Akşener'den çok konuşulacak Tunç Soyer açıklaması

Meral Akşener'den çok konuşulacak Tunç Soyer açıklaması"Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez"dedi. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in babası olan Ankara Sıkıyönetim başsavcısı Nurettin Soyer'in döneminde ülkücülere ağır işkenceler yaptığı iddia edilmişti.

Akşener'den çok konuşulacak Tunç Soyer açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son günlerde gündeme gelen  Tunç Soyer'in babası, Nurettin Soyer'in Alparslan Türkeş için işkence yaptırdığı iddialarına karşı: "Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez" dedi. 

BABASI OLAY OLDU

Nurettin Soyer'in oğlu olan Tunç Soyer'in isminin açıklanması özellikle ülkücü kesimin büyük tepkisine neden oldu. 12 Eylül 80 darbesinde Ankara Sıkıyönetim başsavcısı olan Nurettin Soyer'in o dönemde ülkücülere ağır işkenceler yaptığı iddia edilmişti.

12 Eylül darbe döneminin askeri savcısı olan Albay Nurettin Soyer, özellikle milliyetçi kesim için işkence ve idamlarla anılan bir isim olmuştu. CHP'nin, Tunç Soyer'i İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermesi İYİ Parti ile krize neden oldu.

TÜRKEŞ'İ HAPSE ATTIRMIŞTI
Ülkücü kesimin efsane lideri Alparslan Türkeş'i hapse attıran 12 Eylül savcısının oğlu olan Tunç Soyer'i, MHP tabanından oy toplamak isteyen Meral Akşener'in aday olarak istemediği biliniyordu. Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer, 12 Eylül askeri darbesinden sonra MHP ve ülkücü kuruluşlar iddianamesini yazan ve Alparslan Türkeş'e idam isteyen askeri savcı olarak biliniyor.

OZAN ARİF'E İŞKENCE YAPMIŞ

12 Eylül döneminde Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in işkencelerini şiirlerinde anlatan Ozan Arif, yaşadığı acı dolu anları şu dizelerle anlatmıştı, "Biri bu Soyer'de domuzun dölü!...Sesinden tanıdım değilim deli. Tenasül uzvuma ceryanlı teli takarak yaptı benim sorgumu."

ÜLKÜCÜLER HEP BİR AĞIZDAN TEPKİLERİNİ BÖYLE GÖSTERMİŞTİ
MHP'nin kurucu Genel Başkan'ı Alparslan Türkeş'in 1981 yılında mahkemeye girdiği anda salondaki ülkücüler tek bir ağızdan Nurettin Soyer'e tepki için İstiklal Marşı okumuştu.

ALPARSLAN TÜRKEŞ KİMDİR?

Alparslan Türkeş, 25 Kasım 1917 tarihinde Lefkoşa'da dünyaya geldi. Hüseyin Sırrı Bellioğlu'nun tavsiyesiyle Kuleli Askeri Lisesi'ne kaydolan Türkeş, 1936 senesinde buradan mezun oldu. 1938 senesinde Harp Okulu'nu bitirdi. 1939'da piyade asteğmeni olarak atış okuluna girerek buradan teğmen rütbesiyle mezun oldu. 

1944 senesinde üsteğmen rütbesindeyken Nihal Atsız ve Nejdet Sançar'la birlikte Irkçılık-Turancılık davasından yargılandı ve 9 ay 10 gün mahpus kaldı. 1947 senesinde beraat etti. 

27 Mayıs 1960'dan kısa süre önce Elâzığ'daki birliğinden Ankara'ya atandı ve Albay Talat Aydemir'in önerisiyle Millî Birlik Komitesi'ne (MBK) alındı. Darbeyi planlayıp yürütecek olan 37 kişilik MBK içinde yer aldı. Darbe bildirisini 27 Mayıs 1960 günü radyodan okuduktan sonra adı sıkça duyulmaya başlandı. 

27 Mayıs sonrası Başbakanlık Müsteşarlığı yaptı. 

Bir süre sonra yen oluşturulan MBK'da adı geçmeyen Türkeş, büyükelçilik müşaviri olarak yurtdışına gönderildi. Yaklaşık 25 ay sonra, yurda döndüğünde burada kalabalık bir "milliyetçi topluluk" tarafından karşılandı.

Türkeş, milliyetçi çevreleri bir araya getirmek için 2 Mayıs 1963'te Türkiye Huzur ve Yükselme Derneği'ni kurdu. 

1965'te Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin başkanı oldu ve bu dönemde kendisini sevenler tarafından Başbuğ ilan edildi.

1969 ve 1973 yıllarında Adana milletvekili olarak parlamentoya seçildi. 

1975 senesinden sonra "Milliyetçi Cephe" adı verilen koalisyon hükümetlerinde başbakan yardımcılığı görevinde bulundu. Bu dönemde sağ ve sol çatışması arttı. 

12 Eylül darbesi sırasında Millî Güvenlik Konseyi başkanı, diğer üç parti başkanlarının teslim olduğunu, Alparslan Türkeş'in de teslim olmasını, aksi takdirde suçlu durumda olacağını belirten bir bildiri yayınladı. 12 Eylül darbesinden sonra 9 Nisan 1985'e kadar 4,5 yıl tutuklu kaldı. 12 Eylül döneminde idam cezasıyla yargılanan Türkeş, bu davadan beraat etti. 

1987'de siyaset yasağının kalkmasıyla birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi'ne girdi ve aynı yıl yapılan olağanüstü kongrede genel başkanlığa seçildi.

1991 Genel Seçimleri'nde  Refah Partisive Islahatçı Demokrasi Partisi ile seçim ittifakı yapan MÇP lideri Türkeş, Yozgat milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdi. Bu sırada 1992'de 12 Eylül darbesi ile kapatılmış olan partilerin eski adlarını alması hakkında Siyasi Partiler Kanunu'nda yapılan değişiklikle MÇP'nin ismi de 1993 yılındaMHP olarak değiştirildi. 

1995 genel seçimlerinde parlamento dışı kalan Türkeş, bu dönemde uzlaşmacı bir lider olarak ülke siyaseti üzerinde en etkili siyasetçilerden biri olmuştur. 

Alparslan Türkeş, 4 Nisan 1997'de geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara'da yaşama veda etti. Kabri, Ankara Beştepe'de bulunmaktadır.

Peki kimdir bu Tunç Soyer eşi Neptün Soyer ve kızlarını tanıyalım...

Tunç Soyer'in isminin açıklanmasının ardından tartışamalar da başladı. Peki özellikle ülkücülerin hedefinde olan Tunç Soyer, babası Nurettin Soyer ve iki kızının annesi, eşi Neptün Soyer kimdir? soruları gündeme gelmeye başladı.

TUNÇ SOYER KİMDİR?

Asıl mesleği avukatlık olan Tunç Soyer aslen Ankaralı ve 1959 doğumlu. 1989 - 2002 yılları arasında turizm sektöründe de çalışan Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'dir. Çiftin 2 kızı var.

Ankara'da dünyaya geldikten sonra Tunç Soyer'in ailesi taşınıp İzmir’e yerleşti. İzmir’de Bornova Anadolu Lisesi’ni bitiren Soyer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu

Biri İsviçre Webster Kolej’de “Uluslararası İlişkiler”, diğeri Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği” alanlarında olmak iki yüksek lisans yaptı. Üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen asistanı, Türk Haberler Ajansı’nda da muhabir olarak çalıştı.

Aynı yıllarda İngela Bendt ve James Downing’in mülteci kamplarında Filistinli kadınların dramını anlatan ” Geri Döneceğiz” isimli kitabını Türkçe ‘ye çevirdi.

BÜYÜKŞEHİR’E DANIŞMANLIK YAPTI

2003 yılında Avrupa Birliği’nden İzmir’e temin edilebilecek mali kaynaklar konusunda hazırladığı raporunu dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ya sundu ve teklifini kabul ederek Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı.

Eğitimini tamamladıktan sonra turizm sektöründe çalışmaya başladı. Beş yıl boyunca turizm sektöründe görev aldı ve sektörün önde gelen tesislerinde genel müdürlük yaptı. 1991 yılında ile şirketiyle Seferihisar’da bir tatil köyü kurarak dokuz yıl boyunca yönetti.

Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nda yedi yıl boyunca yönetim kurulu üyeliği, ardından üç yıl Başkanlık görevi yürüttü. 2004-2006 yılları arasında İzmir Ticaret Odası’nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. 2006 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevi verildi.

NEPTÜN SOYER İLE EVLİ 2 KIZI VAR

Çevre sorunlarına duyarlı olan ve vatandaşlarla birlikte balık çiftliklerine karşı mücadele veren Soyer, evli ve iki kız çocuk babasıdır. Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Tunç Soyer'ın eşinin adı Neptün Soyer.

NEPTÜN SOYER EŞİNİ BU SÖZLERLE TEBRİK ETTİ

2 kız annesi olan ve sosyal sorumluluk projelerinde sıkça yer alan Neptün Soyer eşini ilk tebrik eden isimlerden biri oldu ve şunları söyledi:
"Bizim felsefemiz, çok çalışmak. Eksikler olabilir, insansınız; ama hep daha iyisini yapalım, daha çok insana dokunalım istedik. Eşim, zaten 7/24 çalışan, koşan bir insan; idealleri olan bir insan. Umarım bundan sonra da her şey çok güzel olur"

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡