Ahmet Davutoğlu yeni partisinde ilk fireyi verdi! Kurucu isim istifa etti...

Kurucusu olduğu AK Parti'den ayrılarak yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ilk fireyi verdi. Yeni partinin kurucuları arasında yer alması planlanan İhsan Özkes'in kurucular kurulundan istifa ettiği öğrenildi.

Ahmet Davutoğlu yeni partisinde ilk fireyi verdi! Kurucu isim istifa etti...

AK Parti'den ayrılarak yeni parti kurma çalışmalarına başlayan Ahmet Davutoğlu ilk fireyi verdi. Partinin kurucular kurulu arasında yer alması planlanan İhsan Özkes, kurucular arasında yer almama kararı aldı. Özkes, kararını Davutoğlu'na ilettiğini de söyledi.

AK Parti'de ihraç istemiyle MYK'ya (Merkez Yönetim Kurulu) sevk edilen ardından da partiden istifa eden Ahmet Davutoğlu, kuracağı yeni parti sürecinde ilk istifasını aldı.

Ahmet Davutoğlu yeni partisinde ilk fireyi verdi!
KURUCU ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 24. ve 25. Dönem'de İstanbul Milletvekilliği yapan ve Davutoğlu'nun kuracağı partide kurucular kurulu arasında yer alan İhsan Özkes, partinin kuruculuk görevinden istifa ettiğini duyurdu.


KARARI TWITTER'DAN DUYURDU

Kararını kamuoyu ile Twitter'da paylaşan Özkes, "Eski Başbakanlardan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin kurucuları arasında idim.

Ancak gördüğüm lüzum üzerine kurucular arasında yer almama kararımı Zatıalileri ile paylaştım" ifadelerini kullandı.

 

İHSAN ÖZKES KİMDİR? NERELİDİR? 

İhsan Özkes (d. 1 Ağustos 1957, Çorum), Türk yazar, eski imam, hatip, emekli müftü, siyasetçi, TBMM 24. dönem CHP ve TBMM 25. dönem önce CHP daha sonra bağımsız milletvekili.

1957 Çorum doğumlu olan İhsan Özkes, 1992 yılında Üsküdar Müftüsü olarak atandı. 1999 seçimlerinde DSP Üsküdar Belediye Başkanlığı için görevinden ayrıldı. Aynı sene Şile Müftüsü olarak göreve döndü. Nihayet Ekim 1999'da Beyoğlu Müftülüğü'ne atandı.

2002 seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden ayrıldı. Aralık 2002'de Yüreğir (Adana) Müftüsü olarak atandı.

2003 yılında emekli oldu. 2010 yılında CHP İstanbul Kurultay Delegesi seçildi. Aynı sene CHP 33'üncü Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyesi seçildi. Aralık 2010'da ise CHP 15'inci Olağanüstü Kurultayı'nda tekar Parti Meclisi üyesi olarak seçildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡