AK Parti açıkladı: Kat serbestliği kalkıyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş,"Kat serbestliğini kaldırıyoruz, binalar istediği kadar yükselemeyecek. Parsel bazlı imar değişikliği yapılamayacak. " dedi.

AK Parti açıkladı: Kat serbestliği kalkıyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, AK Parti'nin kaçak inşaatlar için TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mehmet Muş,"Kat serbestliğini kaldırıyoruz, binalar istediği kadar yükselemeyecek. Parsel bazlı imar değişikliği yapılamayacak. " dedi.

AK Parti'li Muş, imar planlarında karşılaşılan davaların ivedi yargılama ile mahkemelerde görülmesinin önünü açan, kaçak yapılarla ilgili düzenlemeler getiren, yüksek binaların inşasının önüne geçilmesini amaçlayan kanun teklifini bugün Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Mehmet Muş'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'Yüksek binalar yapılmayacak. Kat serbestesine sınırlama getiriyoruz. Kaçak olarak bilinen ya da ruhsatın dışında eklemeler yapılan imalatlarla ilgili tapuya bildirim zorunluluğu getiriyoruz. Yani bir vatandaş bir daire almaya gittiğinde orada eğer binada böyle bir aykırılık söz konusuysa bunu tapuda görecektir.

Ne zaman kaldırılacak bu? Bu, imalatçı tarafından ruhsata uygun hale getirilene ve belediye tarafından onaylanana kadar tapuda bu kalacaktır. Düzeltildiği takdirde bu şerh kaldırılacaktır.

BİNALAR İSTEDİĞİ KADAR YUKARI GİDEMEYECEKLER

Vatandaş bu düzeltmeyi yapmazsa, ilgili belediye o da yapmazsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kısımları yıkacaktır. Ortaya çıkacak tüm masraflar yüzde yüz artırılarak idareden tahsil edilecektir. Eğer idare ödemezse merkezi yönetimden gönderilen ödenekten kesilecektir. Arsanın değerine göre ceza miktarı değişecektir. Yatay mimari olarak dile getirdiğimiz uygulamanın yer bulması amacıyla, bundan sonra binalar istedikleri kadar yukarı gidemeyecekler.'

BİNALARIN TRAŞLANMASI OLMAYACAK

Mevcut binaların traşlanması olmayacak. Onlarla ilgili bir planlama yok

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡