ABD Başkanı Trump,saldırıdan sonra ilk kez konuştu

Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta öldürülmesinin ardından ilk kez konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "İran hiç zaman savaş kazanmadı fakat hiçbir müzakereyi de kaybetmedi!" dedi

Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla "gölge komutan" sıfatını alan Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen operasyonla öldürüldü.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan son dakika açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "İran hiç zaman savaş kazanmadı fakat hiçbir müzakereyi de kaybetmedi!" dedi.

İşte atılan o tweetler:

 


 

Daha sonra attığı tweetlerde Trump, "General Kasım Süleymani geniş bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü veya ağır şekilde yaraladı ve daha pek çoğunu öldürmek için plan yapıyordu... ama yakalandı! Milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı olarak sorumluydu." ifadelerini kullandı.

 


Trump ayrıca, "İran bunu hiçbir zaman doğru düzgün itiraf edemeyecektir ama Süleymani'den İran'da hem korkuluyor hem de nefret ediliyordu. Liderlerinin dünyayı inandırmaya çalıştığı gibi üzgün değiller. Daha önce ortadan kaldırılmalıydı." dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡