Abdullah Hamduk kimdir? | Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk istifa mı etti?

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk basında yer alan haberler sonrası merak konusu oldu. Peki Abdullah Hamduk kimdir? | Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk istifa mı etti? Detaylar haberimizde...

Abdullah Hamduk kimdir? | Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk istifa mı etti?

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk'a ilişkin basında yer alan haberlerin ardından internet kullanıcıları Abdullah Hamduk kimdir? | Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk istifa mı etti? soru ve konu başlıklarına ilişkin araştırma yapıyor. İşte Abdullah Hamduk'a ilişkin ayrıntılar...

ABDULLAH HAMDUK KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Abdullah Hamduk 1956'da Sudan'da dünyaya geldi.  Sudan'da 21 Ağustos 2019 tarihinden bu yana başbakanlık makamında bulunmaktadır. Muhammed Tahir Ayala'nın ardından bu göreve atanmış, 15 Ağustos 2019 tarihinde de yemin ederek görevine başlamıştır.

SUDAN BAŞBAKANI ABDULLAH HAMDUK İSTİFA MI ETTİ?

Sudan'da geçtiğimiz sene 25 Ekim'de Başbakan Abdullah Hamduk ile aralarında en az 4 bakanın da bulunduğu diğer sivil hükümet yetkilileri gözaltına alınmıştı. Egemenlik Konseyi Başkanı ve ordu komutanı Abdülfettah el-Burhan, daha sonra olağanüstü hal ilan ederek sivil yönetimi feshettiğini duyurmuştu.

Başbakan Hamduk ertesi gün ev hapsine alınması şartıyla serbest bırakılmıştı. Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan, 11 Kasım'da yayınladığı kararname ile Egemenlik Konseyi'nin yeniden kurulduğunu duyurmuştu.

Darbenin ardından halk ayaklanmış ve gösteriler patlak vermişti. 21 Kasım'da ise El-Burhan ve Hamduk anlaşmaya varmış ve Hamduk'un yeniden başbakan olarak göreve gelmesine karar verilmişti.

Sudan'da askeri müdahalenin ardından yönetimin tamamen sivillere devredilmesine yönelik başlatılan protestolar sürüyor.

Sudan'da askeri müdahaleden beri düzenlenen 12. protestoda, göstericiler, tekrar başkent Hartum’daki başkanlık sarayına doğru yürümüştü.

Protestoların ardından Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk istifa etmek durumunda kaldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN