Abdüllatif Şener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal sözler

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandallar söyledi. Halk Tv'de bir programa katılan Abdüllatif Şener burada Erdoğan hakkında "15 asırlık İslam tarihinin en günahkar iktidarı Erdoğan’ındır." dedi.

Abdüllatif Şener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal sözler

Halk Tv'de yayınlanan bir programa CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener katıldı ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandal sözlere imza attı.

AK Parti'den ayrılarak parti kurup halk tarafından sandığa gömülen ve son olarak soluğu ana muhalefet partisinde alan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandal sözler sarfetti. Şener, Erdoğan’ın seçimli iktidar döneminin sona erdiğini iddia ederek  "15 asırlık İslam tarihinin en günahkar iktidarı Erdoğan'ındır" dedi.

İstanbul seçimlerinin haksız bir şekilde yeniden yapıldığını ileri süren Şener Erdoğan’ın halka yabancılaştığını belirterek “Seçimlerin de artık kendisini iktidara taşıyamayacağını son İstanbul seçimlerinde gördü.” dedi.

İşte Şener'in Halk TV’de katıldığı programda sarfettiği o skandal sözler;

"Bir taraftan şatafatlı yaşam, ihtişam bir taraftan korkunç bir zenginleşme. Erdoğan kendisinin eşinin, çocuklarının, kardeşlerinin birinci ve ikinci sınıf akrabalarının mal varlıklarını objektif ve şeffaf olarak ilan edebilir mi? TBMM’ye ‘benim ailemin mal varlıklarını inceleyin’ diyebilir mi? Diyemez. Bir takım ipuçları olmasa dünyanın diğer ucunda ABD’de ‘Sayın Erdoğan senin ve ailenin mal varlığını inceleriz' deyip kendi meclislerinde önerge kabul edip şantaj olarak tutabilirler mi?” Bunu neden anlatıyorum.

Abdüllatif Şener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal sözler

Halkın derdinden anlayamaz bir Erdoğan’ın nasıl ortaya çıktığını anlatıyorum. Halkın çektiği hayat başka, duyguları, hayat mücadelesi başka. Erdoğan’ın ailesinin yaşadığı hayat, şatafat, ihtişam, lüks başka. Abbasi saraylarında bile böyle bir ihtişam olmamıştır. Halkına bu kadar yabancılaşmış bir insanın bir daha sandıktan meşrutiyet testi yapıp da geçebileceğini düşünebilir misiniz? Bu imkansız. Artık seçimle iktidar dönemi bitmiştir. İslam dünyası, Erdoğan’dan çektiğini hiç kimseden çekmemiştir.

15 asırlık İslam tarihinin en günahkar iktidarı Erdoğan’ındır. Ben bunu TBMM’de birkaç kere söyledim. İslam tarihinin en günahkar iktidarısınız diye. Niye söyledim biliyor musunuz? Emperyalist ülkelerle iş tutup Libya’yı Suriye’yi, Irak’ı Yemen’i kan gölüne çeviren süreçler varya. Bu süreçlerin ortaya çıkmasındaki en büyük etken Erdoğan hükümetinin bu politikalara destek vermesidir."

Abdüllatif Şener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal sözler

ABDÜLLATİF ŞENER KİMDİR?

Abdüllatif Şener (d. 26 Nisan 1954, Emirler, Yıldızeli), Çerkes asıllı Türk siyasetçi, akademisyen, TBMM eski milletvekili, eski Başbakan Yardımcısı, Maliye eski Bakanı ve Türkiye Partisi'nin kurucusudur.

Abdüllatif Şener, 26 Nisan 1954'te, Ahzerat ve Bedirhan Şener'in oğlu olarak Sivas'ın Yıldızeli ilçesinin Emirler köyünde doğdu. 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Gazi Üniversitesi'nde doktora yaptı. Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan yardımcısı oldu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Maliye Bakanlığı'nda Gelirler Kontrolörü olarak çalıştı.

Abdüllatif Şener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal sözler

1991 Türkiye genel seçimleri'nde Refah Partisi'nden Sivas milletvekili seçilerek siyasete girdi. Necmettin Erbakan başkanlığında kurulan REFAHYOL Hükûmeti'nde Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 1998 yılında Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra Fazilet Partisi'ne geçti. 2001 yılında da Fazilet Partisi de kapatıldı.

2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (Ak Parti) kurucuları arasında yer aldı. 2002 Türkiye genel seçimleri'nde yeniden Sivas milletvekili seçildi. 2002-2007 yılları arasında Abdullah Gül Hükûmeti ve 1. Erdoğan Hükümeti'nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2007 yılında yapılan seçimlerde aday olmadı ve AKP'den istifa etti. 25 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Partisi'ni kurdu. 2011 Türkiye genel seçimleri öncesinde partisinin genel başkanlığından istifa ederek Sivas'tan Bağımsız milletvekili adayı oldu. 17.092 oy almasına rağmen milletvekili seçilemedi. Kurucusu olduğu Türkiye Partisi, 27 Ağustos 2012 tarihinde kapandı. 2018 Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Konya milletvekili seçildi.

Fransızca bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡