ALES'te kalem silgi veriliyor mu?

Akademik kariyer hedefi olan lisans mezunu adayların ter dökeceği ALES için bir çok soru gündeme gelmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de ALES'te kalem silgi veriliyor mu? sorusu oldu. Konuya ilişkin yanıtları haberimizde bulabilirsiniz.

ALES'te kalem silgi veriliyor mu?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkesi (ÖSYM) tarafından 81 il genelinde her yıl birçok kez gerçekleştirilen ALES 2020 yılında 16 Ağustos ve  6 Aralık tarihlerinde uygulanacak. 16 ağustos 2020 tarihinde yapılacak olan ALES/1 sınav sonuçları 7 Eylül 2020 tarihinde, 6 aralık 2020'de yapılacak olan ALES/2 2020 sınav sonuçları ise 7 Ocak 2021'de açıklanacak. Peki ALES'te kalem silgi veriliyor mu? 

ALES'TE KALEM SİLGİ VERİLİYOR MU?

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda yer alan bilgiye göre, Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunlu.

Bunların dışında; Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemeleri gerekmekte. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebilecekler.

ALES'te kalem silgi veriliyor mu?

SINAVA GİRERKEN YANINDA GETİRİLMESİ YASAK OLAN  EŞYALAR

Adayların sınav binalarına; Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlarla, Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, Kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla, Şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle, İlaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır.

ALES'te kalem silgi veriliyor mu?

(Engelli/sağlık sorunu olan adaylardan sınava engeli/sağlık sorunu nedeniyle bir araç gereç vb. ile girmesi gerekenlerin, kılavuzun “ENGELLİ/SAĞLIK SORUNU OLAN ADAYLAR VE SAĞLIK DURUMU/ENGEL BİLGİ FORMUNUN DOLDURULMASI” maddesini dikkatlice incelemeleri gerekiyor).

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzeri emniyet görevlileri tarafından
elle ve/veya dedektörle aranacak, yukarıda belirtilen araç gereç vb. eşyalarla sınava gelen adaylar
kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklar.

Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav
sırasında veya sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

ÖSYM gerekli gördüğü takdirde sınav günü sınav binalarında sinyal kesici kullanabilecektir. Sınav
binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecek. Görevlilerin
tutanakları yanı sıra kamera kayıtları da gerektiğinde delil olarak kullanılacak.

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri
binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1
saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemli.

ALES'te kalem silgi veriliyor mu?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡