Ankara Üniversitesi tatil mi?

Ankara Üniversitesi tatil mi? sorusu Koronavirüs tehlikesinin ardında öğrenciler tarafından internette en çok araştırılan konulardan birisi oldu. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik. İşte tüm detaylar.

Ankara Üniversitesi tatil mi?

Koronavirüs tehlikesi Türkiye'yi de sardı. Eğitime nasıl devam edileceği oldukça merak ediliyor. İnternette en çok araştırılan konulardan birisi ise Ankara Üniversitesi tatil mi? sorusu. İşte bu merak edilen sorunun cevabı ve tüm detaylar.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Ankara Üniversitesi tarafından üniversitesinin tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili henüz bir açıklama bulunmamaktadır. Herhangi bir gelişme olduğunda haberimiz güncellenecektir. 

ÜNİVERSİTELER TATİL EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen koronavirüs zirvesinde alınan kararı açıkladı.

Beş saat süren zirve sonucu alınan karara göre ilkokul ve liseler 16 Mart'tan itibaren 1 hafta tatil edilecek ve bu öğrencilere 23 Mart itibariyle ise uzaktan eğitim verecek. Uzaktan eğitimin nasıl uygulanacağı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak. Üniversiteler de okullar için alınan kararlar kapsamında 3 hafta tatil edilecek.

YÖK BAŞKANI SON DAKİKA AÇIKLAMASI NEDİR?

Koronavirüs nedeniyle üniversitelerin tatil olup olamayacağı merak ediliyordu. YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan üniversitelerin tatil olup olmayacağıyla ilgili tartışmalarla ilgili dikkat çeken bir yorum geldi.

Saraç gazetecilere yaptığı açıklamada;YÖK Başkanı Yekta Saraç, koronavirüs tedbirlerine ilişkin "Büyük şehirlerde yüzbinlerce öğrenci okuyor. Bunların hepsi memleketlerine dağılacak. Dolayısıyla hastalıkla ilgili bir risk olabilir. Bunun için tatil meselesinde biz müteredditiz. Devlet kararına uyacağız. Oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacacağını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Saraç, "Üniversitelerde eğitime ara verilip verilmemesi konusunda devlet kararına uyacağız" dedi.

Ankara Üniversitesi tatil mi?

HANGİ ÜNİVERSİTELER TATİL OLDU?

Koronavirüs nedeniyle birçok üniversite eğitim de değişikliğe gidildi.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nden öğrencilere ve çalışanlara gönderilen açıklamada, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin tedbir nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart’a kadar süreceği duyuruldu.Açıklamada derslerin 23 Mart Pazartesi başlayacağı belirtildi. 
Öte yandan Bahçeşehir Üniversitesi'nin de derslere online devam edeceği belirtildi. 

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz de, üniversitelerinde koronavirüsü ile ilgili aldıkları önlemler kapsamında bahar tatilininin öne çekilerek 11-20 Mart tarihleri arasına aldıklarını, derslerin mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağı bilgilendirmesinde bulundu.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİTÜM ETKİNLİKLERİ İPTAL ETTİ

Üniversitelerinin  tüm fakülte ve birimlerinin 11 Mart - 30 Nisan tarihleri arasına planlanmış oldukları ulusal ve uluslararası tüm etkinlikler iptal edildiğine de açıklamasında vurgu yapan Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, “30 Nisan 2020 tarihine kadar tüm yurtdışı görevlendirmeler ve seyahatler de (üniversite destekli veya kişisel) iptal edilmiştir. Geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamalarını zorunlu kıldık” dedi.

Ankara Üniversitesi tatil mi?

Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz şunları söyledi: “Ayrıca Üniversitemiz içerisine her blokta kullanabilecek el dezenfektanları yerleştirilmiştir. Bahar Tatili süresince akademik ve idari personelimiz çalışmalarına evden devam edecek olup, bu dönemde tüm üniversite alanlarımızı kapsayacak detaylı bir ortam dezenfektasyonu çalışması gerçekleştirilecektir.  Aldığımız tüm önlemler konusunda öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ TATİL Mi?

Yakın Doğu Üniversitesi, Bakanlar Kurulu’nun, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs salgınının ulaştığı boyutu göz önüne alarak gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı sonucunda aldığı 22 Mart 2020 tarihine kadar eğitime ara verilmesi kararı üzerine uzaktan eğitim (online) sistemine geçeceğini duyurdu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına karşı önlem amacıyla eğitime verilen 3 günlük aranın ardından alınan yeni kararla, 22 Mart 2020 tarihine kadar ülke genelinde eğitime ara verilmesi doğrultusunda, Yakın Doğu Üniversitesi ile Yakın Doğu Kolejinde uzaktan eğitim sistemi ile eğitimlere ara vermeden devam edileceği bildirildi.

Öğrencilerin, eğitim ve öğretimin devamlılığının sağlanması amacıyla derslerin online yapılacağı belirtilen açıklamada, söz konusu uzaktan eğitimlerin https://uzem.neu.edu.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi. Moodle, Edmodo, Google Clasroom ve Google Meet sistemleri üzerinden yürütülecek eğitimlerde, öğrencilerin sisteme kayıt yaparak giriş yapması gerekiyor. Öğrenciler, uzaktan eğitim sürecinde kendilerine sunulan ara yüz aracılığı ile derslere erişim, bilgi alma, ödev yapma, iletişim kurma gibi tüm işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Eğitim Faaliyetlerimize Online Eğitim Sitemi ile Ara Vermeden Devam Edeceğiz…” Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, sağlık ya da başka krizler yüzünden okullarda eğitime geçici olarak ara verilmesi durumunda, eğitim ve öğretimin devamlılığının sağlanmasına yönelik stratejileri ele aldıklarını ve gerekli görülmesi halinde online eğitim uygulamasını devreye konularak eğitime ara verilmeden devam edeceklerini söyledi.

Koronavirüs nedeniyle eğitime ara verilmesi kararı üzerine, öğrencilerin eğitim ve öğretiminin devamlılığının sağlanması amacıyla derslerin online yürütüleceğini Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi olarak uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak lise ve üniversite eğitim hizmetlerini gerçekleştirecek gerekli teknolojik donanım, alt yapı ve sisteme sahip olduklarını kaydetti.

Eğitim ve öğretim devamlılığını sağlayacak çevirim içi eğitimde tüm teknolojik alt yapı ve donanıma sahibiz Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Dünya çapında yayılan yeni koronavirüs salgını ile hükümetler bu yayılımı durdurmak için çeşitli önlemler alıyor. Bu önlemlerin başında da dünyanın dört bir yanından üniversiteler ve okulların eğitime ara vermesi yer alıyor. Ülkemizde de Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu eğitime ara verilmesi kararı doğrultusunda, Yakın Doğu Üniversitesi olarak öğrencilerimize teknolojik alt yapı ve bileşenleri ile kesintisiz ve sorunsuz uzaktan eğitim hizmeti sunan UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) üzerinden dersleri online yürüterek eğitim kayıplarının giderilmesini sağlayacağız. Yakın Doğu Kolejinde de lise öğrencileri eğitimlerine Google Classroom ve Google Meet üzerinden online olarak devam edecek. Öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişimi sağlayan uzaktan eğitim sistemi ile öğrenciler kişisel bilgisayarlarından, mobil cihazlarından veya tabletlerinden erişebilecekleri merkezi bir çevrimiçi platformda derslerin takibini yapabilecekler. Böylece öğrencilerimizin eğitim kayıpları ile gelişimlerinin önüne geçmiş olacağız. Yakın Doğu Üniversitesi olarak yenilikçi ve gelişimci bir vizyonla, kültürel ve teknolojik olarak ürettiğimiz değerleri eğitimin odağında tutan, zaman ve mekan kısıtlamalarını kaldırarak interaktif dijital öğretimi yönetmelerini geliştirerek toplumsal fayda odaklı projelerle toplumu zenginleştirme misyonunu sürdürmeye devam edeceğiz ” dedi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, koronavirüs nedeniyle 20-26 Nisan arasında yapılması planlanan bahar tatilini 16-29 Mart arasına aldıklarını açıkladı.

Üniversite, normal şartlarda bir hafta olan bahar tatilini, iki haftaya çıkarmış oldu.

Ankara Üniversitesi tatil mi?

MEF ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

MEF Üniversitesi, koronavirüs nedeniyle İngilizce hazırlık sınıflarının internet üzerinden ders almaları kararı aldı. Üniversite ayrıca, hazırlık sınıfı dışındaki tüm bölümlerin 12-13 Mart günlerinde tatil olacağını açıkladı. 16-20 Mart tarihlerinde ise tüm dersler internet üzerinden olacak.

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Senato’da alınan kararları anlatan Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Korona virüs nedeniyle birçok ülkede virüsün yayılmasının engellenmesi kapsamında üniversitelerin örgün öğretim derslerine ara verdiklerini gözlemliyoruz. Ülkemizde de görülen korona virüs dolayısıyla Yüksek öğretim Kurulu’nun (YÖK) benzer önlemleri bizim ülkemizde de alabileceğini öngörerek üniversitemiz senatosu acil eylem planını görüşmek üzere toplandı. NeoTech kampüsümüzün sağladığı bilgi teknoloji ve iletişim altyapı olanakları sayesinde, hem bilgisayar hem de mobil cihazlar üzerinden uzaktan canlı ders yapılmasına imkan veren sanal sınıf platformumuzla öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerinin aksamayacağını ifade etmek isterim” dedi.

Online eğitime tamamen hazır olmakla beraber fiziksel olarak da birtakım önlemler aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Öğrencilerimizin sağlığı birinci önceliğimiz. Bu sebeple Dünya Sağlı Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı’nın bildirdiği gerekli tüm fiziki önlemleri de almış bulunuyoruz. Yerleşkenin farklı noktalarına enfeksiyondan korunma ve kişisel hijyen ile ilgili bilgilendirmelerin olduğu yazılar asıldı. Akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimize hem Türkçe hem de İngilizce olacak şekilde bilgilendirme metinleri paylaşıldı. Aynı zamanda farklı noktalara el dezenfektanları yerleştirdik. El ile temas sağlanan yüzeyleri belirli aralıklarla alkol bazlı dezenfektanlarla temizliyoruz. Isı kazanım cihazları kapatılarak yüzde 100 temiz hava sirkülasyonu da sağlıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Ara sınav tarihlerinin 06-17 Nisan 2020 tarih aralığına ertelenmesi; Mazeret bildirimi için son dilekçe tarihinin 22.04.2020 tarihine ertelenmesi ve Mazeret sınavlarının 04-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi.

Ankara Üniversitesi tatil mi?

KOÇ ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Koç Üniversitesi 30 Nisan'a kadar kampüs içindeki tüm etkinliklere ara verdi. Üniversite online eğitime geçmeyi planlıyor.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Bir önlem haberi de Bahçeşehir Üniversitesi’nden geldi. Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız. Online derslerimizin programını hafta sonu itibariyle duyuruyor olacağız” ifadeleri yer aldı. Bahçeşehir Koleji de online eğitime geçmek için altyapı çalışmalarını tamamladığını duyurdu.

Ankara Üniversitesi tatil mi?

AKEV ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Antalya AKEV Üniversitesi'nde eğitime iki gün ara verildi. Bu süreçte üniversitenin tüm alanlarının dezenfekte edileceği kaydedildi.

Antalya AKEV Üniversitesi, corona virüs salgını nedeniyle dezenfeksiyon işlemi başlatıyor. Alınan kararla üniversitede öğretime iki gün ara verildi. Bu süreçte üniversitenin tüm alanları temizlenirken, dezenfeksiyon işlemi yapılacağı kaydedildi. Bu sayede öğrenci ve akademisyenlerin sağlığının ve olası bir olumsuzluğun önlenmesinin planlandığı belirtildi.

Ankara Üniversitesi tatil mi?

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TATİL Mİ?

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Muhsin Kar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında personelin yurt dışına çıkışlarının durdurulduğunu bildirdi.

 Rektör Kar, yaptığı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle 30 Nisan'a kadar üniversite personelinin yurt dışına çıkışlarının durdurulduğunu ve yapılan görevlendirmelerin iptal edildiğini söyledi.

 Yurt dışından bilim insanı ve öğrenci gelişlerinin de askıya alındığını belirten Kar, şunları kaydetti:

 "Kazakistan'dan gelecek 30 kadar öğrencinin programını şimdilik durdurduk.16 ülkeden bilim insanının katılacağı Uluslararası Enerji, Finans ve Ekonomi Kongresi de iptal edildi. Bu uygulama 30 Nisan'a kadar sürecek. Ondan sonra duruma göre hareket edeceğiz. Sağlık Bakanlığımızın mücadelesinde durumdan vazife çıkararak sorumluluk aldık. Her kurum ve kişinin sorumluluk alarak gerekli önlemleri, tedirginlik oluşturmadan alması gerektiği düşüncesindeyim. Öğrencilerimiz ve şehrimiz için böyle bir önlemin gerekli olduğunu düşündük. Üniversitemiz, şehrimizin dış dünyaya açılan önde gelen kurumu."

Ankara Üniversitesi tatil mi?

YURTDIŞINDA YAPILACAK OLAN AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI ERTELENDİ

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) korona virüs nedeniyle yurt dışında yapılacak açık öğretim kurumları ikinci dönem sınavlarını erteledi.

Bakanlık tarafından bazı yurt dışı temsilciklerine gönderilen yazıda, açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi ikinci dönem sınavlarının, 21-22 Mart’ta yurt içi sınav merkezleri ile eş zamanlı olarak yurt dışında da yapılmasının planlandığı belirtildi.

Korona virüs salgını nedeniyle Almanya’nın Berlin, Dortmund, Mainz, Münih, Avusturya’nın Viyana, Linz ve Dornbirn, Belçika’nın Mons, Danimarka’nın Kopenhag, Fransa’nın Strazburg, Lyon, Hollanda’nın Schiedam, İsviçre’nin Zürih, Azerbaycan’ın Bakü, Katar’ın Doha, Kuveyt’in Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa ile Suudi Arabistan’ın Riyad, Cidde ve Medine şehirlerinde yapılacak açık öğretim lisesi ve açık öğretim ortaokulu ikinci dönem sınavlarının ertelendiği kaydedildi.

Ankara Üniversitesi tatil mi?

KORONAVİRÜS'ÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?

İştahsızlık ve kilo kaybı
Ateş ve halsizlik
Solunum problemleri
Denge sorunları
Psikolojik durumda değişme
Kişilerin kendini sıkıntılı ve mutsuz hissetmesi
Karın bölgesinde şişlik
Görme problemleri

Ankara Üniversitesi tatil mi?

KORONAVİRÜS'TEN NASIL KORUNULUR?

WHO virüsten korunmak için şu tavsiyelerde bulunuyor:

Ellerinizi yıkayın - sabun veya el temizlik jelleri virüsü öldürebilir

Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu mendille kapatın ve sonrasında virüsün yayılmasına engel olmak için ellerinizi yıkayın

Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının - elleriniz virüsün değdiği bir yere dokunursa virüs vücudunuza bulaşabilir

Öksüren, hapşıran veya ateşi yüksek kişilerden uzak durun - 1 metre uzak durmak havaya bulaşabilecek virüsten korunmanızı sağlar.

KORONAVİRÜS NE KADAR ÖLÜMCÜL?

WHO'nun 44 bin hastaya dayandırdığı araştırma verilere göre virüsün bulaştığı kişilerin:

%81'i hafif atlatıyor
%14'ü ciddi geçiriyor
%5'i ağır hastalanıyor
Covid-19'dan ölenlerin oranı ise %1 ila %2 arasında. Hastalığın 9 yaşın altındaki çocuklarda pek görülmediği 80 yaş üzerinde ve solunum yolları hastalıkları olanlarda ise ölümcüllük oranının çok yükseldiği anlaşılıyor.

Ama bildirilen rakamların hepsi güvenilir değil.

Her yıl yaklaşık bir milyar kişi sıradan soğuk algınlığı yaşıyor ve bu hastalıktan ölenlerin sayısı 290 bin ila 650 bin arasında değişiyor. Grip vakalarının ciddiyeti her yıl değişiyor.

SARS salgınında ölüm oranı Koronavirüs'e göre çok daha yüksekti ve hastalığa yakalananların yüzde 9'u hayatlarını kaybetmişti.

Ancak koronavirüsün bulaşmasıyla başlayan hastalık sürecinin görece uzun olduğu ve ölü sayısının ilerleyen günlerde artabileceği uyarıları da yapılıyor.

Henüz salgının boyutları da tam olarak bilinmediği için bu yeni virüsün yol açabileceği ölümlere dair bir tahmin yürütmek zorlaşıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
“Ben Hz. Meryem” videosu sosyal medyada infial yaratmıştı: Videonun muhatabı açıklama yaptı!
“Ben Hz. Meryem” videosu sosyal medyada infial yaratmıştı: Videonun muhatabı açıklama yaptı!
Seçim sonrası doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı…
Seçim sonrası doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı…
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı