ABD Başkanı Donald Trump, o ismi görevden aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Pandemi ile Mücadele Denetleme Komitesi Başkanlığına seçilen Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettiş Vekili Glenn Fine, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından görevden alındı.

ABD Başkanı Donald Trump, o ismi görevden aldı

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettiş Vekili Glenn Fine 2016'dan beri bu görevdeydi.

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettiş Vekili Glenn Fine'ı federal kurumların başmüfettişleri, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın onayladığı 2 trilyon dolarlık yardım paketinin denetlenmesi için kurulan Pandemi ile Mücadele Denetleme Komitesi Başkanlığına seçmişti.

Trump yönetimi, herhangi bir gerekçe göstermeksizin Fine'ın, Pentagon Başmüfettişliği görevinden alındığını ve yerine Çevre Koruma Ajansı Başmüfettişi Sean O'Donnell'ın getirildiğini açıkladı. 

11 Eylül saldırılarından sonra Adalet Bakanlığı Başmüfettişliği görevine getirilen Fine, bağımsız ve tarafsızlığı ile biliniyordu.

GLENN FINE, PANDEMİ İLE MÜCADELE DENETLEME KOMİTESİ BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN DE ALINDI

Pentagon Başmüfettişlik Ofisinden yapılan açıklamada, Fine'ın, Pandemi ile Mücadele Denetleme Komitesi Başkanlığından da alındığı ifade edildi. 

Trump'ın bu adımı Kongreden tepki alırken, Başkanın, açıkladığı yardım paketinin sıkı bir denetlemeden geçirilmesinden endişe ettiği için Fine'ı görevden aldığı iddia edildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡