Abdullah Gül hakkında flaş iddia: 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak!

AK Parti'den ayrılacak yeni bir parti kuracak olan Ali Babacan'ın partisi hakkında şoke eden söylentiler dönmeye başladı. Partide yer alacağı konuşulan Abdullah Gül'ün 2023 seçimlerinde, Başkan Erdoğan'ın karşısına geçeceği ve Cumhurbaşkanlığına aday olacağı iddia edildi.

Abdullah Gül hakkında flaş iddia: 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak!

AK Parti'den ayrılan Ali Babacan'ın kuracağı yeni partide yer alacak isimler tartışılıyor. Son günlerde bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Abdullah Gül kurulacak yeni partinin Cumhurbaşkanı adayı olacak.Başkan Erdoğan, Abdullah Gül için; "Başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her şey iyi, güzel ama Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır." demişti.

ALİ BABACAN'IN YENİ PARTİSİNDEKİ İSİMLER

Ali Babacan'ın kuracağı partide hangi isimlerin yer alacağı tartışılırken, oluşumun merkezinde yer alan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kurulacak yeni partinin Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddia edildi.

Kurucusu olduğu AK Parti'den 18 yıl sonra istifa ederek yeni parti kurma hazırlıklarına ağırlık veren eski Bakan Ali Babacan'ın hangi isimlerle temasta olduğu ve kuracağı partinin nasıl bir çizgide siyaset izleyeceği günlerdir kulislerde konuşuluyor. Ancak yeni parti ile ilgili arka planda ise farklı bir durum yaşanıyor.

OLUŞUMUN MERKEZİNDE ABDULLAH GÜL MÜ VAR?

Yeni oluşumun merkezinde Babacan'ın mı yoksa Abdullah Gül'ün mü olacağı sorusu son günlerde sıkça dillendirilmeye başlandı. Babacan'ın ekibinde Abdullah Gül'ü oluşumun merkezindeki isim olarak benimseyenlerin sayısının oldukça yüksek olduğu ifade ediliyor. Yeni parti çalışmaları içerisinde yer alan eski bir AK Parti milletvekilinin Gül'ü işaret ederek, "Oluşumun merkezi İstanbul'dur" dediği iddia edildi.

GÜL, GÖLGE LİDERLİK YAPACAK

Kulislerde yeniden Cumhurbaşkanı adaylığını düşünen Gül'ün, Babacan'ın partisinde gölge liderlik yapacağı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesin olduğunun da altı çiziliyor. Başkan Erdoğan Abdullah Gül için;  "Başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her şey iyi, güzel ama Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır." demişti.

24 HAZİRAN SEÇİMİNDE ÇATI ADAYI OLMAK İSTEMİŞTİ

Abdullah Gül, 24 Haziran 2018'deki genel seçimlerde muhalefetin çatı adayı olmak istemiş ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çok daha önceden açıkladığı adaylığından vazgeçmemesi üzerine cumhurbaşkanı adaylığı gerçekleşmemişti.

O süreçte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Abdullah Gül'ü ziyaret etmesi ve iki ismin Gül'ün ikamet ettiği konutun bahçesine helikopter ile inmesi de çok konuşulmuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN "ÜMMETİ PARÇALAMAYA HAKKINIZ YOK" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Babacan'a "Parti kurmada fazla geç kalmayın" dediğini de aktarmıştı.

Erdoğan, "Ben Ali Bey'in kendisine de söyledim; "Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz" dedim. Şunu da söyledim, "Fazla da geç kalmayın" dedim. Bizim dava arkadaşlığımızda bir şey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet söz konusudur" dedi.

"NEREDEN NEREYE NASIL GELDİKLERİ MALUM"

Cumhurbaşkanı, Ali Babacan ile bakanlık yaptığı dönemde faiz başta olmak üzere bir çok konuda anlaşamadıklarını da hatırlattı. Erdoğan isim vermeden eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sitemde bulundu.

Erdoğan, "Başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her şey iyi, güzel ama Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır." dedi.

"BUNLARA KIRGINLIK OLMAYACAK DA KİME OLACAK"

Cumhurbaşkanı, "Babacan, Davutoğlu ve Gül'e kırgınlığınız var mı?" sorusuna, "Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak" yanıtını verdi. Erdoğan, bu isimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel seçimlerde de destek vermediklerini hatırlattı. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡