Adıyaman bayram namazı 2019 - Bayram namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak?

2019 Adıyaman bayram namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıkladı. Böylece Adıyaman’te Bayram namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak? sorusu da yanıtlanmış oldu. Haberimizden Bayram namazının kılınışını da öğrenebilirsiniz.

Adıyaman bayram namazı 2019 - Bayram namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak?

Adıyaman bayram namazı 2019 - Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Bayramı büyük bir coşku ile ülkemizde kutlanacak. Peki 2019 Adıyaman Bayram namazı saat kaçta, Ramazan bayramı namazı ne zaman kılınacak? bayram namazı nasıl kılınır?  tüm bu soruların cevabı haberimizde.

ÖNEMLİ: Bayram namazına giderken yolda tekbir getirmeyi unutmayın. Bu tekbirler ramazan bayramında sessiz, kurban bayramında ise açıktan yapılır. Camiye varıldıktan sonra her ikisinde de namaz vaktine kadar hep birlikte tekbir alınır. Camide vaaz ediliyorsa oturup sessizce dinlendiğini unutmayın.

Bayram sabahları, Müslüman erkekler bayram namazı kılmak için camilerin yollarını tutar. Ardından Bayram namazı kılınır ardından cemaat hep birlikte bayramlaşır. Peki, Bayram namazının önemi nedir biliyor musunuz? Öyle ise tıklayın.

Adıyaman bayram namazı 2019 Bayram namazı saat kaçta?

Diyanet İşleri Başkanlığı Adıyaman'in tüm ilçeleri için 2019 Ramazan bayramı namaz saatini belirledi. Buna göre Adıyaman'da bayram namazı 05:44'de bayram namazı kılacak. Adıyaman'nın diğer ilçelerinde ise 1 2 dakikalık oynama olabilir.

Bayram Namazı ne zaman kılınacak?

Bayram namazı, bayramın 1. günü olan 4 Haziran Salı günü kılınacak.

bayram-namazi-saat-kacta-002.jpg

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber"diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler.

Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

bayram-namazi.gif

Ramazan Bayramı’nın önemi nedir ?

Ramazan Bayramı, herşeyden önce 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın ve Farz olan Oruç ibadeti’nin sona ermesi nedeniyle Müslüman ülkelerde çok büyük öneme sahiptir.

Keza Fitre Sadakası’nın verilmesi gereken Ramazan Bayramı Sabahı nedeniyle Müslüman İhtiyaç Sahipleri açısından bir başka sevinç taşımaktadır.

Bayramlar ülkemizde Mü’minler arası kardeşlik bağının güçlendiği zaman dilimidir. Bu zaman dilimi boyunca yardımlaşma, eş,dost,komşu ve akraba ziyaretleri, yaşlı ziyaretleri artar. Aynı zamanda pek çok insan bu günlere özel olarak giyinip kuşanmaktadır. Yine kültürümüzde çocuklar bayram sabahları büyüklerin ellerini öper ve harçlık alırlar.

bayram-namazi.jpg

Ramazan Bayramı’nda neler yapmalıyız?

2019 Ramazan Bayramı’nda yapılacaklar pek tabi ki kişiden kişiye değişmektedir. Dinlenmek isteyenler bu günleri tatilde geçirse de, evlerinde olanlar da Bayram’ı kendi içlerinde idrak etmektedirler.

Ramazan Bayramı Sabahı Bayram Namazı kılmak pek tabi ki önemli bir ibadet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bayram Namazı, Bayramların en özlenen yanlarından biridir.

Ramazan Bayramı’nda erken kalkmak, güzel kokular sürmek, güzel giyinmek ve misvak ile dişleri temizlemek, keza gusletmek, Bayramı en güzel değerlendirme şekillerindendir. Bir Müslüman temizliğine ve giyimine özen göstermelidir.

Eş, Dost, Akraba ve Komşu ziyaretleri yapmak. Mü’minler arasında kardeşlik bağını güçlendirmek de Bayram’ın güzel yanlarındandır.

Yaşlıları ziyaret etmek ve onların elini öpmek de bayramın önemli yanlarındandır. Ayrıca Mü’minler arası sohbeler düzenlemek de Bayram’ı dolu geçirme yöntemlerindendir.

Küs olan Müslümanların barışması veya barıştırmaya vesile olunması da Bayram’ı güzel geçirme yöntemlerindendir.
Vakit Namazları kaçırmamak, isteğe bağlı nafilenamazlar kılmak ve Kur’an-ı Kerim okumak da tavsiye olunur

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Her yıl tarih bazında biraz daha geriye gelen Ramazan Bayramı, bu yıl da Haziran ayında kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı tarih bilgilerine göre Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 3 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak.

Ramazan Bayramı’nın ilk günü ise 4 Haziran salı günü olacak. Arefe günüyle birlikte toplam üç buçuk gün sürecek olan Ramazan Bayramı, 6 Haziran Perşembe günü sona erecek. İşte, bayramın takvim bilgileri;

– 3 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Pazartesi günü) resmi tatil
– 4 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Salı günü) resmi tatil
– 5 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Çarşamba günü)
– 6 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Perşembe günü)

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ MEMURA KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı dolayısıyla bütün kamu çalışanlarının 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayıldıkları bildirildi. Böylece Ramazan Bayramı tatili Cumhurbaşkanlığı kararı ile 9 gün oldu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısı:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısı şu şekildedir:

“Ramazan Bayramı tatili 3 Hziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00’te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir.

Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir.”

bayram-namazi-ne-zaman.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Türkçe artık bu ülkede resmi dil olacak!
Türkçe artık bu ülkede resmi dil olacak!
Dilan Polat'ın kayınvaldesi sosyal medyayı harekete geçirdi!
Dilan Polat'ın kayınvaldesi sosyal medyayı harekete geçirdi!
Murat Kurum, Selçuk Bayraktar'la bir araya geldi
Murat Kurum, Selçuk Bayraktar'la bir araya geldi
Ankaralı Alevi dedelerinden Atınok'a tam destek!
Ankaralı Alevi dedelerinden Atınok'a tam destek!
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı