ABD'de koronavirüsten dolayı ordu sokaklara indi

Tüm dünyayı aylardır diken üstünde tutan koronavirüsten dolayı can kayıpları her geçen gün artarken, ABD'nin Maryland eyaletindeki Baltimore şehrinde ordu sokaklara indi. Salgından etkilenen vatandaşlara çadır ve teçhizat yardımı yapan askerleri gören bazı vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

ABD'de koronavirüsten dolayı ordu sokaklara indi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü'nü 'Ulusal Pandemi' olarak kabul ettiği koronavirüs, kontrolden çıkmaya devam ediyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde ordunun sokağa indiği haberlerini gördüğümüz günlerde, bu ülkelerin arasına Amerika Birleşik Devletleri de katıldı.

Maryland eyaletindeki Baltimore şehrinde sokaklarda pek çok zırhlı araç bulunurken, askeri birliklerin mağdur vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına ithafen çeşitli teçhizat yardımları yaptığı gözlendi. Bazı vatandaşlar ise bu anların şaşkınlığını derinden yaşayıp, gördüklerini akıllı telefonlarından kaydettiler ve görüntüleri sosyal medyada yayınladılar. Askeri birliklerin ne kadar sürede Baltimore'da kalacağı ise merak konusu...

bolge gundembolge gundemBOLGE GUNDEM

İTALYA VE FRANSA GİBİ ÜLKELER DE BU OLAY GÖRÜLMÜŞTÜ

Koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek için yeni önlemler tartışılırken, salgının Avrupa’daki merkez üssü haline gelen İtalya’da halkın sokağa zorunlu olmadıkça çıkmamasını denetlemek üzere askerlerin şehir merkezlerinde görevlendirilmesi planlandı.

bolge

Fransa yönetimi ise, başta başkenti Paris olmak üzere ülkenin birçok kentinde askeri varlığını güçlendiriyor. Ülkede olağanüstü halin, sokağa çıkma yasağının ve sınırların kapatılmasının ilan edilmesi öncesinde askerleri sokağa indirme tedbirine ihtiyaç duyuldu.

Kaynak: Fotoğraflar Bir Parça Tuhaflık'tan alınmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡