hafta sonu evlerine çekildi. Cadde ve sokakların boş olduğu kentte az sayıda insanın dışarıda olduğu gözlendi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡