AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

AÖF güz dönemi geçen hafta yapılan sınavla sona erdi. Sınav sonrası soru ve cevap anahtarı erişime açıldı. Şimdi binlerce öğrencinin gözü kulağı açıklanacak sınav sonuçlarında. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF puan hesaplama nasıl yapılır?. Sizler tüm merak edilenleri haberimizde derledik...

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

AÖF güz dönemi geçen hafta yapılan sınavla sona erdi. Sınav sonrası soru ve cevap anahtarı erişime açıldı. Şimdi binlerce öğrencinin gözü kulağı açıklanacak sınav sonuçlarında. Herkes merakla AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?, AÖF puan hesaplama nasıl yapılır? sorularını araştırıyor. Tüm merak edilen soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik...

AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınav sonuçlarıu açıklandıktan sonra kayıt yenileme dönemi başlayacak. AÖF’ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.” Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek.

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sınav sonuçları bugün açıklanır mı öğrenciler tarafından merak ediliyor. Fakat Açık Öğretim Fakültesi sonuçlarının bugün açıklanması beklenmiyor. Anadolu Üniversitesi, vize-final sınav sonuçların açıklanacağı tarihe dair resmi açıklamada bulunmuyor. Bir önceki vize sınavlarına dair sonuçların açıklandığı tarih baz alındığında sonuçlar, sınavdan 10 gün sonra, 23 Ocak 2019 Çarşamba günü açıklanabilir.

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

AÖF not ortalaması hesaplama işlemi yapabilmek için güz döneminde şartlı olarak geçilen derslerden başarılı olunması, güz dönemi sonu veya bahar dönemi sonu genel not ortalamasının da 2,00 ve üzerinde olması gereklidir. 

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçmiş oldukları derslerden başarılı sayılabilmeleri içinse bahar dönemi sonu veya güz dönemi sonu genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olmalıdır. 

AÖF lisans öğrencilerinin mezun olmaları için şu şartları yerine getirmeleri gereklidir;

Ders notlarının FF olmaması

Genel not ortalamalarının 2,00 ve üzeri olması,

Alttan kalan dersinin olmaması 

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

AÖF’DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF ders sisteminde 2 dönem vardır. Birinci dönemde alınmış olan, ancak kalınan dersler bir sonraki senenin birinci döneminde alınabilir. Geçilemeyen ikinci dönem dersi de yine aynı şekilde ikinci dönem alınabilir. 

Her dönem 1 vize sınavı ve 1 final sınavı yapılır, bir eğitim ve öğretim yılında 2 vize sınavına ve 2 final sınavına girilir. Dönem içi vize notunun %30’u ve final notunun da %70’i alınarak gerekli değerlendirme ve hesaplama işlemleri yapılır. Elde edilen ortalama harf notu olarak sisteme girilir. Öğrenciler aldıkları harf notuna göre o dersten geçip geçmediklerini anlayabilir. 

AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri 11 Şubat 2019'da başlayacak.

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

AÖF HARF NOTU NASIL HESAPLANIR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡