Allahümme inneke afüvvün duası okunuşu

Bin aydan daha hayırlı olarak belirtilen Kadir gecesinde okunacak olan dua merak konusu oldu. İşte Kadir gecesinde okunacak olan Allahümme inneke afüvvün duası ve Türkçe meali.

Allahümme inneke afüvvün duası okunuşu

Allahümme inneke afüvvün duası okunuşu araştırılıyor. Habermizde sizler için yer veriyoruz.

"Şüphesiz biz o Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır" ayetinde belirtildiği gibi bu günün anlam ve önemi oldukça büyüktür.

KADİR GECESİ DUASI

Âişe Annemiz  "O gece bildiğim bir gece olursa ne yapayım ya Resûlullah?" şeklindeki sorusuna Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şu duayı okumasını tavsiye buyurarak cevap vermiştir:

"Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni." 

Anlamı: "Allah’ım Sen affetmeyi seviyorsun, Sen çok affedicisin, beni de af buyur."

Allahümme inneke afüvvün duası okunuşu

KADİR GECESİ ÖNEMİ

Kur'ân-ı Kerîm kendisinin, bir âyette ramazan ayında, bir başka âyette mübarek bir gecede, bir diğerinde de Kadir gecesinde inmeye başladığını haber vermektedir.

"Şüphesiz biz o Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece melekler ve ruh Rabbinin emriyle herbir iş için veya herbir kişi için inerler de inerler. O gece tan yeri ağarıncaya kadar selam ve esenliktir." (Kadir: 97/1-5)

"Biz o Kur'an'ı mübarek bir gecede indirdik, zaten biz insanlığı her zaman uyarmaktayız." (Duhan: 44/3)

"Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡