ABD Trump'tan Çin için korkunç suçlama: "Bu bir salgın değil, biyolojik silahtır" (ÖZEL HABER)

Tüm dünyayı ablukası altına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını her geçen gün daha büyük bir tehdit olmaya devam ediyor. Bu süreçte ABD basını, salgının nasıl ortaya çıktığı ile alakalı kan donduran bir iddia ortaya attı ve Çin'in ABD ile rekabet çabalarının bir parçası olarak salgının Vuhan laboratuvarından kaynaklandığını açıkladı.

Etkisi her geçen gün artıran ve dünya için büyük bir tehdit haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin can kayıpları ve vaka sayıları gün gün yükselmeye devam ederken. ABD basını kan donduran bir açıklama yaptı.

ABD'nin öncü basın kaynaklarından biri olan FOX News'ta yer alan açıklamaya göre, COVID-19'un bir Vuhan laboratuvarında ortaya çıkmasına rağmen, bir biyolojik silah olarak değil, Çin'in virüsleri tespit etme ve bunlarla mücadele etme çabalarının ABD'nin yeteneklerine eşit veya daha fazla olduğunu gösterme çabasının bir parçası olarak yer aldığı dile getirildi.

"TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK HÜKÜMET ZARARI"

Televizyonda yer alan kan dondurucu açıklamaya göre kaynaklar, bu yaşananların ortaya çıkan "Tüm zamanların en yüksek hükümet zararı" olabileceğini söyledi.

"YARASADAN YAYILDI İDDİASI TAMAMEN BİR SAÇMALIK"

"Herkes virüsün ilk bulaşmasının insana insandan ise yarasaya olduğuna inanıyor, fakat bu durum üzerinde tamamen laboratuvarda çalışıldı, ardından virüs beklenmedik bir şekilde Vuhan'daki nüfusa yayıldı." ifadelerine yer verildi.

"Yaşanan bu gelişmelerin en önemli noktası ise açık kaynaklı belgelerden ve kanıtlardan geliyor." açıklaması üstüne,  Fox News kanıtları doğrudan görmek istedi.

Fakat "çoğunlukla bu düşüncenin mantıklı olduğu gibi - kesin olmadığını ve bu şekilde nitelendirilmemesi gerektiği" ifade edilirken, "İdarenin ve istihbarat ve epidemiyolojik toplulukların bazıları daha şüpheci ve soruşturmasına devam edildiği bilgisi yer alıyor." denildi.

"ÇİN SALGINA DAİR RESMEN BİR KARA KUTU GİBİ DAVRANIYOR"

"Bu süreçte kesin olarak açıklanması gereken birşey varsa,  Çin hükümeti tarafından COVID-19 salgınına dair tüm bilgi ve veri bilgilerinin kapsamlı ayrıca bir o kadarda bilinçli olarak kapatıldığı bilgisidir, bunda hepimiz hem fikiriz."

Fox News'tan John Roberts tarafından rapor hakkında sorulan bir başka iddiaya ise, Başkan Trump Çarşamba günkü koronavirüs basın brifinginde, "Hikayeyi giderek daha iyi anlamaya başladık ... Bu korkunç durumun çok kapsamlı bir incelemesini yapıyoruz." ifadelerine yer verildiği öğrenildi.

Söz edilen belgeler, laboratuvar doktorların durumu kontrol altına alma çabalarını detaylandırdı. Bu doğrultuda değerlendirdiğinde ise, Vuhan'daki hayvan pazarı başlangıçta olası bir menşe noktası olarak tanımlanmadı ve hayvan pazarı suçlanmasında Çin'in, ABD ve İtalya'yı hedefleyen propaganda çabalarıyla birlikte Çin'in laboratuvardan suçu saptırma çabası olduğu dile getirildi.

Asıl can alıcı nokta ise ABD Büyükelçiliği yetkilileri, Ocak 2018'de Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarında yetersiz güvenlik konusunda uyardı ve koronavirüs üzerinde riskli araştırma yapan bilim adamları hakkında bilgi alışverişi yaptı.

"KANITLARIN AĞIRLIĞI SÖZ KONUSU"

Söz konusu kan donduran rapora yanıt olarak, Genelkurmay Başkanı Genel Sekreteri Mark Milley "Salı öğleden sonra şunları söyledi: "Buna yoğun bir ilgi göstermemiz ve çok fazla istihbarat almamız sizin için sürpriz olmamalı. Şunu söyleyebilirim ki, bu noktada, gelişlemeler sonuçsuz, ancak kanıtların ağırlığı doğal gibi gözükse de, kesin olarak bilmiyoruz. " açıklamalarını yaptı.

"BİLGİ PAYLAŞMALARI İÇİN ONLARA DAHA FAZLA BASKI UYGULAMALIYIZ"

Savunma Bakanı Mark Esper ise Çarşamba günü Çin'e atıfta bulunarak  “Bugün bile onlara bilgi saklı tuttuğunu görüyorum ve paylaşmaları için baskı yapmaya devam etmek için daha fazlasını yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Sözlerine ise şöyle devam etti: "İstihbarat raporlaması" ile konuşmak, ancak "çoğu insan bunun doğal olarak başladığına inanıyor - ve bunu istiyorsanbu doğal. Bence zamanla, şu anda içinde bulunduğumuz salgını geçtikten sonra, geriye dönüp bakıp neler olduğunu gerçekten belirleyip daha iyi bir anlayışa sahip olduğumuzdan emin olmak için zamanımız olacak." açıklamalarını yaptı.

"HALA ÖĞRENİLECEK ÇOK ŞEY VAR" 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo şunları ise yaşananlar hakkında sert bir ifade ile,"Bildiğimiz şey, bu virüsün Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıktığını biliyoruz. Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün sadece birkaç kilometre uzakta olduğunu biliyoruz. Hala öğrenilecek çok şey var. ABD hükümetinin bunu çözmek için gayretle çalıştığını bilmelisiniz. " diye konuştu.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡