Anamur seçim sonuçları 24 Haziran 2018, Anamur’da son durum nedir?

Anamur seçim sonuçları dakika dakika bu sayfada. Anamur’te nefesler 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için tutuldu. Peki Anamur oy oranları ne durumda, hangi parti önde? Anamur son durum nedir? İşte 24 Haziran Anamur s

Anamur seçim sonuçları 24 Haziran 2018, Anamur’da son durum nedir?

Bölge Gündem Haber, 2018 canlı seçim sonuçlarını sizler için hazırladığı özel sayfada okuyucularına sunuyor.24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri sonuçları heyecanla beklenirken Anamur oy oranları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Anamur’da son durum nedir? Anamur'de hangi parti önde? 24 Haziran 2018  Anamur seçim sonuçları ve oy oranlarını seçim günü Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz haber sitemizden öğrenebilirsiniz.

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri için 24 Haziran 2018 günü sandığa gidecek.  Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimlerinde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak.

Anamur Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018, Canlı Seçim sonuçları, Anamur Son durum nedir?

Anamur seçim sonuçları Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından yayın yasaklarının kalkmasının ardından bu sayfadan öğrenebilirsiniz. Canlı seçim sonuçları için, aşağıdaki linke tıklayarak takip edebilirsiniz.

TÜRKİYE GENELİ CANLI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ANAMUR CANLI SEÇİM SONUÇLARI 24 HAZİRAN 2018

Anamur 1 KASIM – 7 HAZİRAN 2015 Seçim sonuçları

24 Haziran 2018 seçim sonuçları merakla beklenirken, vatandaşlar tarafından AK Parti, CHP, MHP, HDP ve SP’nin 1 KASIM 2015 VE 7 HAZİRAN 2015 genel seçim sonuçları’nıda merak ediyor. İşte karşılaştırmalı sonuçlar:Anamur seçim sonuçları 24 Haziran 2018, Anamur’da son durum nedir?

MERSİN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Lütfi Elvan
Ali Cumhur Taşkın
Zeynep Gül Yılmaz
Hacı Özkan
Bilal Özkan
Ali Keser
Zeynep Şemsi Aysalar
Orhan Kemal Yüksel
Güllü Can
Mehmet Sait Kayan
Naci Durmaz
Rabia Nur Şenlik
Muhammed Emin Erden

MERSİN CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Bahattin Turnalı
Ferhat Epözdemir
İsmail Yüksel
Adnan Ayber
Burak Kaan Yılmazsoy
Canan Sezenler
Hacer Foggo
Güven Karataş
Yusuf Kenan Kolat
Veysi Sinan Bozdemir
Cem Cengiz Yılmaz
Ece Batumlu Talas
Pelin Yurdakul
Şeyma Dumrul
Yusuf Ergüven
Özgür Düzgün
Deniz Kaya

MERSİN MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 OLCAY KILAVUZ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMCİ

2 BAKİ ŞİMŞEK ÜNİVERSİTE HARİTA MÜHENDİSİ

3 BEKİR ÖZSU LİSE TAŞIMACILIK

4 UĞUR KILINÇ DOKTORA BAŞBAKANLIK UZMANI

5 OĞUZHAN GÜNGÖR ÜNİVERSİTE İNŞAAT MÜHENDİSİ

6 MEHMET ALİ GÖKMEN YÜKSEK LİSANS VETERİNER HEKİM

7 KÜRŞAT TÜRKER ERCAN YÜKSEK LİSANS AVUKAT

8 HAYAL FUNDA ÖNDER ÜNİVERSİTE EMNİYET MENSUBU

9 DİLEK USLU VAR ÜNİVERSİTE İŞKADINI

10 MUSTAFA YALÇIN ÜNİVERSİTE ORMAN MÜHENDİSİ

11 MEHMET BÜYÜKTATLI YÜKSEK LİSANS ARAŞTIRMACI

12 YUNUS KIZIL YÜKSEK LİSANS ÖĞRETMEN

13 HASAN TARKAN GÜNDOĞMUŞ ÜNİVERSİTE AVUKAT

MERSİN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1-Fatma Kurtulan
2-Rıdvan Turan
3-Atillah Güney

MERSİN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Behiç Çelik
Zeki Hakan Sıdalı
Özer Özel
Ülkü Sincar
Volkan Alkan
Hasan Doydu
Osman Yılmaz
Ülkü Cengiz
Süleyman Çetin
Hüsniye Ekingen
Aydın Rıfat Kocabaş
Mustafa Kunt
Asporça Melis Keser

Seçimde oy vermek için gereken belgeler neler

Son günlerde ortalıkta çipli kimlik kartı olmayanların oy veremeyecekleri söylentisi dolaşıyor. YSK sitesinden yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını bildirdi. Referandumda TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.

24 Haziran 2018 Oy kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleşecek olan milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimleri esnasında açıklanan oy pusulaları yeni bir seçim sürecine girdiğimizi göstermektedir.

Bu seçimde ilk kez partiler arası ittifak dayanışması yer almaktadır. Peki, bu seçimde pusulalarda oyu nasıl kullanacağız?

Aşağıda görüldüğü üzere seçim pusulasında “Cumhur İttifakı” , “Millet İttifakı” yer almaktadır. Burada verilecek oy partilerin milletvekili sayıları için önemlidir. İttifak içerisinde yer alan partilerden hangisine oy verirseniz o partiye oy vermiş olacaksınız. Burada önemli olan şey ise, ittifak içerisinde hangi partiye oy verirseniz verin toplam oy ittifak adı altında birleşecektir. Kısacası, hangi parti simgesine mührü basarsanız o partiye oy yazılırken, aynı zamanda ittifaka da oy yazılacaktır.

Diğer bir seçim pusulasında ise Cumhurbaşkanı adayları yer almaktadır. Listede 6 Cumhurbaşkanı adayı yer almaktadır. Hangi adayın seçilmesini istiyorsanız, o adaya mührü basabilirsiniz.

Mühre Dikkat Ediniz

Oy kullanmak kadar oy kullanmadan önceki kontroller de önemlidir. Aldığınız oy pusulası ve zarfın arka kısmında mühür olup olmamasına dikkat ediniz. “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” yazılı mühür yoksa o oyların bir geçerliliği de yoktur. Ayrıca zarf ya da pusula üzerinde siyasi işaret ya da yazı varsa oyunuz geçersiz sayılacaktır.

OY KULLANMA SAATLERİ

Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak.

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek.

İLK TURDA KİMSE YÜZDE 50’YE ULAŞAMAZSA NE OLACAK?

İlk turda Cumhurbaşkanı adaylarından hiçbirisi oyların %50'sinden fazlasını alamazsa, 8 Temmuz 2018'de ikinci tur seçimleri olacak. İkinci tura normal şartlarda birinci turda en çok oyu alan ilk iki aday katılacak. İkinci tura katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde; ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılacak. Diğer tüm adayların ikinci oylamaya katılamadığı ve ikinci oylamaya tek adayın kalması halinde, bu oylama referandum şeklinde yapılacak. Aday, geçerli oyların salt çoğunluğunu aldığı takdirde Cumhurbaşkanı seçilecek. Oylamada, adayın geçerli oyların çoğunluğunu alamaması halinde sadece Cumhurbaşkanı seçimi yenilenecek.

Tüm bu ihtimaller neticesinde kazanan aday, 5 yıllığına Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenecek. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı en fazla iki defa, yani 10 yıl için görev yapabilecek.

SEÇİMLER İLKLERE SAHNE OLACAK

Seyyar sandık uygulaması, 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adaylığı, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için aynı gün sandığa gidilmesi gibi pek çok ilke sahne olacak 24 Haziran'daki seçimlerde ayrıca Türk siyasi tarihinde ilk kez siyasi partiler ittifak yaparak seçime girecek.

24 HAZİRAN'DA OY NASIL KULLANILACAK?

Mührü, tercih ettiğiniz alanın dışına taşırmayın. Birden fazla alana mühür basmayın. Birleşik oy pusulasında tercih ettiğiniz alana “TERCİH” veya “EVET” mührünü basın ve mührün kurumasını bekleyin. Mühürlediğiniz yer dışta kalacak şekilde oy pusulasını katlayıp zarfa koyun. Zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

24 Haziran'da seçmene iki pusula tek zarf verilecek. Oy pusulaların biri Cumhurbaşkanı seçimi için, diğer oy pusulası ise milletvekili seçimi için tercihe sunulacak.

 

Cumhurbaşkanı seçilecek olan oy pusulasının üzerinde Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı ve isimleri bulurken, Milletvekili seçilecek pusulanın üzerinde partilerin logosu ve isimleri yer alıyor olacak.

Her iki pusulanında altında yer alan içi boş yuvarlak alana tercih edilen bölgeye mühür basılacak. Tercih işleminin ardından iki oy pusulası da tek zarfın içerisine konularak sandığa atılacak.

canli-secim-sonuclari.jpg

Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

Pusulada yalnızca ittifaka mühür vurulmuşsa, oy ‘ittifak ortak oyları’ sütununa yazılıyor.

Pusulada hem ittifaka, hem de tek bir partiye mühür vurulmuşsa, oy o partiye atılmış sayılıyor.

Pusulada mühür ittifak bölümüne taşacak şekilde parti alanına vurulmuşsa, oy yine partiye sayılıyor.

Pusulada hem bir ittifaka, hem de birden çok partiye mühür basılmışsa, o takdirde bu oy ittifak için kullanılmış sayılıyor, ‘ittifak ortak oyları’ hanesine yazılıyor.

seçim sonuçları - oy pusulası

HANGİ PARTİ KAÇINCI SIRADA OLACAK?

1- Cumhur İttifakı

2- HÜDA-Par

3- Vatan Partisi

4- Halkların Demokratik Partisi

5- Bağımsız Türkiye Partisi

6- Millet İttifakı

SEÇMEN KAĞIDI ZORUNLU DEĞİL

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinden de görebilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde seçmen bilgi kağıdı yeniden gerekli olmayacak.

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
META'dan Facebook ve Instagram'a büyük ceza!
META'dan Facebook ve Instagram'a büyük ceza!
FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan olaylı Trabzonspor, Fenerbahçe maçı hakkında açıklama geldi
FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan olaylı Trabzonspor, Fenerbahçe maçı hakkında açıklama geldi
Okey masasına arkadaş bulamayan vatandaş, öyle bir şey yaptı ki sosyal medyada gündem oldu!
Okey masasına arkadaş bulamayan vatandaş, öyle bir şey yaptı ki sosyal medyada gündem oldu!
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek