ALES sonuç açıklanma tarihi değişti !

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, ALES sonuçlarının açıklanma tarihinin 7 Eylül olarak güncellendiğini yaptığı açıklamada duyurdu.

ALES sonuç açıklanma tarihi değişti !

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ALES sınav sonuçlarının açıklanma tarihinin öne çekildiğini bildirdi. 

Aygün, "16 Ağustos tarihinde uygulayacağımız ALES’e girecek adaylarımızın lisansüstü başvurularını yapabilmelerine imkan tanımak için, daha önce takvimimizde 16 Eylül olarak açıkladığımız ALES sonuç açıklama tarihi 7 Eylül olarak güncellenmiştir. Adaylarımız için hayırlı olmasını dilerim" dedi. 

ALES sonuç açıklanma tarihi değişti !  

ALES NEDİR?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), lisansüstü (yüksek lisans) eğitime başvuracak kişilerin ve akademik personel kadrolarına (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi) atanmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır. Doktora başvuruları için de ALES'e girilmesi gerekir.

Mecburi hizmet yükümlülüğü için yurtdışındaki üniversitelere lisansüstü eğitime gönderilecek adayları seçerken de ALES puanı şartı aranır. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanabilmek için, alanındaki puan türünde yüz üzerinden yetmiş puan alan adaylar başarılı sayılırlar. 

ÖSYM'nin yayımladığı yeni sınav takvimine göre, ALES/1 sınavı 16 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡