Adıyaman Kahta ilçesinin nüfusu, yüzölçümü, kısa tarihçesi ve köyleri

Kâhta, medeniyetlerin doğuş yeri olan Mezopotamya’ya yakınlığı nedeniyle tarih süreci içerisinde sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir yerleşim merkezidir.

Adıyaman Kahta ilçesinin nüfusu, yüzölçümü, kısa tarihçesi ve köyleri

Kahta nüfusu 2017 yılına göre 120.859.

Bu nüfus, 61.193 erkek ve 59.666 kadından oluşmaktadır.

Yüzde olarak ise: %50,63 erkek, %49,37 kadındır.

KAHTA İLÇESİNİN TARİHÇESİ : Kâhta, medeniyetlerin doğuş yeri olan Mezopotamya’ya yakınlığı nedeniyle tarih süreci içerisinde sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir yerleşim merkezidir. M.Ö. VII. yüzyılda Asur, VI. yüzyılda Pers, IV. yüzyılda Makedon ve Seleukos egemenliğinin hüküm sürdüğü görülmektedir. M.Ö. I.yüzyılda bölgede hüküm süren Arsames, günümüze önemli tarihi eserler bırakmıştır. Kommagenelilerin atası olan Arsames, bugünkü Fırat Arsameia’sı olarak bilinen Gerger Kalesi ile Nymhois Arkameia’sının kurucusudur. M.Ö.109’da bağımsızlığına kavuşan, doğu ve batının kültür, sanat ve inançlarının sentezi olan Kommagene Medeniyeti M.S. 72’de Anadolu’da Romalılar tarafından ortadan kaldırılarak Suriye Eyaletine bağlanan son krallık olmuştur.

Kâhta, Arap, Ermeni, Artuklular, Haçlı Seferlerini müteakiben Selçuklular, Babiller, Moğollar, Memlükler ve Dulkadiroğuları hâkimiyetinde kaldıktan sonra 1516 yılında Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlı hâkimiyetine girerek önce Dulkadirli Emaretine, Kanuni zamanında ise sancak merkezi haline getirilen Samsat’a bağlanarak Zülkadiriye Eyaletine (Maraş) bağlanır.

Kâhta 1531 yılında Malatya’ya, 1349 yılında ise Hısn-ı Mansur’a (Adıyaman) bağlanır. 1859 yılında Malatya sancak olunca Kâhta’da diğer kazalar gibi yeniden Malatya’ya bağlanır. Bu durum Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasına kadar devam eder.

Kâhta Cumhuriyet döneminde Malatya’ya bağlı bir ilçe olarak yapılandırılır. Cumhuriyetin ilk yıllarında yer değiştirerek eski Kâhta’nın 26 k.m. güneyindeki şimdiki yerine taşınır. İlçemiz 1954 yılında Adıyaman’ın il olmasına müteakip, Adıyaman’a bağlanmıştır.

İlçe Adının Kaynağı; Kâhta adının nereden geldiği yolunda kaynaklarda pek bilgi olmamakla beraber, tarihte, Orta Asya’da Ötüken ve Karakurum yakınında Kâhta isimli bir kentin varlığı göz önüne alınırsa Kâhta isminin Orta Asya kökenli bir isim olduğu sonucu çıkarılabilir. “Kâhta” isminin Persçe’de “Dağın Eteği” anlamına geldiği ve Kommagenelilerden önce bölgede hâkim olan Persler tarafından kullanıldığı, bu adın da eski yerleşim yerinin konumundan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Eski ilçe merkezi Eski Kâhta’dır ve Nemrut Dağının eteklerinde yer almaktadır.

Bugün dünyanın sekizinci harikası olarak tanımlanan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan, ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan önemli bir turizm çekim merkezi konumundaki Nemrut Dağı tepesinde bulunan Kommagene Kralı Antiochus Theos’un Anıt Mezarı Kommagenelilerin bıraktığı en önemli tarihi mirastır. Kommagenelilerden kalan tarihi ören yerleri bugün ilçenin en önemli ekonomik kaynağını teşkil etmektedir. İlçe sınırları içersinde bulunan Nemrut Dağı ören yerindeki tarihi eserler, 1987’de UNESCO tarafından dünya kültür mirası olarak ilan edilmiştir.

Nemrut’ u özel kılan nedir? 

Platform oluşturmak için dağın tepesinden 200,000 m3’lük kütle, elle yontulmuştur.
Bu platform üzerinde, 150 metre çapında, matematiksel bir koni inşa edilmiştir.
Uzak bir vadiden çıkartılan ve her biri altı ton ağırlığındaki taş bloklar dağın tepesine taşınmış ve her biri on metre yüksekliğinde on anıt yontulmuştur.

Dünyanın en büyük horoskopu buradadır.

Bu horoskop Ay’ın, üç gezegenin ve Leo’nun 19 yıldızının 2100 yıl önceki konumlarının betimlendiği 2 x 2.5 metre büyüklüğünde taş bir plakaya oyulmuş, dünyanın en eski horoskopu olan ‘Aslanlı horoskop’tur.

Kral 1. Antiochos’un mezarının Tutankhamon’un mezarı kadar zengin olduğu sanılmaktadır.


500 metreden daha uzun yazıtlarda bir krallığının öyküsü anlatılmaktadır.


Eşsiz sanat üslubu eski Yunan ve Pers etkilerini yansıtır.


Varlığı bilinmekle beraber Antiochos’un mezarı henüz keşfedilememiştir. 1989 - 1990 yıllarında yapılan jeofiziksel araştırmalar sonucunda Uluslararası Nemrud Vakfı (UNV) mezarın konumu hakkında detaylı bilgi elde etmiştir. Arkeologlar Kral 1. Antiochos’un mezarının Mısır firavunlarının ki kadar önemli olduğu kanısındadırlar.

Doğu-Batı Medeniyetinin, 2150 m. yükseklikte  muhteşem bir piramitteki  kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası Nemrut. Yüksekliği 10 metreyi bulan büyüleyici heykelleriyle, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almaktadır. İki bin yıldır güneşin doğuşunu ve batışını 2150 m. yükseklikte izleyen dev heykellerin sırrının çözülmesi için KOMMAGENE UYGARLIĞI' nın keşfine gitmek gerekir.

Osmanlı İmparatorluğu' nda asker  danışman olarak görev yapan ve tarihi eserlere ilgi duyan Alman subay Helmut Von Moltke, 1838'de bölgedeki araştırmaları sırasında bölgedeki tarihi kalıntılar hakkında bilgi verdiği ' Türkiye'deki Durum ve Olaylar Hakkında Mektuplar' adlı kitabında nedense Nemrut Dağı'ndaki heykellerden söz etmemiştir. Nemrut Dağı'nın zirvesindeki eserlerden ilk söz eden ve bunların Asurlular'dan kalma olduğunu tahmin eden,1881'de Diyarbakır'da yol yapım işlerinde görevli Alman Mühendis Karl Sester'dir. Sester'in verdiği bilgiler doğrultusunda Kraliyet Akademisi tarafından araştırma yapmak üzere bölgeye gönderilen genç bilim adamı Otto Punchtein başkanlığındaki ekip, Nemrut Dağı'nın tepesindeki tümülüs ve tümülüsün doğu ve batı yanlarında oluşturulmuş teraslar üzerindeki devasa heykelleri ve çeşitli kabartmalardan oluşan eserler üzerinde çalışır. 

Gündoğumu ve günbatımının tüm ihtişamıyla  izlenebildiği bu tepede, Kommagene Kralı 1. Antiochus kendisi için görkemli bir anıt mezar, mezar odasının üzerine kırma taşlardan oluşan bir tümülüs  ve tümülüsün üç tarafını çevreleyen kutsal alanlar inşa ettirmiştir. Tümülüs, Kral 1. Antiochus' un şerefine tertiplenen törenlere mahsus 3 terasla çevrilidir. Doğu, batı ve      kuzey terasları olarak adlandırılan bu alanlardan doğu ve batı teraslarda; sıra halinde dizilmiş blok halinde 8 yontma taşın üst üste oturtulmasıyla oluşturulan 8- 10 metre yüksekliğinde muhteşem heykeller, kabartmalar ve yazıtlar bulunmaktadır. Heykeller, bir aslan ve bir kartal heykeliyle başlar ve aynı düzende son bulur. Hayvanların kralı olan aslan yeryüzündeki gücü, tanrıların habercisi olan kartal ise göksel gücü sembolize eder. Heykeller her iki tarafta da şu şekilde sıralanmıştır.

Kral 1. Antiochus (Theos); Fortuna (Theichye- Kommagene-Tanrıça) Zeus (Oromasdes); Apollo (Mithras-Helios-Hermes) Herakles (Ares-Artagnes).

DOĞU TERASI

Kommagene ülkesinde güneşin doğuşunu ilk gören yer olan doğu terasına sert kayalardan oyulmuş merdivenli yollardan çıkılır. Doğu terası; tanrılar galerisi, atalar galerisi ve sunaktan oluşur. Tanrılar galerisindeki devası tanrı heykelleri anıt mezara sırtını dönmüş biçiminde sıralanmıştır.

Tanrılar galerisinin 5 heykelinde biri olan Antiochus, güney uçta ilk sırada yer almaktadır. Kendisini tanrılarla aynı kategoride gören Antiochus, heykelini sıralamaya dahil etmiştir. 2 .Heykel Kommagene-Fortuna Latincede şans, uğur, bereket anlamındadır. Heykeller arasında en uzun olan 3. Heykel Zeus-Oromasdes, Tanrılar tanrısı Kronos'un oğlu, baş tanrı ve gökler hakimidir. 4. Heykel Apollon- Mithras, Anadolu mitolojisinde baş tanrı Zeus'un oğlu olup ışık ve güneş tanrısıdır. Kuvvet ve kudretin sembolü olan Herakles Anadolu'da Herkül adıyla anılır.

Heykellerin her iki yanında içte yer alan göksel gücün temsilcisi kartal ve yanında duran aslan daima tanrıların ve kralların yanında onlara bekçilik etmektedir.

 BATI TERASI

Muhteşem bir gün batımının izlenebildiği, Doğu terasına benzer şekilde yapılmış batı terasında, tanrılar galerisindeki heykel sıralanması ve heykellerin arkasındaki kült yazısı bazı detaylar hariç aynıdır. Doğu terasında farklı olarak, tanrılar galerisinin kuzey ucunda, dördünde Kral Antiochus'un tanrılarla selamlaşması, diğerinde aslan figürü bulunan, kumtaşından yapılmış 5 kabartma (rölyef) bulunmaktadır. Aslan horoskop olarak bilinen kabartma, 25000 yılda bir meydana gelen astrolojik bir olayın sembolize edilmiş halidir.

Doğu ve batı terasının her ikisinde de tanrı heykellerinin tahtlarını oluşturan taş blokların arkasında Grek harfleriyle yazılmış237 satırlık uzun bir kült yazıtı NOMOS bulunmaktadır.

KUZEY TERASI

Burası batı doğu teraslarını birbirine bağlayan 100 metre uzunluğunda bir tören yoludur. 80 metre uzunluğunda tamamlanmamış stel kaideleri bulunur.

Nemrud Dağı’ndaki tapınağı ziyarete gelen hacılar dağın eteklerindeki vadilerde toplandıkları zaman rahibin hizmetkarları onlara su ve yiyecek getirirlerdi. Dağın eteklerinden tapınağa çıkan iki alay merdiveni vardı. Her iki merdivenin sonlarına doğru tapınağa yakın bir yere yerleştirilmiş stellerde Antiochos hacılara kutsal toprağa ayak basmakta olduklarını hatırlatmış ve davranışlarına dikkat etmelerini söylemişti.

Güneydeki alay yolu Kommagene soyluları içindi ve Batı Terası’nda son bulurdu. Kuzeydeki patika halk içindi ve Kuzey Terası’na ulaşırdı.

Kuzey Terası’nda, tapınağın önündeki meydanda, halk tanrıların huzuruna çıkmadan önceki son hazırlıklarını yapardı. Dikkatli bakarsanız, güçlükle de olsa, hacıların Kuzey Terası’na giriş yaptıkları bu yıpranmış yokuşu bulabilirsiniz.

Ziyaretçiler, Batı Terası’nı tapınaktan ayıran 85 metre uzunluğundaki steller dizisi boyunca kortej halinde ilerleyerek Doğu Terası’na ulaşırlardı. Bu stellerde yazıt yoktur zira Antiochos onları varisleri için hazırlatmıştı.

KARAKUŞ TÜMÜLÜSÜ

  Milli Parkın güneybatısında Nemrut dağı yolu üzerinde bulunan, Kommagene Kralı 11. Mithridates tarafından annesi İsas adına yaptırılan anıt mezar, sütun üzerindeki kartaldan dolayı Karakuş Tümülüsü olarak anılmaktadır. Doğu, batı ve güney yönlerde dörder sütun varken günümüze doğuda iki batıda ve güneyde birer sütun kalmıştır. Doğudaki sütun üstünde aslan ve kartal heykel kalıntıları, batıdaki sütunun üstünde tokalaşma stili, yerde aslan heykeli parçası vardır. Nemrut Dağı giriş noktası olarak belirlenen Karakuş Tümülüsü Milli Park Koruma alanı içerisindedir.  

CENDERE KÖPRÜSÜ                                                                                                                          

İlçemize 20 km uzaklıkta Kahta Çayının bir kolu olan Cendere Çayının en çok daraldığı yerde iki ana kaya üzerinde tek kemerli, 92 iri kesme taştan yapılmışCendere Köprüsü  görkemli bir güzelliğe sahiptir. Köprü 2004 yılına kadar her türlü araç geçişine açık halde iken, 2005 yılında yapılan yeni köprünün hizmete girmesiyle araç trafiğine kapatılmıştır. Köprü 1997 – 1998 yıllarında restorasyon görmüştür.

YENİ KALE

 İlçemize bağlı Kocahisar Köyü yakınlarındır. Kommageneliler tarafından inşa edilen Yeni Kale, karşıdaki Arsemeia ile birlikte kullanılmıştır. Romalılar ve ardından Memluklular tarafından  restore edilen Kale en son 1970'lerde Dörner tarafından kısmen onarılmıştır. Kale içinde çarşı, cami, zindan, su  yolları, güvercinlik kalıntıları ve kitabeler bulunmaktadır. Kale'den Nymphois'e inen su yolu bir tünelle Arsameia'ya bağlanmıştır. 80 metreyi bulan bu yolla halen suya ulaşmak mümkündür.

ARSAMİA

Kral 1. Antiochus kitabelerinde söz edildiğine göre, Arsameia İ.Ö. 2. yüzyılın başlarında Kommagenelilerin atası Arsemez tarafından Kahta çayının doğusunda Eski Kahta Kalesinin karşısında kurulmuş, Krallığın yazlık başkenti ve idare merkezidir. Güneydeki tören yolunda Mitras'ın kabartma steli, ayin platformu üzerinde Antiochus-Herakles tokalaşma steli ve bunun önünde Anadolu'nun bilinen en büyük Gerekçe yazıtı, yazıtın bulunduğu yerden başlayan 158 m. derine inen bir tünel ile yazıtın batısında benzer bir kaya dehlizi bulunmaktadır. Tepe üzerindeki platformda Mithridathes Callinichus'un mezar tapınağı ve sarayı yer almaktadır. Yapılan saray kazılarında çok sayıda heykel parçası, bir kraliçe ve Antiochus başı bulunmuştur.            

SELÇUK KÖPRÜSÜ

Selçuklu dönemine ait Selçuk Köprüsü, Eski Kale ile Yeni Kale arasından geçen nyphosis çayı üzerinde yer alır.

Yıllara Göre Kahta Nüfusu

Yıl

Kahta Nüfusu

Erkek Nüfusu

Kadın Nüfusu

2017

120,859

61,193

59,666

2016

120,378

61,071

59,307

2015

118,646

59,914

58,732

2014

117,964

59,377

58,587

2013

117,865

59,381

58,484

2012

117,794

59,127

58,667

2011

117,378

58,807

58,571

2010

117,655

58,929

58,726

2009

116,749

58,462

58,287

2008

116,049

57,691

58,358

2007

115,658

57,444

58,214

 

Kahta Mahalle Nüfusları

Yıl

İlçe

Mahalle Adı

Mahalle Nüfusu

2017

Kahta

Girne Mah.

12,725

2017

Kahta

Karşıyaka Mah.

7,833

2017

Kahta

Menderes Mah.

7,403

2017

Kahta

Hürriyet Mah.

6,988

2017

Kahta

Cumhuriyet Mah.

6,471

2017

Kahta

Turgut Özal Mah.

5,335

2017

Kahta

Yavuz Selim Mah.

4,926

2017

Kahta

Yeni Mah.

4,598

2017

Kahta

Fatih Mah.

4,242

2017

Kahta

Gazi Mah.

4,144

2017

Kahta

Bayraktar Mah.

3,644

2017

Kahta

Cami Mah.

2,9

2017

Kahta

Atatürk Mah.

2,089

2017

Kahta

Fırat Mah.

1,603

2017

Kahta

Akıncılar Atatürk Mah.

1,416

2017

Kahta

Cumhuriyet Mah.

845

2017

Kahta

Atatürk Mah.

631

2017

Kahta

Şeyhbaba Mah.

547

2017

Kahta

Fatih Mah.

474

2017

Kahta

Çobanlı Mah.

459

2017

Kahta

Bağlar Mah.

322

2017

Kahta

Kılavuz Mah.

228

2017

Kahta

Kangülü Mah.

219

2017

Kahta

Çamlıca Mah.

117

2017

Kahta

Soğuksu Mah.

74

 

KAHTA İLÇESİ BELEDİYELERİ COĞRAFİ BİLGİLERİ

Belediye Adı

İl Merkezine Uzaklık

İlçe Merkezine Uzaklık

Rakım

Enlem

Boylam

 AKINCILAR

 

 

685 m

37,757552

38,818367

 BÖLÜKYAYLA

34 km

20 km

804 m

37,879704

38,477074

 KAHTA

 

 

710 m

37,775085

38,613939

 

KAHTA İLÇESİ KÖYLERİ COĞRAFİ BİLGİLERİ

Köy Adı

İl Merkezine Uzaklık

İlçe Merkezine Uzaklık

Rakım

Enlem

Boylam

 ADALI

90 km

60 km

455 m

37,78369

38,92033

 AKALIN

89 km

54 km

600 m

37,77465

38,88628

 AKDOĞAN

58 km

25 km

898 m

37,88495

38,70656

 AKKAVAK

63 km

28 km

700 m

37,83994

38,70334

 AKKUŞ

54 km

24 km

 

 

 

 AKPINAR

53 km

18 km

 

 

 

 AKTAŞ

100 km

65 km

600 m

37,7255

38,8359

 AKYILDIZ

 

 

 

 

 

 ALİDAM

90 km

55 km

 

 

 

 ARILI

20 km

13 km

628 m

37,74627

38,51286

 AYDINPINAR

70 km

35 km

1039 m

37,90065

38,76096

 BAĞBAŞI

63 km

30 km

1070 m

37,89888

38,73523

 BAĞÖZÜ

48 km

18 km

 

 

 

 BALLI

73 km

40 km

750 m

37,8738

38,88612

 BELENLİ

53 km

20 km

687 m

37,6742

38,71418

 BELÖREN

55 km

20 km

 

 

 

 BEŞİKLİ

86 km

53 km

600 m

37,78365

38,8749

 BOĞAZKAYA

33 km

20 km

909 m

37,89423

38,50872

 BOSTANLI

90 km

57 km

561 m

37,81071

38,88622

 BOZPINAR

73 km

40 km

705 m

37,85572

38,84068

 BOZTARLA

47 km

14 km

685 m

37,66989

38,6556

 BURMAPINAR

58 km

25 km

630 m

37,93769

38,613

 BÜYÜKBAĞ

63 km

30 km

697 m

37,81841

38,71267

 BÜYÜKBEY

30 km

10 km

600 m

37,70161

38,55883

 ÇAKIREŞME

55 km

22 km

435 m

37,62948

38,68304

 ÇALTILI

50 km

17 km

748 m

37,86616

38,51958

 ÇAMLICA

100 km

58 km

 

 

 

 ÇARDAK

60 km

27 km

615 m

37,82317

38,6839

 ÇATALTEPE

39 km

6 km

645 m

37,72984

38,59422

 ÇAYBAŞI

53 km

20 km

652 m

37,67756

38,52689

 ÇIRALIK

23 km

7 km

764 m

37,80477

38,54103

 ÇUKURTAŞ

45 km

12 km

840 m

37,86351

38,56754

 CUMHURİYET KÖYÜ

69 km

34 km

 

 

 

 DAMLACIK

63 km

22 km

819 m

37,91038

38,64736

 DARDOĞAN

100 km

67 km

574 m

37,66169

38,77204

 DİKENLİ

100 km

67 km

 

 

 

 DOLUCA

51 km

18 km

761 m

37,90931

38,59093

 DUMLU

75 km

42 km

973 m

37,9008

38,85196

 DUT

45 km

12 km

640 m

37,72705

38,53696

 ECELER

73 km

40 km

839 m

37,88279

38,86337

 EKİNCİ

71 km

33 km

675 m

37,84666

38,8066

 ELBEYİ

88 km

55 km

 

 

 

 ERİKDERE

43 km

10 km

574 m

37,8323

38,62671

 ERİKLİ

80 km

47 km

803 m

37,8737

38,80653

 ESENDERE

53 km

18 km

 

 

 

 ESKİKAHTA

63 km

30 km

735 m

37,95012

38,65317

 ESKİTAŞ

93 km

60 km

620 m

37,68817

38,76637

 FISTIKLI

50 km

17 km

780 m

37,66585

38,69777

 GELDİBULDU

108 km

75 km

490 m

37,74761

38,88632

 GÖÇERİ

68 km

35 km

655 m

37,78345

38,74998

 GÖKÇE

73 km

40 km

688 m

37,82854

38,7612

 GÖLGELİ

38 km

5 km

729 m

37,86303

38,6601

 GÜDÜLGE

88 km

55 km

621 m

37,73771

38,75291

 GÜZELÇAY

41 km

8 km

569 m

37,69873

38,67543

 HABİPLER

38 km

5 km

660 m

37,76849

38,55688

 HACIYUSUF

48 km

15 km

652 m

37,66585

38,57016

 HASANDİĞİN

63 km

30 km

630 m

37,80287

38,68656

 HASKÖY

103 km

70 km

560 m

37,6664

38,7814

 İKİZCE

93 km

60 km

565 m

37,79261

38,82946

 IŞIKTEPE KÖYÜ

65 km

30 km

 

 

 

 İSLAMKÖY

48 km

15 km

600 m

37,69922

38,55006

 KARACAÖREN

42 km

9 km

620 m

37,70356

38,64719

 KARADUT

73 km

40 km

1064 m

37,92773

38,78363

 KAVAKLI

70 km

33 km

905 m

37,89175

38,82923

 KAYADİBİ

73 km

33 km

1270 m

37,94366

38,70148

 KOÇTEPE

50 km

12 km

972 m

37,89041

38,66123

 KÖSELER

43 km

10 km

697 m

37,70015

38,62417

 KOZAĞAÇ

51 km

18 km

963 m

37,9083

38,55133

 MENZİL

75 km

42 km

620 m

37,76545

38,7614

 MÜLK

38 km

5 km

644 m

37,7365

38,61884

 NARİNCE

63 km

30 km

 

 

 

 NARLIDERE

65 km

30 km

 

 

 

 NARSIRTI

41 km

8 km

612 m

37,70349

38,58026

 OLUKLU

98 km

65 km

543 m

37,74635

38,70565

 ORTANCA

45 km

12 km

692 m

37,77168

38,58072

 OVACIK

63 km

30 km

650 m

37,64771

38,48868

 ŞAHİNTEPE

39 km

6 km

670 m

37,72211

38,61691

 SALKIMBAĞ

40 km

7 km

792 m

37,82994

38,57588

 SARISU

29 km

16 km

585 m

37,70805

38,50259

 ŞENKÖY

45 km

10 km

 

 

 

 SIRACA

66 km

33 km

675 m

37,83754

38,7498

 SIRAKAYA

58 km

25 km

1251 m

37,92274

38,68839

 SUSUZ

48 km

15 km

570 m

37,64199

38,73756

 TAŞLICA

46 km

13 km

810 m

37,88305

38,57457

 TEĞMENLİ

45 km

12 km

653 m

37,89722

38,6063

 TEKNECİK KÖYÜ

75 km

45 km

 

 

 

 TUĞLU

86 km

53 km

649 m

37,7565

38,79549

 TÜTENOCAK

56 km

23 km

856 m

37,88328

38,68829

 ULUPINAR

93 km

60 km

613 m

37,72348

38,7821

 YAPRAKLI

73 km

40 km

650 m

37,82865

38,81802

 YELKOVAN

43 km

10 km

798 m

37,83602

38,54313

 YENİCE

 

 

 

 

 

 YENİKUŞAK

65 km

32 km

570 m

37,6707

38,80602

 YEŞİLKAYA

35 km

5 km

 

 

 

 YOLALTI

53 km

20 km

730 m

37,89837

38,63306

 ZEYTİN

26 km

12 km

645 m

37,77176

38,54068

 ZİYARET

38 km

5 km

650 m

37,74205

38,59256

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
“Ben Hz. Meryem” videosu sosyal medyada infial yaratmıştı: Videonun muhatabı açıklama yaptı!
“Ben Hz. Meryem” videosu sosyal medyada infial yaratmıştı: Videonun muhatabı açıklama yaptı!
Seçim sonrası doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı…
Seçim sonrası doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı…
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı