AÖF muafiyet itirazı nedir? AÖF muafiyet belgesi nereden ve nasıl alınır?

AÖF muafiyeti nedir? Nasıl olur? Muafiyet dersleri nelerdir? Başvuru nasıl yapılır? Başvuru tarihleri ne zaman? Sonuçlar nereden ve nasıl öğrenilir? Muafiyet itiraz formu, dilekçesi, belgesi nereden ve nasıl alınır? soruları arama motorlarında sıkça araştırılmaktadır. İşte detaylar.

AÖF muafiyet itirazı nedir? AÖF muafiyet belgesi nereden ve nasıl alınır?

AÖF muafiyet derslerinden yararlanmak isteyenler internette araştırma yapmaya başladı. Peki AÖF muafiyeti nedir? Muafiyet itirazı nasıl olur? Muafiyet başvurusu nasıl yapılır? Sonuçlar nereden ve nasıl öğrenilir? Muafiyet itiraz formu, dilekçesi nereden ve nasıl alınır? Tüm merak edilenler haberimizde...

AÖF MUAFİYETİ NEDİR?

AÖF muafiyet itiraz başvurusu, ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme, İkinci Üniversite ile AÖF programlarına yerleşen öğrencilerin, daha önce okudukları bölümlerde almış oldukları;

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II
Türk Dili I – II
Yabancı Dil I – II derslerinden muaf olabilmek için yaptığı başvurudur.

Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamayacak.

AÖF muafiyet itirazı nedir? AÖF muafiyet belgesi nereden ve nasıl alınır?

AÖF MUAFİYET İTİRAZ BAŞVURUSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Bir yükseköğretim programından mezun olan ya da bir yükseköğretim programında yukarıda adı geçen dersleri alıp başaran ve muafiyet talep eden öğrencilerin muafiyet itirazları ve başvuruları dikkate alınmaktadır.

AÖF muafiyet itirazı nedir? AÖF muafiyet belgesi nereden ve nasıl alınır?

AÖF İTİRAZ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2019-2020 öğretim yılında ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve İkinci Üniversite Kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler için muafiyet itiraz/başvuru tarihleri 14–20 Kasım 2019tarihleri arasında olupbu tarihlerden sonraki muafiyet itirazları ve başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Muafiyet İşlemleri için itirazbaşvurusunda bulunmak isteyen öğrencinin aşağıdaki açıklamalara göre gerekli olan muafiyet belgesi ile birlikte hafta içi mesai saatleri arasındaherhangi bir AÖF bürosuna başvurarak İtiraz Formunu doldurması gerekmektedir.

Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamaz.

AÖF muafiyet itirazı nedir? AÖF muafiyet belgesi nereden ve nasıl alınır?

AÖF MUAFİYET DERSLERİ NELERDİR?

 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II ve Yabancı Dil I – II dersleri için muafiyet itiraz başvurusunda bulunmak/muafiyet talep etmek isteyen öğrencilerin Anadolu Üniversitesi AÖF bürolarından verilen “İtiraz Formu”nu doldurması ve AÖF bürolarına teslim etmesi gerekmektedir. Bir yükseköğretim programından;
- Mezun öğrenciler yukarıda adı geçen derslerin tümünden,
- Kayıtlı/kaydı silinmiş/lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması almış öğrenciler, yukarıda adı geçen derslerden alıp başarılı olduklarından ders transferi ve muafiyet talebinde bulunabilir.

Muafiyet sonuçları açıklandıktan sonra, sonuçlara itiraz başvuru süresi 5 iş günüdür. İtiraz başvurusunda bulunan öğrencilerin 14 – 20 Kasım 2019 tarihleri arasında AÖF bürolarına başvurması gerekmektedir.

İlan edilen tarihler arasında muafiyet itirazında bulunmayan öğrencilerin, bu tarihten sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.

İtirazda bulunacak öğrencilerin, “İtiraz Formu”nun ekine teslim edecekleri muafiyet belgesinin mutlaka onaylı ve Türkçe olması gerekmektedir.

AÖF muafiyet itirazı nedir? AÖF muafiyet belgesi nereden ve nasıl alınır?

AÖF MUAFİYET SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLİR?

2019-2020 öğretim yılında İnternet Kayıt Başvurusunda muafiyet adımında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II ve Yabancı Dil I – II dersleri için ders transferi ve muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerin muafiyet sonuçları açıklanmıştır.

Öğrenciler, muafiyet sonuçlarını öğrenmek için;
http://aof.anadolu.edu.tr adresine girmeli,
"Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,
Durum Menüsünde “Ders Durum Paneli” bağlantısını açmalıdır.
Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir.

Öğrenci Otomasyonundaki bilgiler, bilgilendirme amaçlı olup öğrenciler onaylı Not Durum Belgesinin (Transkript) son haline AÖF bürolarından ulaşabilmektedir.

AÖF MUAFİYETİ İLE İLGİLİ DAHA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡