ABD Başkanı Trump 'Görüşmeye hazırım' dedi! Gündeme bomba gibi düştü!

Fransa'nın ev sahipliğindee gerçekleştirilen G7 zirvesi sona erdi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile basın toplantısı düzenleyen Trump, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Trump  'Görüşmeye hazırım' dedi! Gündeme bomba gibi düştü!

Dün Emmanuel Macron'un, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i çağırıp görüşmeler yürütmesini sağlamasının dikkat çektiği G7 zirvesinin kapanışında da gündem İran ve ticaret savaşları konusuydu.

Macron, Trump ile ortak basın toplantısı düzenledi. Trump, bir yandan nükleer anlaşmadan çekilip en ağır yaptırımlar uyguladığı İran'la diğer yandan görüşme temennisini bir kez daha söyledi.
 
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu söyleyen Trump, bu görüşmenin birkaç hafta içinde gerçekleşmesinin gerçekçi olduğunu dile getirdi. 
 
Öncesinde gazetecilere konuşan Macron da olası Trump-Ruhani buluşması için hazırlık görüşmeleri yürütüldüğünü duyurdu.

HASAN RUHANİ İLE DONALD TRUMP ARASINDA ZİRVE

Washington ile Tahran arasında arabuluculuğa soyunan Fransa Cumhurbaşkanı "Umuyorum ki, gelecek haftalarda bu görüşmeler temelinde Ruhani ile Trump arasında bir zirve görebileceğiz" dedi. 
 
Eylül sonunda New York'te düzenlenecek BM Genel Kurulu'na katılacak Ruhani ile Trump'ın bu vesileyle görüşme fırsatı var. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡