Addan Türeme Eylem ne demek, TDK'ya göre Addan Türeme Eylem kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İnsanlar kendi aralarındaki konuşmaları esnasında bazen hiç duymadığımız kelimeleri telaffuz ederler Addan Türeme Eylem nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Addan Türeme Eylem ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Addan Türeme Eylem kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Addan Türeme Eylem ne demek, TDK'ya göre Addan Türeme Eylem kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Kendimizi ifade etmemize olanak sağlayan kelimelerin bazılarının anlamlarını bilmeyiz. Bu nedenle beynimizi kurcalayan soruların cevaplarını araştırmaya koyuluruz. Peki Addan Türeme Eylem ne demek? Addan Türeme Eylem TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte detaylar..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi addan türeme eylem kelimesi. Peki addan türeme eylem ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre addan türeme eylem nedir, addan türeme eylem kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ADDAN TÜREME EYLEM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Addan türeme eylem kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre addan türeme eylem kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Ad kökünden fiil yapım ekiyle yapılmış fiil gövdesi, isimden türeme fiil

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡