Ali Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli ve babası kim? Ali Akman hangi takımlarda oynadı?

TFF 1. Lig'de Bursaspor forması giyen genç yıldız Ali Akman, gösterdiği performans ile göz dolduruyor. Takımını da sırtlayan genç oyuncu hakkında detaylı bilgileri haberimizde verdik. Peki, Ali Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli ve babası kim? Ali Akman hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Ali Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli ve babası kim? Ali Akman hangi takımlarda oynadı?

TFF 1. Lig'de mücadele eden Bursasporda forma giyen genç oyuncu Ali Akman, gösterdiği performans ile sezonun en çok konuşulan isimleri arasında yer almaya başladı. Attığı goller ile takımını sırtlayan Akman'ın kariyerinin parlak olduğu görülüyor. Bu sezon Bursasporile 5 maçta 4 gol ve 1 asist kaydeden Ali Akman, futbolseverler tarafından merakla takip edilmeye başlandı. Peki, Ali Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Ali Akman hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde...

ALİ AKMAN KİMDİR? 

18 Nisan 2002 yılında Bursa'da dünyaya gelen Ali Akman, 18 yaşındadır. Ali Akman, Süper Ligde Galatasarayve Beşiktaşformalarını giyen Ayhan Akman'ın yeğenidir.1.73 boyuna sahip olan genç futbolcu, sol ayaklı ve santrfor bölgesinde görev yapıyor. Güncel piyasa değeri 500 Bin Euroolan Ali Akman, bu sezon Bursasporforması giyiyor. Ali Akman'ın babasının ismi Aydın Akman'dır. 

Ali Akman kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Ali Akman hangi takımlarda oynadı?

Kariyerine doğduğu şehir olan Bursa'da başlayan Akman, İnegölsporun altyapısında yetişti. İnegölsporun altyapısından Bursaspora transfer olan genç yıldız, alt yaş takımlarından forma giydikten sonra 2018 yılında Bursasporile profesyonel sözleşme imzaladı. 

2018 yılından itibaren 36 maça çıkan Ali Akman, bu maçlarda 10 gol ve 2 asist yaptı. 

ALT YAŞ TAKIMLARINDA 139 GOL

Bursasporun tüm yaş gruplarında forma giymesinin yanı sıra, U19 Milli Takımı ile de ay yıldızlı formayı terleten Ali Akman, kariyerinde de attığı goller ile ön planda yer alıyor. Kulüp ve milli takım kariyeri boyunca 170 maçı geride bırakan genç yetenek, bu mücadelelerde 139 kez gol sevinci yaşadı. 36 kez Milli forma ile mücadele veren Akman; kariyerindeki gollerinin 20’sini de ay yıldızlı forma altında gerçekleştirdi.

1
0
1
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡