Ankapark nerede, nasıl gidilir- İşte Ankapark yol tarifi ve konumu

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği arazisine yaptırdığı Ankapark projesinin maliyetini açıklamasıyla Ankapark nerede, nasıl gidilir? soruları araştırılıyor. İşte Ankapark yol tarifi ve konumu

Ankapark nerede, nasıl gidilir- İşte Ankapark yol tarifi ve konumu

100.000 metrekare kapalı alan, 1.100.000 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1.200.000 metrekare ile dünyanın en büyük tema parklarından biri olan Ankapark, Ankaralıların uğrak noktası oluyor.

Ankapark nerede

Ankapark İstanbul yolu (FSM Bulvarı) ile Anadolu Bulvarı kesişiminde, AOÇ Lalegül kavşağına yakın bir konumda, Ankara çayı ve Hayvanat Bahçesi yanında yer almaktadır. Peki Ankapark’a nasıl gidilir?

Ankapark’a ulaşım için Ankara metrosu İvedik istasyonunu kullanabilirsiniz. Özel aracınız ile ulaşım için İstanbul yolunu, Eskişehir yolu ODTÜ kavşağını kullanabilirsiiz.

Ankapark yol tarifi!

Ankara’nın merkezi olarak kabul edilen Kızılay’dan Ankapark’a yol tarifi şöyle;

Gazi Mustafa Kemal Blv yönünden Metro Altgeçidi konumuna doğru batı yönünde ilerleyin,

Kazım Karabekir Cd yönünde sağa dönün,

Celal Bayar Blv girmek için hafif sağa dönün Silahtar Cd.’den devam edin,

Çiftlik Cd yönünde sağa dönün,

1. sağa girerek Alparslan Türkeş Cd (Çiftlik Cd.) üzerine çıkın,

1. sağa girerek AOÇ Tarım Arazisi üzerine çıkın.

ANKAPARK KONUMU

ANKA PARK HAKKINDA BİLGİ:

 

Ankapark’ta neler var?

Ankapark’ın girişinde Türkiye tarihinin en görkemli mimari örnekleri bulunacak.

Ankapark’ta küçük – büyük 1217 oyuncak; 14 adet roller coaster yer alacak. Ayrıca Ankapark’ta Universal Studio Sinema Sistemi kurulacak.

Ankapark, 70 metrelik dev dinozorla Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek.

Ankapark içinde 5 km’lik hat üzerinde tema parkın tamamında dolaşacak hem ulaşım hem gezinti amaçlı 320 kişilik, 4 tane katardan oluşan nostaljik kara tren, ayrıca tema park ve hayvanat bahçesi arasında ulaşımı sağlayan 2 km uzunluğunda monoray bulunacak. Lunapark ve dinlenme alanlarını gezmek istemeyip Doğal Yaşam Parkı’na gitmek isteyen ziyaretçiler, Monoray’ı kullanarak direkt olarak parka ulaşabilecek. Monoray, 168 kişi taşıma kapasitesine sahip olacak.

Ankapark nerede, nasıl gidilir- İşte Ankapark yol tarifi ve konumu

Alana metro toplu taşıma aracını kullanarak gelecek olan ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak için ayrıca tema park ve hayvanat bahçesi içerisinde hem ulaşım hem de gezinti amaçlı 8 km uzunluğunda teleferik ulaşım hattı yer alacak.

Ankapark’ın girişine 278 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 6 bin 500 araçlık otopark yapılacak.

Ankapark’a ulaşım için iki tane teleferik bağlanacak. İvedik Metro İstasyonu’ndan direkt Ankapark’a 3.2 km uzunluğunda bir teleferik gelecek ve o noktadan da otoparka ulaşım için 3.7 km uzunluğunda bir başka teleferik yapılacak. Ziyaretçiler, teleferikle gelirken hayvanat bahçesi içindeki hayvanları da izleyebilecek.

Parkın içerisinde Shuttle Bus hizmti de verilecek. Shuttle Bus, turuna otopark alanından başlayacak. Ankara viyadüğü ile ayrılan iki kısım arasında bağlantıyı sağlayacak. Ziyaretçileri bir uçtan bir uca taşıyacak.

Ayrıca Ankara’nın önemli simgelerinden olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi  tarafından yenileniyor. Yakın bir zamanda hizmete sunulacak olan Hayvanat Bahçesi Ankapark projesine ek olarak 930 bin metrekarelik alanda; bünyesinde tüm dünya kıtalarının temsil edildiği çok fazla hayvan türünü barındıran Türkiye'nin en kapsamlı hayvanat bahçesi olacak.

Türkiye'nin en geniş temalı hayvanat bahçesi içerisinde Türkiye'ye hatta Ortadoğu'ya hizmet etmeyi amaçlayan en büyük hayvan hastanesi de hayvanat bahçesi içinde yer alacak ve Türkiye'de yine bir ilk olacak Safari Park’a sahip olacak. Ankapark  Hayvanat Bahçesi içerisinde yer alacak olan Safari Park; Türkiye'de yine bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Ankapark bilet ücreti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, 04 Aralık 2013 tarihinde yaptığı açıklamada bilet fiyatlarını başlangıç sürecinde 50 TL civarında olacağını açıkladı.

Ankapark'ın maliyetini açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından Ankapark projesinin maliyetini açıkladı. Gökçek, projenin, 1 milyar 450 milyon liraya gerçekleştirildiğini duyurdu.

Gökçek, Twitter’dan yaptığı paylaşımda projenin 400 milyon dolara tamamlandığını belirtirken bu rakam bugünkü kura göre 2 milyar 490 milyon Türk Lirası'na denk geliyor.

Gökçek sosyal medya paylaşımında, “Geçmişteki harcadığımız parayla 1.450.000.000 liraya, dolar bazında yaklaşık 450 milyon $’a mal oldu… Şimdiki dolar kuruna vursam 300 milyon $’ı bulmuyor… Biz onlarca defa söyledik ki Ankapark kar etmek için açılmıyor… Amaç turizim, yerli ve yabancı turisti Ankara’ya getirmek” ifadelerini kullandı.

 

Ankapark nerede, nasıl gidilir- İşte Ankapark yol tarifi ve konumu

AnkaPark olarak bilinen  Wonderland Euraisa tema parkının açılışına neredeyse saatler kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 20 Mart Çarşamba günü açılacak olan AnkaPark'ın giriş ücretleri belli oldu. İşte AnkaPark giriş ücretleri haberimizde...

Ankapark nerede, nasıl gidilir- İşte Ankapark yol tarifi ve konumu

ANKAPARK ÜCRETİ NEDİR? ANKAPARK BİLET ALIMI NASIL OLACAK?

AnkaPark açılışına 2 gün kala AnkaPark'ın giriş ücretleri belli oldu Çevre düzenlemesi, altyapı ve eğlence ünitelerinin kurulum çalışmaları da tamamlanan rüya parkta günlük çocuk ya da yetişkin tek kişilik giriş bilet ücreti 25 TL oldu. 25 TL’nin 5 TL’si giriş, 20 TL’si ise eğlence ünitelerinde kullanılmak üzere kredi olarak yüklenecek.

Açılışına 2 gün kala AnkaPark'ın giriş ücretleri belli oldu Ziyaretçiler giriş ücretlerini ödedikten sonra tema park içinde eğlence ünitelerinden daha fazla yararlanmak isterlerse kart dolum noktalarından kartlarına dolum da yapabilecek.

Ankapark nerede, nasıl gidilir- İşte Ankapark yol tarifi ve konumu

ANKAPARK AÇILIŞI NE ZAMAN OLACAK?

Açılışına 2 gün kala AnkaPark'ın giriş ücretleri belli oldu Kış aylarında 10.00-22.00 saatleri arasında açık olacak tema park’ın, Yaz aylarında açılış ve kapanış saatleri değişiklik gösterecek.

 Açılışına 2 gün kala AnkaPark'ın giriş ücretleri belli oldu Doyasıya bir eğlence ortamı sunacak tema parkta bilet fiyatları ise şu şekilde olacak:

“Yetişkin ve çocuk günlük giriş 25 TL, günlük limitsiz giriş 150 TL, günlük limitsiz VİP giriş 190 TL, yıllık limitsiz 950 TL, yıllık limitsiz VİP bin 250 TL, VİP tur 750 TL, oyuncaklar için hızlı geçişler 50 TL, 4 kişilik aile için günlük giriş 80 TL, 5 kişilik aile için 94 TL, 6 kişilik aile için 100 TL, (0-2) yaş geçişleri ise ücretsiz.”
Açılışına 2 gün kala AnkaPark'ın giriş ücretleri belli oldu Yıllık yerli ve yabancı 5 milyon kişinin ziyaret etmesinin beklendiği 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda kurulu tema parkta 2 bin 117 eğlence ünitesi, 6 bin 800 kapasiteli açık ve kapalı otopark, dünyanın en fazla burguya sahip 14 adet Roller Coaster, 2 milyondan fazla bitki ve ağaç türü bulunuyor.

Ankapark nerede, nasıl gidilir- İşte Ankapark yol tarifi ve konumu

Açılışına 2 gün kala AnkaPark'ın giriş ücretleri belli oldu 12 tematik bölümden oluşan tema parkta Türkiye’nin en yüksek bot kulesi olan Wind Riders, 75 metrelik dev kule ‘Abyssto The Underworld’, Avrupa’nın en büyüğü olan ve 50 metre yükselebilen 100 kişilik Uçan Ada, simülasyonla uçuş keyfi sunan 26 metrelik dev küre ekranda 100 kişilik Uçan Tiyatro, Türkiye’de tasarlanan Dijital Dark Ride ve Zelzele, Lav Macerası, Otorobot, Türkiye’nin en büyük “MD Çok Boyutlu Sinema”, buz mağarası, lazer arenası, 207 metre genişliğinde müzik ve ışıklı su dansı, 5 bin metre uzunluğunda Kara Tren Parkuru yer alıyor.

Ankapark nerede, nasıl gidilir- İşte Ankapark yol tarifi ve konumu

ANKAPARK YENİ İSMİ NEDİR? 

Avrupa'nın en büyük tema parkı olma özelliğini taşıyan Ankapark, "Wonderland Eurasia" adıyla 20 Mart Çarşamba günü kapılarını açacak.

Giriş ücretini 25 lira olarak belirlediklerini aktaran Uzan, Wonderland Eurasia'ya ilk yıl 5 milyon ziyaretçi getirmeyi hedeflediklerini, sonraki yıllarda bu hedefi geçmeyi planladıklarını kaydetti.

Uzan, "Günümüz teknolojilerinin en son örneklerinin kullanıldığı ve yeşil alanlarının bolluğuyla nefes alabileceğiniz tema park hem başkente ve tüm Türkiye'ye değer katacak hem de 5 milyon turiste yapacağı ev sahipliğiyle iç ve dış turizme önemli katkıda bulunacak. Parkın hizmete girmesiyle ilk aşamada bin 400 kişiye istihdam yaratarak, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlanacak" şeklinde konuştu.

Her yaştan ziyaretçinin ve ailelerin eğlenmesi ve hoşça vakit geçirebilmesi için hazırlanan eğlence ünitelerinin unutulmaz anılara da ev sahipliği yapacağına dikkati çeken Uzan, Wonderland Eurasia'nın nostalji kadar hayal dünyasına kaçışı, botanik çeşitliliği ile ayrıca özel ve ilginç bir dünyanın içinde yeni heyecanlar yaşatacağını vurguladı.

Wonderland Eurasia'yı bir günde gezmenin neredeyse imkansız olduğuna değinen Uzan, "Bu doğrultuda yerli ve yabancı misafirlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Crowne Plaza da park bünyesine dahil edildi" ifadelerini kullandı.

tarifi-10.jpgtarifi-10.jpg

0
1
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Murat Türkyılmaz, yeni dönemde yeniden AK Parti’nin İBB Grup Sözcüsü oldu
Murat Türkyılmaz, yeni dönemde yeniden AK Parti’nin İBB Grup Sözcüsü oldu
Antibiyotikler öksürüğü kesmiyor mu? Son araştırma düşündürücü…
Antibiyotikler öksürüğü kesmiyor mu? Son araştırma düşündürücü…
Tuzla’da Ramazan Bayramı coşkuyla kutlandı, Başkan Eren Ali Bingöl'den Bayram mesajı
Tuzla’da Ramazan Bayramı coşkuyla kutlandı, Başkan Eren Ali Bingöl'den Bayram mesajı
Adobe, OpenAI ortaklığı için yeşil ışık yakıyor
Adobe, OpenAI ortaklığı için yeşil ışık yakıyor
Çok Okunanlar
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…