Ağbenek ne demek, TDK'ya göre Ağbenek kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. Ağbenek karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Ağbenek ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Ağbenek kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Ağbenek ne demek, TDK'ya göre Ağbenek kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük konuşma rutinlerimizde anlamını bilmediğimiz birçok Türkçe kelime kullanıyoruz. Hayatımızda sürekli olarak kullandığımız ancak gerçek anlamını bilmediğimiz Türkçe kelimeler, merak ediliyor. Ağbenek ne demek? Ağbenek TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte herkes tarafından merak edilen kelimenin anlamı….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi ağbenek kelimesi. Peki ağbenek ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre ağbenek nedir, ağbenek kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

Ağbenek kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Ağbenek kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.

ne demek

AĞBENEK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Ağbenek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre ağbenek kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Ağ görünüşünde olan, arpa yapraklarına yerleşerek oldukça önemli zararlara yol açan, açık veya koyu kahverengi asklı mantar
- Bu mantarın yol açtığı ekin hastalığı

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡