Türkiye 4 - 0 Moldova

Milli heyecan Moldova maçı ile devam etti. 2020 Avrupa Şampiyonası Eleme Gruplarında Türkiye, ikinci galibiyetini alabilmek için Eskişehir'de Moldova'yı ağırladı.

Türkiye 4 - 0 Moldova

A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’ndaki ikinci maçında Eskişehir’de Moldova ile karşılaştı. İlk maçta Arnavutluku deplasmanda Burak Yılmazve Hakan Çalhanoğlu'nun golleri ile 2-0 mağlup eden Ay-Yıldızlı ekibimiz Moldova'yı da yenerek 2'de 2 yapmak istiyordu.

MAÇ BAŞLADI

Maçta dakikalar 4 gösterdiğinde Hakan Çalhanoğlu, sol kanatta buluştuğu top ile cezaalanı dışına kadar ilerledi ve Burak Yılmazile duvar pasına girmek istedi ancak Burak'ın pasında isabet çıkmayınca atak sonuçsuz kaldı.

Karşılaşamanın 7. dakikasında Millilerimiz tehlikeli bir atakla Moldova kalesine geldi ama pozisyon için ofsayt bayrağı kaldırıldı. Hakan Çalhanoğlu'nun yine cezaalanı dışında Burak Yılmazile girdiği duvar pasında cezaalanı içinde Hakan Çalhanoğlu ile Cenk Tosunbu topa hareketlendi ancak Cenk, Hakan'dan önce topa dokununca yardımcı hakemin bayrağı ofsayt için havaya kalktı.

16. dakikada Mahmut Tekdemir'in kapalı savunma arasına gönderdiği ara pasıyla Burak Yılmazsavunma arkasında topla buluştu ancak yardımcı hakemin bayrağı yine ofsayt için kalktı. Maçta iki takım da temposuz görüntüsüyle bu dakikaya kadar dikkat çekti.

GOOOL Hasan Ali 24. dakikada ilk golü attı. Türkiye1 Moldova 0

GOOOL 26. dakikada Cenk Tosunmaçın ikinci golünü attı.

İLK YARI SONA ERDİ

***

İKİNCİ YARI BAŞLADI

GOOOL 54. dakikada Cenk Tosunmaçın 3. golünü attı.

Maçın ilk sarı kartı 64. dakikada çıktı. Kartı gören isim Moldova'dan Oleg Reabciuk oldu.

Bir sarı kart daha çıktı. Bu dakikalarda Moldova ekibi Millilerimizin ataklarını engellemek için faule başvurdu. 65. dakikada Artur Ionita, Dorukhan Toköz'e yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

Millilerimiz 66. dakika ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Günün başarılı isimlerinden olan Hakan Çalhanoğlu kenara gelirken oyuna giren isim Yusuf Yazıcıoldu.

GOOOL Karşılaşmanın 70. dakikasında Kaan Ayhan, skoru 4-0'a getiren golü kaydetti.

MAÇ SONA ERDİ

Milli Takım'ın 11'i: Mert, Zeki, Kaan, Merih, Hasan Ali, Mahmut, Dorukhan, Hakan Çalhanoğlu, Deniz, Cenk, Burak.

BELÖZOĞLU ŞOKU

Yayıncı kuruluş TRT Spor'un geçtiği bilgiye göre; A Milli Takım'ın tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlunun sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemeyeceği öğrenildi.

İKİNCİ HAFTANIN İLK MAÇLARI OYNANDI

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO2020) Elemeleri'nin ikinci haftası 10 karşılaşmayla başladı.

Avrupa futbolunun milli takımlar düzeyindeki en prestijli organizasyonu EURO2020'de elemelerin ikinci haftasında C, E, G ve I gruplarında 10 maç yapıldı. 

Öne çıkan C Grubu karşılaşmasında Almanya konuk olduğu Hollandayı 15. dakikada Leroy Sane, 34. dakikada Serge Gnabry ve 90. dakikada Nico Schulz'un golleriyle 3-2 yendi. Hollandanın gollerini 48. dakikada Matthijs De Ligt ve 63. dakikada Memphis Depay kaydetti. 

I Grubu'nda Belçika deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi'ni 10. dakikada Eden Hazard ve 18. dakikada Michy Batshuayi'nin attığı gollerle 2-0'lık skorla geçti. Bu arada Hazard, BelçikaMilli Takımı'ndaki 100. maçına çıktı. 

G Grubu mücadelesinde, Slovenyaağırladığı Kuzey Makedonyaile 1-1 berabere kaldı. Slovenyada 34. dakikada Fenerbahçeli futbolcu Miha Zajc, konuk takımda ise 47. dakikada Enis Bardhi golleri atan isimler oldu. 

EURO2020 Elemeleri'nin ikinci haftasına A, B ve H gruplarında oynanacak 7 karşılaşmayla bugün devam edilecek. Bugünkü maçlarda Türkiye H Grubu'nda Moldova'yı konuk edecek. 

İkinci haftanın ilk gününde oynanan maçların sonuçları şöyle: 

- C Grubu 
Kuzey İrlandaBelarus: 2-1 
HollandaAlmanya: 2-3 

- E Grubu 
GallerSlovakya: 1-0 
MacaristanHırvatistan: 2-1 

- G Grubu: 
İsrailAvusturya: 4-2 
SlovenyaKuzey Makedonya 1-1 
PolonyaLetonya: 2-0 

- I Grubu: 
KazakistanRusya: 0-4 
San Marinoİskoçya: 0-2 
Kıbrıs Rum Kesimi-Belçika 0-2

TEKNİK DİREKTÖR ŞENOL GÜNEŞ  'BİR ADIM DAHA ATACAĞIZ'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş "Avrupa Şampiyonası için bir adım daha atacağız. Maçın zorluğunu biliyoruz. Elimizden gelen gayreti gösterip üç puanla ayrılmak istiyoruz." dedi. 

Güneş, Moldova ile bugün Eskişehir'de yapacakları 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO2020) Elemeleri H Grubu ikinci maçı öncesinde Yeni Eskişehir Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, önemli bir maça çıkacaklarının altını çizdi. 

Şu anda kadroda Emre Belözoğlu Gökhan Gönül Mahmut Tekdemir ve Ozan Kabak gibi rahatsızlığı olan oyuncuların bulunduğunu anlatan Güneş, şöyle konuştu: 

"Hafif ağrısı olan arkadaşlar var. Yorgun olanlar var. Durumlarına bakıp, pozisyonları itibarıyla eksiğimizi giderme bakımından hangisi öndeyse bu maça onunla başlayacağız. Maçtan önce bir idman yapacağız ve bakacağız. Ciddi boyutta bir sakatlık yok ama kadroda yer alamama, 11'de oynatıp oynatmama konusunda karar vereceğiz. Kasıklarında, adalesinde gerginlik olanlar var. Yorgun olanlar var. Avrupa şampiyonası için bir adım daha atacağız. Maçın zorluğunu biliyoruz. Saha içinde güçlü görünmek istiyoruz. Elimizden gelen gayreti gösterip üç puanla ayrılmak istiyoruz." 

Güneş, bir basın mensubunun, "Burak Yılmazile biraz önce toplantıda bir diyaloğunuz oldu. Bize açıklar mısınız?" diye soru yöneltmesi üzerine, "Yaş olarak belli bir yaşa gelince insan deneyim kazanıyor. Heyecanını da daha dikkatli kullanıyor. Madem bir yola çıkmışsın Avrupa Şampiyonası da gördüğü için o oyuncunun yeniden Avrupa Şampiyonası görmesi gurur verici ama Dünya Kupası görmenin de ne kadar önemli olduğunu bilmek lazım. Dünya Kupası ayrı bir dünya orada olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Moldova genç oyunculardan kurulu, sert savunma yapan bir takım. Sakatlıklar, Arnavutlukmaçına göre oyun sistemini değiştirmeye neden olacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine Güneş, "Değişiklik olabilir. Biraz daha farklı bir oyun formatıyla çıkartabiliriz. Ona göre hamleler yapacağız. İnşallah yanılmayız. Rakip iyi kapanıyor, iyi pas yapıp çıkabiliyor. Kontratak oyunu oynamayı benimsemiş. Bunlara hazır olmalıyız. Farklı bir oyun olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Deneyimli teknik adam, bir gazetecinin daha önce Eskişehirsporda da forma giyen Beşiktaşlı futbolcu Dorukhan Toköz'ü değerlendirmesini istemesi üzerine, "Her gün gelişerek devam ediyor. Bazı süreleri hızlı geçti. O da oynamaya aday futbolcularından bir tanesi. Bu kadar kısa zamanda hem kulüpte hem milli takımda oynamak önemli. Eskişehirsporonun gelişime kattı yaptı. Geleceği parlak olur. Bizim beklentimiz milli takıma katkı yapması." yorumunu yaptı. 

BURAK YILMAZ: "İNŞALLAH İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALIRIZ" 

Milli futbolcu Burak Yılmazise kendisini geçmişe göre daha tecrübeli ve iyi hissettiğini belirterek, milli takımın herkesin hayali ve bulunmak isteği bir yer olduğunu bildirdi. 

Moldova maçından umutlu olduklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: 

"İnşallah istediğimiz sonucu alırız. Milli takımımız için kadroya bakmaksızın her zaman umutlu olmak gerekiyor. Çok genç arkadaşlarımız var. Merih, Dorukhan ve Mert... Çok genç ve tecrübeli arkadaşlarımız var. Çok iyi bir ortam var. Basın mensuplarına bize destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Forvet hattında Cenk ile geçmişte de beraber oynadık. Santrfor olarak sahada benim gibi bir oyuncunun olması beni rahatlatıyor. Beni iyi anladığı hissediyorum. Hocamıza yardımcı olmak açısından Emre ağabeyin çok daha büyük payı var. Takımda çok güzel bir hava oldu. İnşallah böyle devam edip pazartesi akşamı da gereğini yaparız." 

Burak Yılmaz milli takımdaki hedefleriyle alakalı soruya ise "Avrupa Şampiyonası gördüm. Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası daha var. Kendimi iyi hissediyorum. Avrupa Şampiyonası'na giden kadroda olabilir miyim, bilmiyorum. Dışarıdan da olsa dualarım uzun vadede Avrupa Şampiyonası'na gidebilmektir." şeklinde cevap verdi.

SPİRİDON: 'MAÇI KAZANACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ'

Moldova Milli Takımı Teknik Direktörü Alexandru Spiridon, Türkiyeile oynayacakları maça ilişkin, "Pazartesi akşamı maçı kazanacağımızı düşünüyoruz." dedi. 

Spiridon, Türkiyeile bugün oynayacakları 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO2020) Elemeleri H Grubu ikinci maçı öncesinde Yeni Eskişehir Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin "Maç öncesinde sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Medipol Başakşehirin Moldovalı oyuncusu Alexandru Epureanu'dan TürkiyeMilli Takımı hakkında bilgi aldınız mı?" sorusunu üzerine, TürkiyeMilli Takımı'nı tanımak için buna gerek olmadığını anlatan Spiridon, "Onun bizimle olmaması çok üzücü. Bize yardımcı olabilirdi. Türkiyenin oynadığı son 4 oyununa baktık. Türkiyenin Arnavutlukmaçını inceledik." diye konuştu. 

Spiridon, takımın ruh halinin pozitif olduğunu belirterek, "Pozitif olduğunuzda her şey olabilir. Fransamaçını kaybettik, bunun için üzgünüz. Pazartesi akşamı oyunu daha iyi oynayabileceğiz. Pazartesi akşamı maçı kazanacağımızı düşünüyoruz. Türkiyenin yeni teknik direktörü Şenol Güneştakıma bir şeyler katmış. Arnavutlukmaçında da bunu gördük. Forvet oyuncularından da bunu anlayabilirsizin." ifadelerini kullandı. 

VEACESLAV: PAZARTESİ GÜNÜ ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Moldova'nın savunma oyuncusu Veaceslav Posmac ise Türkiyenin çok iyi bir takım olduğunu, maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. 

Grupta kaybettikleri Fransamaçı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Posmac, "Türkiyede iyi oyuncular var ancak Pazartesi akşamı iyi karşılık vermek için elimizden geleni yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Belediye personel alımı yapacak! 18-50 yaş ile KPSS şartsız alımlar yapılacak
Belediye personel alımı yapacak! 18-50 yaş ile KPSS şartsız alımlar yapılacak
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
İsmailağa cemaati duyurdu! İsmailağa cemaati'nin lideri Hasan Kılıç 94 yaşında hayatını kaybetti
İsmailağa cemaati duyurdu! İsmailağa cemaati'nin lideri Hasan Kılıç 94 yaşında hayatını kaybetti
Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması: İkili ilişkiler yeniden pekişti…
Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması: İkili ilişkiler yeniden pekişti…
Çok Okunanlar
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
Belediye personel alımı yapacak! 18-50 yaş ile KPSS şartsız alımlar yapılacak
Belediye personel alımı yapacak! 18-50 yaş ile KPSS şartsız alımlar yapılacak
Ahmet Çakar’dan bomba penaltı yorumu: Anti Fenerbahçeliler…
Ahmet Çakar’dan bomba penaltı yorumu: Anti Fenerbahçeliler…
Emekliye zam, memura fark! Merkez bankası merak edilen oranı açıkladı! Üç yeni düzenleme geliyor! Kim ne kadar alacak?
Emekliye zam, memura fark! Merkez bankası merak edilen oranı açıkladı! Üç yeni düzenleme geliyor! Kim ne kadar alacak?
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada