Alageyik ne demek, TDK'ya göre Alageyik kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. Alageyik karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Alageyik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Alageyik kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Alageyik ne demek, TDK'ya göre Alageyik kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe'de onbinlerce kelime bulunmakta olup birçoğunun anlamını doğal olarak bilemeyebiliriz. Alageyik ne demek? Alageyik TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için inceledik…

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi alageyik kelimesi. Peki alageyik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre alageyik nedir, alageyik kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ALAGEYİK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Alageyik kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre alageyik kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Geyikgillerden, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'da yaşayan, yazın postunda ak benekler oluşan, erkeklerinin boynuzları uca doğru kürek biçiminde genişleyen bir cins geyik, sığın (Dama dama)

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡