Abdurrahman Dilipak: "Din ve devlet büyüklerini, kanaat önderlerini, İlah ve Rab edinmekten sakınalım"

Abdurrahman Dilipak yeni yazısında, "Kendi menfaatleri için Allah’ın adını, dini, biat, emre iteat gibi dini kavram ve müesseselerin için boşaltarak insanları kendi, zan, heva ve hevesleri yönünde kullanmaya kalkanların vay haline!" yazdı.

Abdurrahman Dilipak: "Din ve devlet büyüklerini, kanaat önderlerini, İlah ve Rab edinmekten sakınalım"

Haber Vakti yazarı Abdurrahman Dilipak, muhalefete ve iktidara yönelik eleştirileri ile sık sık gündem oluyor. Ünlü isim, "Bakalım İnsanlar Ne Zaman Uyanacaklar?" isimli bugünkü yazısında, "Din ve devlet büyüklerini, kanaat önderlerini, İlah ve Rab edinmekten sakınalım. Kuşlar uyanmakta, bakalım insanlar ne zaman uyanacak!" ifadelerini kullandı.

"ÇALINTI SERVETLE ZENGİNLİK MEŞRU BİR ZENGİNLİK DEĞİLDİR"

İşte Abdurrahman Dilipak'ın yazısında öne çıkanlar:

"Bu ahlaksızlar her yerde varlar. Kendilerini allame halkı ahmak olarak görürler. Aslında kim kimi ne kadar yükseltirse kendini o kadar küçültür. Kim kimi ne kadar alçaltırsa kendini o kadar yüceltir. Gerçekte ise insanlar üstün meziyetlerle ve zaaflarla yaratılmıştır. Herkesin zayıf ve üstün olduğu yönler olabilir. Ama insanların başarısını imkanları ile birlikte değerlendirmek gerekir. Başarıya giden yol da önemli. Sınav soruları çalınarak elde edilen başarı başarı değildir. Çalıntı servetle zenginlik meşru bir zenginlik değildir.

Abdurrahman Dilipak: Din ve devlet büyüklerini, kanaat önderlerini, İlah ve Rab edinmekten sakınalım

Gün gelir onları yakacak ateş, sizi de yakar. Şeytan sizi/bizi Allah, vatan, millet diye de aldatmasınlar! Aldatanlar gibi aldananlar da zavallıdır. Kendi menfaatleri için Allah’ın adını, dini, biat, emre iteat gibi dini kavram ve müesseselerin için boşaltarak insanları kendi, zan, heva ve hevesleri yönünde kullanmaya kalkanların vay haline! Din ve devlet büyüklerini, kanaat önderlerini, İlah ve Rab edinmekten sakınalım. Kuşlar uyanmakta, bakalım insanlar ne zaman uyanacak!"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN