AK Partili Mustafa Şen açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin oy oranı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, seçim tarihi, AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı hakkında bilgi verdi. Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anketlerde en yakın olan ismi de açıkladı.

AK Partili Mustafa Şen açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin oy oranı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CNN Türk'te ekrana gelen Hande Fırat ile Gece Görüşü programına konuk oldu.

İsveç'teki skandal gösterileri değerlendiren Mustafa Şen, "İsveç'i kınamamın en ağırı ile kınıyorum. Elbette halklara bir şey demiyorum. İsveç yönetimi buna izin vermesi ile bizzat bunu yapmış gibidir ve saygıyı hak etmez" dedi.

AK Partili Mustafa Şen açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'ni oy oranı!

SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

Seçim tarihi hakkında konuşan Şen, 10 pazar gününden birince seçim olabileceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bir pazar aniden ansızın olabilir, bilmiyorum. Bu net değil, çalışılıyor. 10 tane pazar var. Bu pazarlardan biri 18 Haziran'dır. Hepsi çalışılacak. 9 Nisan'dan önceki bir tarihte seçim yapmaya kalkarsanız bu yeni son yapılan seçim kanunundaki değişikliğini uygulayamamış olursunuz. 18 Haziran tarihi ihtimali düşük olmak üzere bir seçenek hala. Sınav var, hac mevsimi var. Ondan daha uygun haftalar var. Bir yere karar verilir.

Bu bir erken seçim çalışması değil o yüzden bir Meclis feshi söz konusu değil. Kriz zamanlarında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin nasıl işe yaradığını gördük. Seçimin erken yapılması önemli değil. Önemli olan istikrarlı bir şekilde beş sene sonunda seçim olması."

AK Partili Mustafa Şen açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'ni oy oranı!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE AK PARTİ'NİN OY ORANI

AK Parti, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anketlerdeki oy oranı hakkında bilgi veren Şen, "Cumhurbaşkanı'mızın yüzde 52, Cumhur İttifakı'nın 50'nin üzerinde. AK Parti olarak bizim oy oranımız yüzde 41-42. Oy oranlarımız 34'e düştüğünde bu ekranlarda çıkıp bunu da söyledim. Doğru neyse onu söylerim. Bizim söylediğimiz doğruya doğrudur. Biz AK Parti olarak adım adım yükseliyoruz. Bunun gereklerini yerine getiriyoruz. AK Parti yapı sökümü yapmıştır siyasette. Yıkmadan yeniden inşa etmiştir" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN KOMUTANLARI ELEŞTİRMESİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun komutanları eleştiren sözlerini değerlendiren Şen, "Darbeci generalleri alkışlamaya alışık oldukları için demokrat askerlerin başkomutanlarını alkışlamasını anlayamazlar. Çünkü demokrasiyi anlayamıyorlar. Onlar için demokrasi kendi bildiklerini halkın kabul etmesi" diye konuştu.

"ZİHİNSEL OLARAK 2028 SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYORUZ"

Parti olarak 2028 yılındaki seçimlere hazırlandıklarını kaydeden Şen, "Bir parti 2028 seçimlerine hazırlanıyor. 2053'e kadar bütün bakanlıklar ne yapacağını, sıfır emisyonla nasıl neyi yapacağını biliyor şu an. Bakın biz 2053'ü planlıyoruz. 3 ay 5 ay sonra aday yapacağınız kişiyi daha bilmiyorsunuz, biz seçimi gün gün planlıyoruz. Zihinsel olarak 2028 seçimleri planlıyoruz biz şimdiden" açıklamasında bulundu.

AK Partili Mustafa Şen açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'ni oy oranı!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A EN YAKIN İSİM

Anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın ismi açıklayan Şen şunları kaydetti:

"Her aday adayı, kendisini aday olarak görür. Bu öz saygının gerekliliğidir. Ama oradaki mertebeyi iyi ayarlamak lazım. Anketlerde cumhurbaşkanımızın 3,4 kat gerisinden gelen isimler var. 2. sırada Kılıçdaroğlu var.

SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALIR MI?

Seçimlerin ikinci tura kalıp kalmama ihtimali hakkında konuşan Şen, bu ihtimali görmediklerini söyledi. Şen şu sözleri sarf etti:

"AK Parti olarak ikinci tur diye bir ihtimal görmüyoruz ancak kamu otoritesi bu hesabı yapmak zorunda. Böyle bir şey olursa ikinci turun resmi tarihe gelmiyor olması lazım. Ben ikinci tur diye bir ihtimal görmüyorum. Biz AK Parti olarak Erdoğan'ı aday göstereceğiz. Altılı 'masal' tarafından bakan tabi başka türlü görülebilir.

Her ittifak kendini büyütmeye çalışmalıdır bunu her zaman söylüyorum. Ne kadar büyütürsek o kadar iyi. Başkanlık sistemi oturduğunda iki çark olacak. Sağcılık solculuk değil. 21. yüzyılda başka bir dünyadayız. İdeolojileri de yapı sökümüne uğratıyoruz. Cumhurbaşkanımız hep diyor 'Biz muhafazkar devrcimleriz.' Biz bu ülkenin duvarına tuğla koymak isteyen insanların partisine bakmayız."

1
1
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN