Adalet Bakanı Gül'den Kadir Şeker açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kadir Şeker davası hakkında," Kimse 'Kadir suçludur' diyemez ama ortada ceset var. Bu olay meşru müdafaa mıdır, hepsi soruşturma aşamasında ortaya çıkacak. Hakim savcılar da insan. Onların da vicdanı var." dedi.

Adalet Bakanı Gül'den Kadir Şeker açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları şu şekilde:

(Kadir Şeker davası) Hakim ve savcıya görevlerini yapmaları için zaman tanımak lazım. Olay çok yeni. Savcı delilleri topluyor. Bu soruşturma neticesinde karar verilecek. Kimse 'Kadir suçludur' diyemez. Ama ortada ceset var. Bu olay meşru müdafaa mıdır hepsi soruşturma aşamasında ortaya çıkacak. Hakim savcılar da insan. Onların da vicdanı var. Bize düşen soruşturma sonucunu beklemektir"

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

(Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları)  Siyasi ayak Erdoğan' demek milletin aklıyla alay etmektir.

 

NE OLMUŞTU?

Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat Çarşamba akşamı tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran'ın Ayşe D.'yi dövdüğünü gördü. Duran'a engel olmak istedi. Ancak çıkan arbedede Kadir'in cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine saplandı.

Özgür Duran hayatını kaybederken Kadir Şeker 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. Şeker'in avukatı, tutukluluk kararına bir üst mahkeme olan 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe vererek itiraz etti. Avukat, Kadir Şeker'in tahliye edilmesini istedi.

Soruşturma kapsamında Kadir Şeker'in olayda kullandığı bıçak, 6136 Sayılı 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun' kapsamında inceleme altına alınırken, Özgür Duran'ın otopsisinde bıçağın nasıl saplandığının belirlenmesi bekleniyor.

Öte yandan Kadir Şeker'in olayın ardından cezaevinde okumak için kitaplarını istediği öğrenildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡