ABD Dışişleri Bakanı Pompeo BM'yi İran'a karşı harekete geçmeye çağırdı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Güvenlik Konseyi üyesi ülkelere İranın'ın “kötücül eyleme” karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo BM'yi İran'a karşı harekete geçmeye çağırdı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’ın balistik füze denemeleriyle, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına karşı geldiğini söyledi. Pompeo, Güvenlik Konseyi üyesi ülkelere bu “kötücül eyleme” karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Güvenlik Konseyi oturumu sonrası gazetecilere açıklama yapan Mike Pompeo, “Bu gerçek bir tehdit ve bize yönelik. Açıkça görüyoruz ki İran nükleer anlaşması bu kötücül eylemi durdurmada başarılı olmadı” dedi. Pompeo, “Bu Güvenlik Konseyi, Ortadoğu halklarını, bölgeye seyahat eden Amerikalıları ve İran füzelerinin tehdidi altındaki Avrupalıları korumaktan sorumlu’’ diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı, Güvenlik Konseyi’nin her bir üyesini bunu başarmak için hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Pompeo ayrıca, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu oldukları tespit edilen büyük sayıda bir gruba yaptırım getirdiklerini hatırlatarak, olayla ilgili incelemelerinin ve sorumlulara hesap sorma adına attıkları adımların devam edeceğini vurguladı.

Diğer yandan Amerika'nın bölgedeki çıkarlarının ve Suudi Arabistan'la ortaklıklarının da önemli olduğunun altını çizen Pompeo, "Amerika'nın güvenliği için Suudi Arabistan Krallığı'yla çalışmayı sürdürmeye niyetliyiz" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡