AK Parti'de yeni idare amirleri belli oldu

AK Parti'de yeni idare amirleri yapılan değişiklikle Alpay Özalan ve Ali Şahin oldu. Grup başkanvekillerinde ise herhangi bir değişim yaşanmadı.

AK Parti'de yeni idare amirleri belli oldu

AK Parti, TBMM'de grup yönetimini seçti. Kapalı toplantıda grup başkan vekilleri yerini korurken iki idare amiri değişti. Yeni idare amirleri Alpay Özalan ve Ali Şahin oldu.

AK Parti'de grup başkan vekilleri Mehmet Muş, Bülent Turan, Özlem Zengin, Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan'ın görevlerine devam etmesi yönünde karar verildi.

 

AK Parti'de yeni idare amirleri belli oldu

ALPAY ÖZALAN KİMDİR?

Mustafa - Esma Özalan çiftinin oğlu olarak İzmir'de 1973 yılında dünyaya geldi.

Millî Futbolcu, Teknik Direktör, Sporcu; Futbol hayatına Altay'da başladı. Sırasıyla Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), İncheon United (Güney Kore), Urawa RedDiamonds (Japonya) ve FC Köln (Almanya)de oynadı. 1992 yılından 2008 yılına kadar Millî Takımın değişmez oyuncusu oldu ve Millî Takımlar formasını 127 defa giydi. 1993 Akdeniz Olimpiyatları'nda şampiyonluk sevinci yaşadı. 1996 yılında Dünya Olimpiyat Fair Play ödülünü alan ilk ve tek Türk futbolcu oldu. Yine İngiltere'ye transfer olan, Premier Lig'de forma giyen ilk Türk futbolcudur. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülük kupasının kadrosunda yer alarak 2002 FIFA World Cup All Star Team'e giren tek Türk futbolcusudur. Japonya'da en iyi yabancı futbolcu ve Asya'nın en iyi defans oyuncusu seçildi. 2002 Dünya Kupası'ndaki başarılarından dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na sahip oldu. Ayrıca Almanya'nın ünlü ansiklopedisi Fussballer tarafından futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli 1000 futbolcusu arasında gösterildi. Futbolculuk kariyerini Almanya'da bitirerek teknik direktörlük kariyerinde çeşitli kulüplerde görev aldı ve son olarak Ümit Millî Takım Teknik Direktörlüğü görevinde bulundu.
Özalan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti'de yeni idare amirleri belli oldu

ALİ ŞAHİN KİMDİR?

1970 yılında Nizip'te dünyaya geldi. 1990-1997 yılları arasında Pakistan Karaçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde lisans ve yüksek lisansını tamamladı.

1998 yılında Refahyol iktidarında Gaziantep Milletvekili Sayın Kahraman Emmioğlu'nun danışmanlığını yaptı. Danışmanlığın ardından İstanbul'da 2014 yılında Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni (GASAM) kurdu; Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Fahri Danışmanlığı yaptı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) çalışmalarında bulundu. Yenişafak ve Star Gazetelerinde dış politika eksenli analizler kaleme aldı.
2011 yılı 12 Haziran seçimlerinde 24. Dönem AK Parti Gaziantep Milletvekili olarak parlamentoya girdi. TBMM'de Dışişleri, AB Uyum, KPK, AKPM, Milli Savunma Komisyonu üyeliklerinde bulundu. Türkiye-Lüksemburg Dostluk Gurubu Başkanlığı yaptı.
2016 yılından itibaren 64. 65. ve 66. Hükümetler döneminde Avrupa Birliği Bakan Yardımcılığı görevini üstlendi.
24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen genel seçim ile 27. Dönem Gaziantep Milletvekili seçildi. TBMM'de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Asamblesi Türk Grubu Üyeliği, Türkiye - Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini, AK Parti Genel Merkez'de Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
İngilizce, Arapça ve Urduca bilen Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡