Ali Erbaş'tan cuma namazı açıklaması! O tarihte cemaatle kılınacak

Kanal 7'de yayınlanan 'Sahur Vakti' programına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldı. Merak edilen cuma namazları ile ilgili konuşan Erbaş "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız." dedi

Ali Erbaş'tan cuma namazı açıklaması! O tarihte cemaatle kılınacak

Camilerde cuma namazının cemaatle kılınmasını dört gözle bekleyen Müslümanlara müjdeli haberi bir de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş verdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş canlı yayında vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Erbaş "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ali Erbaş'tan cuma namazı açıklaması! O tarihte cemaatle kılınacak

16 MART TARİHİNDEN BERİ KAPALILARDI

Kanal 7 ekranlarındaki ''Sahur Vakti'' programına katılan Ali Erbaş, cuma namazları için müjdeli haberi verdi.

Ali Erbaş camilerin açılış tarihine ilişkin genel soruya "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız." yanıtını verdi. Böylece 16 Mart tarihinden beri kapalı olan camiler, bir ay sonra Türkiye genelinde ibadete yeniden başlayacak.

Ali Erbaş'tan cuma namazı açıklaması! O tarihte cemaatle kılınacak

CAMİ AVLULARINDA İBADET EDİLMEYE BAŞLANACAK

Alınan karar gereği ülkemizde 4 hafta daha cuma namazları kılınamayacak. 12 Haziran'dan itibaren ise kademeli olarak cami avlularında ibadet edilmeye başlanacak.

NORMALLEŞME PLANLARINA YER ALMIŞTI

Corona virüsle mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer alan Türkiye'de, corona hastalarının yüzde 70'i hastalığı atlatarak sağlıklarına kavuştu. Virüsün bulaşma hızının azalmasıyla normalleşme adımları da atılıyor.

Bu normalleşme planlarında Cuma namazları 12 Haziran'dan itibaren cami dışında açık alanlarda kılınabilecek. Aynı tarihten itibaren, vakit namazları sosyal mesafe, maske ve hijyene ulak şartıyla uygun görülen cami ve mescitlerde kılınabilecek. Kur'an kursları 24 Ağustos'ta açılabilecek, 30 Eylül'den itibaren fiziki mekânları yeterli olan Kur'an kursları bire bir eğitim yapılması, ekimde normal eğitime geçilmesi hesaplanıyor.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡