AK Parti'den altılı masaya cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağını beyan etmelerinin hukuki bir dayanağı yok

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, altılı masanın cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda yaptığı açıklamayı değerlendirerek, "11 ayda 11.kez toplanan 6'lı masanın 9 saatin sonunda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olamayacağını beyan etmelerinin hukuki bir dayanağı yoktur" dedi.

AK Parti'den altılı masaya cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağını beyan etmelerinin hukuki bir dayanağı yok

Altılı masa 11'inci toplantısını dün İYİ Parti ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal imzasıyla ortak açıklama yapıldı.

26ocak6.jpg

ALTILI MASADAN AÇIKLAMA

Açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına değinilerek, "Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

26ocak7.jpg

"HUKUKİ DAYANAĞI YOKTUR"

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç açıklamasında altılı masa ittifakının iflas ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağının beyan edilmesinin hukuki bir dayanağı olmadığını söyledi.

Yılmaz Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"11 ayda 11.kez toplanan 6'lı masanın 9 saatin sonunda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olamayacağını beyan etmelerinin hukuki bir dayanağı yoktur.

Cumhurbaşkanımız 2017 A.Y değişikliği sonrası 2018'de birinci dönemine başlamıştır,14 Mayıs seçimleri ikinci dönemi olacaktır.

Aylar önce zafer nârâları atarak 11 ay sonra Recep Tayyip Erdoğan aday olmasın diye dört gözle bekleyenlerin durumu siyaseten iflasın ilanıdır.

AK Parti'den altılı masaya cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağını beyan etmelerinin hukuki bir dayanağı yok

6'lı masa artık iflas etmiştir. Milletimiz sürekli kaos üreten 6'lı masa tiyatrosuna 14 Mayıs’ta “yeter! söz milletindir" diyecektir.

Bir araya geldikleri günden bu yana sürekli hezeyan üreten, eski sistemin krizlerini, kaoslarını vadeden, kendi ikballerini her şeyin üzerinde gören, güdümlerinde olacak sembolik bir aday arayan 6'lı masanın milletimizde bir karşılığı yoktur.

Biz; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Cumhur İttifakı olarak milletimizin taleplerine yanıt vermeye, 20 yıldan buyana Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize kurulan her tuzağı bozan aziz milletimizin sesi olmaya, ülkemizi #TürkiyeYüzyılı’na hazırlamaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
1
1
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN