Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sınavlarıyla ilgili flaş gelişme

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin sınavları ile ilgili flaş bir değişiklik yapıldı. Buna göre koronavirüs tehdidinden dolayı İktisat ve İşletme fakültelerinin bahar dönemi ara sınavları 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında online yapılacak.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sınavlarıyla ilgili flaş gelişme

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok sınavda düzenlemeye gidilirken Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sınavlarında da yeni bir değişikliğe gidildi.

Buna göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin bahar dönemi ara sınavları, 18 Nisan-7 Mayıs tarihlerini kapsayan 20 günlük süreçte internet tabanlı ortamlarda yapılacak..

SINAVLARDA İNTERNETİ OLMAYANLAR İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Sınavlar 18 Nisan 7 Mayıs tarihleri arasında 20 günlük sürede tamamlanacak. Öğrenciler internet üzerinden bulundukları yerden yapılacak. Dezavantajlı gruplardan engelli statüde sınava girecekler için ayrıca refakat ile sınava girecekler. Sınav süresince zorunlu sebepler nedeniyle sınava giremeyecekler için alternatif yöntemler için gerekli çalışmaları yapıldı. İnternet olmayanlar için de Aöf bürolarından randevu alınarak sınavlar aöf bürolarından yapılabilecek.

ONLİNE SINAV NASIL OLACAK?

Rektör Ertan Çomaklı internet tabanlı sınavlar ile Pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs salgını öncesinde pandemi öncesi bazı testlerin yapıldığı ifade edildi. Olumsuz özellikleri farklı platformlarda tartışılarak gerekli olan çalışmaları tamamlandı. Sınavlar kişiye özel olarak yapılacak. Onbinlerce sorunun olduğu bir havuzdan kişiye özel olarak yapılacak. Öğrenciler girdikleri sınavda farklı bir algoritma ile herkse aynı soru gelmeyecek şekilde gerçekleşecek.

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİNE NASIL GİRİLİR?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡