Acun Ilıcalı'nın serveti ne kadar 2023 (güncel) İşte Acun Ilıcalı'nın serveti ve merak edilenleri

Acun Ilıcalı'nın serveti her zaman merak edilen konuları başında geliyor. Televizyon dünyasının en gözde isimlerinden olan Acun Ilıcalı sunuculuktan başlayan ve medya patronluğuna uzanan kariyerinde başarısıyla doğru orantılı olarak servetine de servet kattı. Peki herkesin merak ettiği Acun Ilıcalı'nın serveti ne kadar ? İşte, Acun Ilıcalı'nın hayatı...

İmzasını attığı eğlence ve yarışma programlarıyla ekranın dahi çocuğu unvanını alan Acun Ilıcalı, zirveye giden yolda zekasıyla rakiplerine fark attı. Peki herkesin merak ettiği Acun Ilıcalı'nın serveti ne kadar ? İşte, Acun Ilıcalı'nın hayatı...

ACUN ILICALI'NIN SERVETİ NE KADAR?

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı katıldığı bir programda mal varlığıyla ilgili şu açıklamada bulundu.

"500 tane tişörtüm vardır. Terlik 30-40 tanedir. Benim tişörtlerle, terlikleri toplasan bir kadın çantası yapar.

Uçağım var. Amerika'da, Dominik'te ve Türkiye'de 3 tane sürat teknem var. 12 tane motorum var. 2 tane yatım var.

Ben TV8'i zamanında 70 milyon dolara aldım. Önemli bir yatırımdı. Kanalı aldığımda ortalaması 1 share'di. 70 milyon doları nasıl kazandığımı merak ediyorsan, 10 yıl birinci oldum. Bırakın da o kadar birikimim olsun. 70 milyon doların bir kısmını kredi, bir kısmını nakit verdim. Show TV'den 100 milyon alacağım vardı. 4 sene bana para ödeyemediler. Benim bankalara 50 milyon borcum vardı. Show TV batsaydı, 7 senede 700 kere birinci olup, -50 milyonla ortada kalacaktım. Sonra TMSF el koydu. Zerre gerilim yaşadıysam Acun değilim. Allah beni böyle yaratmış galiba. 'Onu satarız, bunu koyarız, borcu kapatırız, yeniden işimize devam ederiz' dedim."

Acun Ilıcalı'nın serveti ne kadar? Acun Ilıcalı kimdir?

ACUN ILICALI KİMDİR?

Acun Ilıcalı (doğum Ali Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969), Türk televizyoncu, girişimci, uluslararası yapımcı ve iş insanı. Ilıcalı, televizyon kanalları TV8 ve TV8,5'un sahibi, ABD, Meksika, Romanya, Macaristan, Brezilya, Kolombiya ve Yunanistan dâhil dünyadaki pek çok ülkede prodüksiyon şirketleri bulunan, dünyanın önde gelen televizyon kanallarına prodüksiyonlar yapan ve çalıştığı kanallara yayın stratejileri geliştiren Acun Medya Grubu'nun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı. Ayrıca, spor ve realitenin bir arada olduğu yarışma programı Exathlon'un format sahibidir. Hollanda kulübü Fortuna Sittard'ın sahibidir. Exxen' in de sahibidir. Acun Medya bünyesindeki Exxen, Türkiye'nin dijital platformu sloganıyla faaliyete geçmiştir.

Ilıcalı'nın spor muhabirliğinden, medya patronluğuna kadar uzanan yaşam hikâyesi hakkında kitap basılmış, belgeseller çekilmiş ve programlar yapılmıştır.

Bugüne kadar birçok farklı kategoride 1000'den fazla ödüle layık görülmüş ve yapılan anketler sonucunda son 15 yıldır pek çok kez Türkiye'nin en güvenilir ilk üç ismi arasında yer almıştır. 2018 yılında haftalık eğlence ve ticaret dergisi Variety'nin seçtiği medya ve eğlence sektöründe dünyanın en etkili 500 iş insanı arasına girmiştir.

Acun Ilıcalı'nın medya sektörüne ek olarak; sağlık, kozmetik, dijital platformlar ve e-ticaret gibi sektörlerde de global çapta yatırımları bulunmaktadır. Ilıcalı, destek olduğu sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kendi gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de gündemde yer almıştır.

Acun Ilıcalı'nın serveti ne kadar? Acun Ilıcalı kimdir?

İLK YILLARI

Ailesi aslen Erzurum'un Ilıca ilçesinden olan Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne'de doğdu. İlkokulu Edirne'de bitirdikten sonra, ortaöğrenimini İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesinde (eski adı Kadıköy Maarif Koleji) tamamladı. Yükseköğrenimine İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde başlayan Ilıcalı, öğrenim hayatını yarıda bırakarak iş hayatına giriş yapmıştır.[kaynak belirtilmeli]

Ilıcalı, 22 yaşında medya sektörüne ilk adımını attı ve Show TV'de spor muhabiri olarak çalışmaya başladı. Uzun yıllar muhabir olarak çalıştıktan sonra, 2004 yılında kendi prodüksiyon şirketi Acun Medya'yı kurdu. İlk kez 2008 yılında Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde yer aldı.

Acun Ilıcalı'nın serveti ne kadar? Acun Ilıcalı kimdir?

KARİYERİ

Acun Ilıcalı medya kariyerine 1990'lı yıllarda spor muhabirliği yaparak başladı. 2002 yılında Türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanalları için programlar ve içerik üretti.

Kendisinin hazırlayıp sunduğu gezi-eğlence programı Acun Firarda ile 100'den fazla ülke gezerek büyük bir başarı yakaladı. Ulaştığı yüksek izlenme oranları ile de ülkenin en popüler isimlerinden birisi oldu.

2004 yılında kendi yapım şirketi Acun Medya'yı kuran Ilıcalı; Var mısın Yok musun?, Fear Factor, Survivor, Yetenek Sizsiniz, O Ses, Yok Böyle Dans, Rising Star ve Ninja Warrior gibi dünyaca tanınan birçok formatın haklarını satın alarak Türk izleyicisine uyarladı ve en çok izlenen televizyon kanallarının prime time kuşaklarında yayınladı.

Acun Medya, 2013 yılında TV8 kanalını bünyesine dâhil etti.Acun Medya prodüksiyonlarıyla TV8, %1'lik izlenme oranından, Türkiye'nin en çok izlenen TV kanalları arasına girdi. Daha sonra Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarından biri olan Doğuş Yayın Grubu ile de ortaklığa imza attı.

2016 yılında TV8,5 adlı eğlence ve spor kanalını da hayata geçirdi ve kısa sürede kanalı ülkenin en çok izlenen tematik kanalları arasına taşıdı.

Ilıcalı'nın medya sektöründeki ilk uluslararası girişimi 2016 yılında Yunanistan'da gerçekleştirdiği projelerle başladı. Acun Medya, Yunanistan'da O Ses, Survivor, Yetenek Sizsiniz ve İşte Benim Stilim gibi birçok programın prodüksiyonunu yaptı. Skai TV'de yayınlanan programlar %70 civarında izlenme oranlarına ulaşarak Yunan televizyon tarihinde rekor kırdı.

Yunanistan'da elde edilen başarılar neticesinde Acun Medya, spor ve realiteyi bir araya getiren bir format geliştirdi.[kaynak belirtilmeli] Yeni yarışma programı olan Exathlon; ABD (Hispanik izleyiciler için İspanyolca olarak), Meksika, Romanya, Kolombiya, Brezilya ve Macaristan gibi birçok ülkede yayınlandı. Günümüzde, Exathlon yayınlandığı her ülkede en çok izlenen programlar arasındadır.[kaynak belirtilmeli] Exathlon'un yayınlandığı ülkelerde başarılı olmasıyla birlikte Ilıcalı, Meksika'nın en büyük medya grubunun sahibi Ricardo Salina ile ortak olarak ülkenin en çok izlenen TV kanallarından Azteca Uno'nun gündüz ve akşam kuşakları için üç yıl boyunca içerik üretimi konusunda anlaşma sağlamıştır.

Acun Ilıcalı: Premier Lig için köprüyüz @ Mackolik.com

Acun Medya bugün,geliştirdiği kendi formatları ve haklarını satın aldığı dünyaca ünlü programlarla dünyanın dört kıtasında, 10'dan fazla ülkede onlarca prodüksiyon gerçekleştirmektedir.

25 Mayıs 2020 tarihinde Survivor 2020 yarışmacıları ile Instagram üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında 3 milyon izleyici ile dünya rekoru kırdı.

Kişisel hayat
Üç evlilik gerçekleştiren Ilıcalı'nın bu evliliklerden dört kızı bulunmaktadır. 1989 yılında Seda Başbuğ ile evlenmiş, bu evlilikten Banu adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Kızının doğumundan on ay sonra anne ve babasını bir trafik kazasında kaybeden Ilıcalı, 1993 yılında ilk eşinden boşanmıştır. 2003 yılında Zeynep Yılmaz ile evlenen Ilıcalı'nın bu evlilikten Leyla ve Yasemin adında iki kızı daha olmuştur. İkinci eşinden 2016 yılında boşandıktan sonra 2017 yılında Şeyma Subaşı ile evlenen Ilıcalı'nın bu evliliğinden Melisa adında bir kızı bulunmaktadır. Çift 2018 Kasım ayında boşanmıştır.

''En büyük tutkum oyun oynamak, oynatmak, eğlenmek ve eğlendirmektir çünkü hayat bir oyun sahasıdır'' mottosuyla yaşayan Ilıcalı, adrenalin ve hız tutkusu ile de bilinmektedir. Ayrıca diğer hobileri arasında yarış tekneleri, spor arabalar ve motosikletler yer almaktadır. Dünyanın yükselen trendleri arasında yer alan e-spor ile de yakından ilgilenmektedir. İleri derecede futbol ve basketbol tutkunu olan Ilıcalı, Fenerbahçe taraftarıdır. Yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği televizyon programlarında futbol ile ilgili etkinlikler düzenlemiştir.

2018 yılında, gözlerinin altındaki bölgeden iyi huylu bir kitleyi çıkarmak için ameliyat edildi.

2020 yılında torunu Begüm dünyaya gelmiş ve Acun Ilıcalı dede olmuştur.

Acun Ilıcalı'nın serveti ne kadar? Acun Ilıcalı kimdir?

Acun Ilıcalı Kısa Kısa Sıkça Sorulan Sorular:

Acun Ilıcalı Hull City Macerası

Acun Ilıcalı Hull City’yi kulübü 24 milyon Euro'ya satın aldı.Türk oyuncuları da kadrosuna katan Acun, Ozan Tufan ve Allahyar gibi transferler gerçekleştiren Ilıcalı’nın hedefi Hull City takımını kısa süre içerisinde Premier Lige’e çıkartabilmek.

Acun Ilıcalı Sevgilisi

Acun Ilıcalı’nın ilk eşi Seda Başbuğ’dur. Daha sonrasında Zeynep Ilıcalı ile evlenen Acun kendisinden de boşandıktan sonra Şeyma Subaşı ile evlenmiş fakat onunla da 1 yıl evli kalmıştır. Acun Ilıcalı’nın yeni sevgilisi ise Ayça Çağla Altunkaya‘dır.

Acun Ilıcalı Hangi Okuldan Mezun?

Acun Ilıcalı ilk öğretimini Edirne’de tamamlarken, liseyi İstanbul’da okumuştur. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olan Ilıcalı Üniversite olarak ise İstanbul Üniversitesi mezunudur.

Acun Ilıcalı Serveti Ne Kadar?

Acun Ilıcalı Serveti noktasında farklı bilgiler olsa da 2011 yılındaki boşanma davasında mahkemeye beyan edilen tutara göre 50 milyon TL’dir. Diğer yandan, 2020 yılına geldiğimizde sadece Meksika ile yapılan prodüksiyonun değeri 250 milyon dolardır.

Acun Ilıcalı Nereli?

Aslen Erzurum’lu olan Ilıcalı, babasının işleri sebebiyle Edirne’de dünyaya gelmiştir. Baba tarafından Azerbaycan kökenlidir.

785
1476
571
1593
131
75
126
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
6 Yorum
Son Haberler
Seçim sonrası doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı…
Seçim sonrası doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı…
FTX iflasının sorumlu olan CEO Sam Bankman Fried için 25 yıllık ceza onandı…
FTX iflasının sorumlu olan CEO Sam Bankman Fried için 25 yıllık ceza onandı…
Emekliye promosyonda yeni süreç: Finansbank para dağıtacak
Emekliye promosyonda yeni süreç: Finansbank para dağıtacak
Erdoğan müjdeyi verdi: Emekliye ek zam kapıda
Erdoğan müjdeyi verdi: Emekliye ek zam kapıda
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı